Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak prodávat na Amazonu?

Rozšířený Průvodce Začátkem Prodeje na Amazonu

V roce 2021 působilo na Amazonu více než 6 milionů prodejců, což naznačuje obrovský potenciál této platformy. Nicméně, mnozí noví prodejci se potýkají s obtížemi v plné optimalizaci a využití možností, které Amazon nabízí. Důležité je před začátkem prodeje pečlivě zvážit několik klíčových faktorů a strategií, abyste mohli úspěšně vstoupit do tohoto obchodního prostředí.

Co Získáte s Amazonem?

Před začátkem je důležité si uvědomit výhody, které můžete získat spoluprací s Amazonem. Tato platforma poskytuje obrovský dosah a potenciál pro zvýšení prodeje vašich produktů. Navíc díky širokému sortimentu a silnému zákaznickému základně můžete dosáhnout vyšší viditelnosti a růstu vašeho podnikání.

Nad Čím Se Zamyslet Před Registrací?

  1. Výběr Prodejního Plánu: Rozhodněte se, zda zvolíte individuální plán, který je vhodný pro prodejce s nižším objemem prodeje, nebo profesionální plán, který nabízí rozšířené funkce za měsíční poplatek.
  2. Prodejní Strategie: Zvažte různé strategie, jako je reselling existujících produktů, vlastní výroba nových produktů nebo zavedení unikátních značek.
  3. Perfect Launch: Připravte si detailní plán pro uvedení vašich produktů na trh během prvních 90 dnů. Toto období je klíčové pro nastavení marketingových strategií a získání loajální zákaznické základny.

Krok 1: Registrace do Seller Central

Registrace do Seller Central je prvním krokem k začátku prodeje na Amazonu. Tato platforma umožňuje správu vašich prodejních aktivit, komunikaci se zákazníky a sledování vývoje vašeho podnikání.

Krok 2: Přidání a Zalistování Produktů

Při přidávání produktů do katalogu Amazonu je důležité poskytnout kompletní informace a kvalitní fotografie, které zaujmou zákazníky. Můžete buď manuálně přidat nové produkty nebo připojit se k existujícím produktům pomocí EAN kódů.

Krok 3: Volba Způsobu Prodeje

Na Amazonu máte možnost vybrat si mezi dvěma způsoby prodeje: Fulfillment by Amazon (FBA) nebo Fulfillment by Merchant (FBM). Každá možnost má své výhody a nevýhody, a proto je důležité zvážit, která možnost nejlépe vyhovuje vašim potřebám a zkušenostem.

Krok 4: Diverzifikace Portfolia

Začátek prodeje na Amazonu by neměl být omezen na jednu konkrétní kategorii produktů. Je důležité diverzifikovat své portfolio a nabízet širokou škálu produktů, které zaujmou různé typy zákazníků.

S pečlivou přípravou a strategickým plánováním můžete úspěšně začít prodávat na Amazonu a využít všech možností, které tato platforma nabízí. Buďte trpěliví, pružní a neustále sledujte vývoj trhu, abyste dosáhli dlouhodobého úspěchu ve svém online podnikání.


Kategorie