Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Mobilní aplikace, které vám zlepší život

Mobilní aplikace využíváme ve svém soukromém i pracovním životě. Některé vám pomohou zvýšit produktivitu, utřídit myšlenky nebo zlepšit komunikaci se svými spolupracovníky, jiné plní funkci klasického papírového diáře. Ale pak tu máme mobilní aplikace, které se vám budou hodit spíše v soukromém životě anebo minimálně je můžete využívat jak při práci, tak ve svém volném čase. Které aplikace byste si určitě měli do svého telefonu nebo tabletu nainstalovat?

Telegram

Telegram lze používat při komunikaci se svými spolupracovníky nebo zaměstnanci, ale i s přáteli nebo rodinou. V současnosti patří k těm vůbec nejoblíbenějším. Populární je Telegram především proto, že přes něj můžete posílat neomezeně velké přílohy. Nemají totiž vůbec žádná omezení. Také je zabezpečený proti hackerům a lze ho synchronizovat na několika platformách zároveň.

Tinder

Seznamovací aplikace Tinder skutečně pomáhá navazovat nejenom nové partnerské vztahy, ale i přátelství. Tinder dobře poslouží zejména lidem, kteří se neradi seznamují takzvaně naživo a dělá jim problém oslovovat cizí lidí na ulici, v restauraci, baru nebo třeba kavárně. Jen si musíte dát pozor na podvodníky. Ti se najdou všude, i na Tinderu.

Spendee

Nedaří se vám šetřit? V tom případě si na pomoc stáhněte aplikaci Spendee. Aplikace se dá napojit na váš bankovní účet a tak snadno uvidíte, za co utrácíte. Podle aplikace si pak můžete zvolit, za co chcete utrácet méně. Taktéž vám pomůže lépe rozplánovávat rodinné finance.

SuperCook

Netušíte, co pořád vařit, ale něčím svou rodinu živit musíte? Stáhněte si aplikaci SuperCook. Ale v čem se tato aplikace liší od mnoha jiných? Třeba tím, že otevřete lednici a do aplikace si zapíšete ty suroviny, které mají těsně před datem spotřeby i ty, které zkrátka potřebujete zpracovat. Aplikace vám pak podle zadaných položek připraví recept na míru. Aplikace obsahuje jak recepty v českém jazyce, tak i v mnoha dalších.

Duolingo

Aplikace Duolingo už dlouho patří k těm vůbec nejpopulárnějším, přes níž se můžete učit třeba anglicky, německy nebo třeba španělsky. Učí vás cizí jazyk zábavnou formou a je jen na vás, jestli se budete učit deset nebo třeba dvacet minut denně. Studovat navíc můžete kdykoliv, například i cestou do práce nebo do školy. Duolingo už má přes tři sta milionů uživatelů.

Shazam

Rádi si vytváříte své vlastní hudební playlisty? Nebo ještě žádný nemáte? To je ale velká chyba. Hudba léčí, pomáhá nám se soustředit nebo naopak se odreagovat. Hudba je skutečným lékem na všechno a díky Shazamu si můžete vyhledat název jakékoliv písničky, kterou zrovna slyšíte.

Pocket

Tato aplikace vám pomůže shromáždit si zajímavé články, na něž během dne narazíte, ale nestihnete si je přečíst. Díky aplikaci Pocket budete mít všechny články dostupné k přečtení na pozdější dobu a tak nebudete muset složitě pátrat v paměti, co že jste si to ráno chtěli přečíst za článek, ale na název ani téma už si nevzpomínáte.

Záchranka

Tato aplikace je tou jednou z nejdůležitějších, která by ve vašem chytrém mobilním telefonu neměla chybět. Kdykoliv se ocitnete u dopravní nehody nebo jiné situace, kde jsou zranění, jen zmáčknete tlačítko a během tří sekund aplikace odešle záchranným složkám vaši polohu. Tak už při telefonování s dispečerem nebo dispečerkou nemusíte složitě popisovat, kde se zrovna nacházíte. Tím šetříte drahocenné vteřiny, které mnohdy mohou zachránit život.

LastPass

Pro každou službu, kterou využíváte, byste měli používat jiné heslo. Často se tomu ale tak neděje. Používáme ta nejjednodušší hesla a ještě ke všemu stále ta samá. Aplikace LastPass vám pomůže mít všechna vaše hesla po kontrolou a zároveň vám pomůže si je zapamatovat. LastPass je trezorem pro vaše hesla. Hesla se vám do aplikace uloží a vy si je ochráníte jedním jediným super heslem. Zato jiná hesla už si pamatovat nemusíte.

Google Lens

Že jste o této aplikaci ještě nikdy neslyšeli? Přitom Google Lens dozajista využijete každý den. Můžete si vyfotit knihu, automobil, rostlinu, zvíře, budovu nebo cokoliv jiného a aplikace během několika sekund analyzuje, co se na fotografii nachází. Tak už nemusíte na internetu složitě vyhledávat, jak se co jmenuje a co je co.

Placehunter

Placehunter je česká aplikace, která vás provede po nejkrásnějších, avšak méně známých místech po celé České republice i mimo ni. Částečně funguje zdarma, ale jestli jezdíte na výlety často, určitě se vám vyplatí i její placená verze, s níž odhalíte skutečně všechna místa, na která stojí za to se vydat – ať jde o přírodní památky, hrady, zámky nebo třeba vyhlídky.


Kategorie