Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

WordPress návod na instalaci

Pro vás je WordPress jako španělská vesnice? Chcete mít funkční webové stránky postavené na WordPressu, ale nevíte, kde začít? Nerozumíte složitým pojmům a komplikovaným návodům k tomuto populárnímu systému správy obsahu? Pokud jste odpověděli ANO, máme pro vás skvělou zprávu! V tomto podrobném průvodci se podíváme na WordPress a vysvětlíme vše, co potřebujete udělat k tomu, abyste měli funkční a praktické webové stránky. Náš průvodce pokrývá všechna důležitá témata od zřízení vlastní domény, přes instalaci WordPressu, až po zrychlení a zabezpečení vašeho webu. Jdeme na to…

Průvodce WordPressem a shrnutí klíčových informací

Náš průvodce WordPressem klade důraz na srozumitelnost a praktické využití pro začátečníky i pokročilé uživatele. Obsahuje informace a video-tutoriály, které jsou často součástí placených kurzů. Můžete si vybrat mezi kompletním video průvodcem nebo detailně rozepsanými postupy v textu článku. Doporučujeme šablonu DIVI, kterou používáme pro naše projekty i projekty našich klientů.

Pokud hledáte profesionální výuku práce s WordPressem od A do Z, doporučujeme online video-kurz WordPress Hero, který vás provede všemi kroky v tvorbě webových stránek. Tímto kurzem také podpoříte naši činnost, včetně tohoto projektu – MojeWebovka.

WordPress tutorial – detailní a praktický průvodce v kostce

Náš video-tutoriál vás provede tvorbou vlastního WordPress webu a souvisejícími akcemi. Je připraven zejména pro ty, kteří upřednostňují videoformát před textem.

Největší výhody WordPressu a proč si vybrat náš průvodce:

  • WordPress je zdarma a nabízí široký výběr šablon.
  • Instalace a ovládání WordPressu je snadné.
  • Můžete si personalizovat svůj web a využít množství bezplatných pluginů.
  • WordPress je optimalizovaný pro mobilní zařízení.
  • Existuje rozsáhlá uživatelská komunita, která nabízí podporu a rady.
  • WordPress poskytuje větší svobodu než jiné platformy, jako je Webnode nebo Wedos Website.

Čtyři nejčastější otázky ohledně zakládání webu

Je snadné pracovat s WordPressem? Ano, s našimi návody WordPress zvládnete vše snadno.

Co potřebuji k provozování WordPress webu? Základní věci jsou doména, hosting a trocha času.

Kolik mě bude stát provoz webu ročně? Provoz WordPress webu je obvykle nízkonákladový.

Mohu využít slevy na hosting a doménu? Ano, můžete využít slevy na hosting i doménu.

Instalace WordPressu a orientace v prostředí

Existují dvě základní metody instalace WordPressu: přímo v administraci poskytovatele webhostingu nebo manuálně skrze FTP. Doporučujeme první metodu, která je jednodušší.

Orientace v administraci WordPressu je intuitivní. Panel nástrojů v horní části obrazovky vám umožňuje přejít na různé části vašeho webu. Náš průvodce se zaměřuje na klíčové body jako editor příspěvků, správa stránek, nastavení a vzhled.

Vytvoření webového obsahu a prvotní konfigurace

Při vytváření obsahu si vyberte vhodnou šablonu, kterou můžete upravit podle svých potřeb. Přidejte stránky a příspěvky, které budou obsahem vašeho webu. Nezapomeňte na SEO optimalizaci obsahu.

První konfigurace se týká nastavení jazyka, času, titulku a popisku webu. Dále je důležité nastavit permalinks, které ovlivňují strukturu URL adres.

Zrychlení a zabezpečení vašeho webu

Zrychlení WordPress webu je klíčové pro uživatelskou spokojenost i pro pozici ve vyhledávačích. Doporučujeme použít caching plugin, optimalizovat obrázky a minimalizovat HTTP požadavky.

Zabezpečení WordPressu je rovněž důležité. Měli byste pravidelně aktualizovat WordPress, pluginy a šablony. Používejte silná hesla a zvažte instalaci bezpečnostního pluginu.

Vzájemná výměna zkušeností

Na závěr chceme vyzvat ke vzájemné výměně zkušeností a tipů ohledně WordPressu. Sdílejte své zkušenosti, otázky a postřehy v komentářích pod tímto článkem. Budeme rádi, když se k diskuzi připojíte!


Kategorie