Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nejlepší WordPress šablony

Hledáte tu ideální WordPress šablonu pro vaše webové stránky, která zaujme návštěvníky a zároveň vám umožní snadnou správu obsahu? Na trhu je mnoho možností, ale najít tu pravou není vždy snadné. Abychom vám usnadnili rozhodování, přinášíme vám podrobný přehled nejlepších a nejpopulárnějších responzivních WordPress šablon pro rok 2024.

Co je responzivní WordPress šablona a proč je to důležité?

Responzivní WordPress šablona se automaticky přizpůsobí velikosti obrazovky zařízení, na kterém je web zobrazen. To znamená, že váš web bude vypadat dobře nejen na desktopu, ale také na mobilních telefonech a tabletech. Vzhledem k rostoucímu počtu uživatelů, kteří používají mobilní zařízení k prohlížení webu, je důležité, aby váš web byl optimalizovaný právě pro tyto platformy. Responzivní design také přispívá k lepšímu uživatelskému zážitku a pomáhá zlepšit pozici webu ve výsledcích vyhledávání na internetu.

Jak začít s vytvářením webu na WordPress šabloně?

Pokud plánujete vytvořit web na WordPress, doporučujeme použít WordPress z WordPress.org, který nabízí všechny potřebné funkce a flexibilitu. Nejprve si vyberte vhodný hosting a nainstalujte WordPress. Můžete zvolit kvalitní hostingové služby, jako je například WP-hosting.cz, které jsou specializované na provoz WordPress stránek.

Po získání domény a hostingu můžete začít vybírat šablonu pro váš web. Zde je přehled několika doporučených WordPress šablon:

Divi

Divi je šablona s pokročilým drag-and-drop editorem, který nabízí stovky přednastavených designů a šablon pro různé typy webů. S Divi můžete snadno upravovat vzhled webu bez nutnosti znalosti kódu.

Astra

Astra je víceúčelová šablona, která je flexibilní a snadno přizpůsobitelná. Nabízí pokročilé možnosti pro mobilní zobrazení a podporuje populární nástroje pro tvorbu stránek.

SeedProd

SeedProd kombinuje funkce šablony s funkcemi pluginu pro tvorbu stránek. Je ideální pro začínající, kteří chtějí snadno vytvořit svůj web pomocí drag-and-drop editoru.

Hestia

Hestia je bezplatná šablona s moderním designem, která je optimalizovaná pro rychlost a SEO. Je vhodná pro různé typy webů, včetně obchodů postavených na platformě WooCommerce.

OceanWP

OceanWP je výkonná šablona s mnoha funkcemi, která je vhodná pro firemní weby, e-shopy i blogy. Je lehká, rychlá a plně kompatibilní s WooCommerce.

Tusant

Tusant je speciálně navržená šablona pro podcastery a obsahující nativní podporu pro zobrazení podcastových epizod a dalšího multimediálního obsahu.

Ultra

Ultra je víceúčelová šablona s vestavěným drag-and-drop editorem, který nabízí desítky přednastavených designů a šablon. Je vhodná pro různé typy webů a je snadno přizpůsobitelná.

Authority Pro

Authority Pro je ideální pro influencery a osobnosti, kteří chtějí prezentovat své odborné znalosti a budovat svou reputaci online.

Guten Theme

Guten Theme je moderní šablona navržená speciálně pro nový blokový editor WordPressu (Gutenberg). Je kompatibilní s populárními nástroji pro tvorbu stránek a umožňuje snadné vytváření obsahu pomocí bloků.

Prime News

Prime News je šablona určená pro zpravodajské a magazínové weby, která nabízí čistý a minimalistický design a flexibilní možnosti přizpůsobení.

Essence Pro

Essence Pro je šablona navržená pro weby zaměřené na zdraví, wellness a životní styl. Je optimalizovaná pro elektronický obchod a postavená na rychlém a spolehlivém frameworku Genesis.

Neve

Neve je moderní a flexibilní šablona, která je lehká a rychlá. Nabízí integraci s AMP, což zajišťuje superrychlé načítání na mobilních zařízeních.

Toto je pouze výběr z mnoha dostupných WordPress šablon, které vám mohou pomoci vytvořit profesionální a atraktivní web. Vyberte si tu nejlepší šablonu pro vaše potřeby a začněte budovat svůj unikátní web ještě dnes!


Kategorie