Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Aplikace, které vám usnadní každodenní život

Když nestíháte. Když zapomínáte. Když odpočíváte. Když se vzděláváte. Když píšete. Když sbíráte nápady. Když se potřebujete dobře prezentovat. To je jen ukázka toho, v čem všem vám mohou chytré mobilní aplikace pomoci v každodenním životě. Které by ve vašem telefonu neměly chybět a s čím vám pomohou?

Meditační aplikace Balance

Aby se vám v práci dařilo, byli jste psychicky vyrovnaní, odolní a dokázali se poprat s menšími i většími problémy levou zadní, je dobré si aspoň deset minut denně vyhradit meditaci. Aplikace se stane vaším meditačním koučem. Řekne vám, kdy máte meditovat, jak a přiblíží další tipy, jak žít kvalitnějším životem. Nyní můžete získat první rok používání aplikace zdarma. Kromě pravidelného meditování je ale dobré sledovat i kvalitu spánku. Protože od kvalitního spánku se odvíjí stav vaší psychiky i zdraví jako takové. Aplikace proto hlídá i váš spánkový cyklus a připojuje rady, jak spánek zkvalitnit. Nechybí ani meditační a relaxační hudba.

Canva

Canvu si můžete stáhnout do mobilního telefonu i do tabletu. V Canvě si vytváříte zajímavé příspěvky na sociální sítě, jako je Instagram a Facebook. Do fotek lze přidávat text, můžete rozhýbávat obrázky a také je možné připravit prezentaci, stories nebo reels na Instagram. Bez Canvy se dnes už žádný influencer ani firma neobejde. Výhodou aplikace je, že ji můžete používat zcela zdarma. Po zaplacení členství se vám pak možnosti samozřejmě rozšiřují, ale není nutností. V Canvě si můžete vytvořit i vlastní logo.

Wallet

Chcete mít své finance pod kontrolou? Pak si určitě aplikaci Wallet stáhněte. Umožňuje vám sledovat příjmy a výdaje, plánovat rozpočty a také lze spravovat finance v různých zahraničních měnách. Kromě toho můžete do aplikace přidávat i své jízdenkové karty nebo nejrůznější členství, která jsou dostupná také v e-podobě, tedy e-vstupenky.

Feedly

Feedly je jednou z nejlepších aplikací na třídění nejrůznějších zpráv. Nejde o obyčejnou RSS čtečku. Dokáže třídit zdroje i tematické okruhy a také si v ní můžete vytvářet tematické štítky, složky a hlavně je zdarma. Pokud si ale zaplatíte členství, nebudou vás obtěžovat ani žádné reklamy a nejste omezování ani počtem zdrojů. Feedly je možné propojit s Twitterem a dalšími sociálními sítěmi.

Duolingo

Učíte se nějaký cizí jazyk? Nebo se ho plánujete teprve učit? Začněte s aplikací Duolingo. Můžete se učit francouzsky, anglicky, španělsky, německy, portugalsky nebo třeba italsky. Nejde však o žádné nudné učení. Učíte se zábavnou formou a stačí vám jenom pár minut denně. Duolingo má už přes sto milionů uživatelů a to o něčem vypovídá.

Kalorické tabulky

Hlídáte si váhu a chcete žít zdravě? Evidujte si svůj energetický příjem. Do aplikace nezaznamenáváte jen to, co jste snědli, ale také jak často se hýbete a jakým způsobem. Aplikace vám vypočítá i doporučenou energetickou bilanci v kaloriích nebo kilojoulech. Databáze energetických a nutričních hodnot potravin je aktualizována na denní bázi.

Tento nákupní seznam

S nákupním seznamem zaznamenaným v telefonu už se nikdy nestane, že byste na něco zapomněli. Funguje online a můžete ho sdílet i s dalšími osobami. Disponuje širokým seznamem nejrůznějších věcí, z nichž si vyberete ty, které potřebujete koupit. A zároveň můžete přidávat i své vlastní zboží, které v aplikaci nenajdete. Aplikace je v českém jazyce.

Placehunter

Placehunter je česká aplikace, která svým předplatitelům nabízí mapu těch nejkrásnějších míst v Česku, na Slovensku a v Rakousku. Neobsahuje ale jenom tipy na výlety po přírodních i historických památkách, ale také vám poradí, kde se ubytovat, kde se najíst a ještě můžete soutěžit o zajímavé ceny. Pokud si aplikaci nechcete předplatit, nevadí, ale ochudíte se o velkou část krásných míst, která byste určitě měli vidět.

Mapy.cz

Je jednou z nejpopulárnějších aplikací při cestování autem, ale také při plánování pěších výletů po městech i po horách, lukách, malých obcích, městysech i podél řek. Trasu si v pohodlí domova naplánujete a jakmile budete na cestě, můžete si svou trasu zaznamenat. Také vám umožňuje vytvářet složky s vašimi výlety a hodnotit je. S touto aplikací se neztratíte ani v hlubokém lese.

Evernote

Evernote je aplikace, která vám pomůže utřídit si poznámky, lístečky s poznámkami a vaše myšlenky a nápady. Evernote umožňuje třídit do sešitů, barevně štítkovat, ukládat odkazy a dokonce psát nákupní seznamy. Aplikace snadno propojíte i s vaším tabletem nebo počítačem.

Todoist

Do aplikace si sepíšete všechny své projekty a cíle a zároveň si do ní můžete zapisovat své menší i větší úspěchy. A jakmile se vám podaří splnit to, co jste si předsevzali, dostanete za to v aplikaci body. Tím dosahujete různých úrovní. Aplikace je dostupná jak pro Android, tak i pro macOS, iOS a Windows.

Pocket

Brouzdáte po internetu a stále dokola narážíte na články, které si chcete přečíst, ale nestíháte? A když si je chcete vyhledat zpětně, už si nevzpomenete, kde jste článek našli? Pak si stáhněte aplikaci Pocket, kam si můžete snadno a rychle ukládat články, které vás zaujaly. Přečíst si je můžete, až budete mít víc času.

Cloze

Utužování vztahů s klienty je v úspěšném podnikání naprostou nutností. Jenže ne vždy se podaří plánovat obědy či kávu s klienty a spolupracovníky tak často, jak byste chtěli. Někdy možná zapomenete i svým klientům poděkovat za pozvání nebo naopak za to, že vás poctili svou návštěvou. Spolupracovníkům se zase čas od času zapomenete zmínit, jak dobrou práci odvedli. A od toho je tu aplikace Cloze. Můžete přes ni odesílat připomínkové e-maily, zároveň vám připomene naplánované schůzky, pošle za vás děkovný e-mail a můžete si do ní zapsat vše, co vás napadne. Aplikace komunikuje i se sociálními sítěmi.

Ulehčete si život těmi správnými aplikacemi.


Vydáno
21. 9. 2022
Kategorie
Tagy