Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nejlepší nástroje na tvorbu webových stránek

Zakládáte webové stránky, ale nikdy předtím jste to nedělali? V tom případě se vám budou hodit tipy na nástroje, které nevyžadují žádnou znalost html kódu. A pokud jste již v zakládání webových stránek alespoň trochu zběhlí, pak se vám jistě bude hodit takový nástroj, který vám poskytne vše, co od svého nového webu očekáváte.

Které nástroje jsou v současné době těmi nejpopulárnějšími? Podíváme se na ty nejrozšířenější i uživatelsky nejoblíbenější.

1. Webnode

Nabízí jednoduchou správu webu a navíc disponuje absolutně všemi nástroji, které byste při tvorbě webu mohli potřebovat. Na Webnode najdete veškeré nástroje pro přípravu webových prezentací, aniž byste potřebovali cokoliv instalovat či konfigurovat. Základní verze tohoto nástroje je zcela zdarma. Pokud ovšem budete chtít mít vlastní doménu, něco již budete muset zaplatit. Nejdřív si ho ale zdarma vyzkoušejte. Balíček funkcí pořídíte od 70 Kč za měsíc.

2. Mozello

Mozello je zahraniční firma, která svým  zákazníkům nabízí profesionálně vypadající web. Téměř veškeré funkce, které nabízí, si můžete vyzkoušet zdarma. Ale pozor, nástroj je pouze v anglickém jazyce. Jestliže angličtinu neovládáte aspoň na základní úrovni, nejspíš si s tímto nástrojem nebudete vědět rady. Na druhou stranu poskytuje na pět desítek šablon, responzivní web, možnost propojení s Google Analytics, Search Console či tlačítko pro sdílení sociálních sítí. Premium plán pořídíte za v přepočtu 170 Kč, Premium Plus plán za 330 Kč.

3. Mioweb

Mioweb vám umožní vytvořit skutečně dokonalý web se vším všudy. Také nepotřebujete nic kódovat ani nemusíte znát html. Mioweb funguje na platformě WordPress. Ke všemu je celý v českém jazyce. Jedinou, avšak pro někoho velmi zásadní nevýhodou, je jeho vysoká cena. Tarif vás měsíčně vyjde na  2000 Kč, což je v porovnání s Webnode skutečně dost.

4. Zombeek

Zombeek nedisponuje tolika nástroji jako předchozí platformy, ale i tak si s ním dokážete vytvořit velmi pěkný web. Disponuje například drag & drop ovládáním, responzivitou webů, možností SSL zabezpečení, možností tvorby vlastního e-shopu nebo například soubory cookies. Naopak mu chybí tlačítko na sdílení sociálních sítí, možnost metadat nebo e-mail marketingu. Plán Free je zcela zdarma, za pokročilejší verzi zaplatíte měsíčně necelých 100 Kč.

5. Wix

Wix je intuitivní nástroj, který umožňuje vytvořit web i těm, kteří s tím nemají absolutně žádné zkušenosti. Nabízí spoustu kvalitních a hlavně bezplatných šablon. Navíc poskytuje i vlastní webhosting. Verze zdarma navíc obsahuje spoustu reklam. Vybrat si ale můžete z několika placených plánů, jejichž cena začíná na necelých 5 eurech.

6. Webgarden

Tento český projekt vznikl v roce 2005. Má zhruba sto padesát šablon, které jsou poskytované zdarma, dále můžete vkládat i vlastní CSS, vlastní barvy nebo písmo. Je celý v českém jazyce, což může být pro mnohé velkou výhodou. Systém lze propojit s Google Analytics, Google Search Console a také lze využít oznámení cookies nebo kontaktní formulář. Webgarden taktéž umožňuje vytvořit si vlastní blog nebo e-shop.

7. Weebly

Toto je zahraniční firma, jež nabízí snad veškeré funkce, které byste mohli potřebovat. Nástroj je ale celý v angličtině, což může být hlavně při řešení technických věcí trochu problém. Ve Weebly najdete funkce jako responzivitu webu, nejrůznější šablony, možnosti blogu nebo e-shopu a taktéž i propojení s Google Analytics, Google Search Console a dokonce umožňuje vlastní CSS. Zkušební verze je zcela zdarma, další verze tohoto programu stojí 5, 12 nebo 25 amerických dolarů.


Vydáno
4. 1. 2023
Kategorie
Tagy