Zadejte hledaný výraz...

Co je na vašem Instagramu nejdůležitější? Profilovka!

Profilová fotka reprezentuje váš účet na sociálních sítích. Když není zajímavá, riskujete, že váš profil nikoho zajímat nebude. Jakmile je ale hezky graficky zpracovaná, zaujme a ostatní uživatelé o vás budou chtít vědět víc. Co všechno se dá s profilovou fotkou na Instagramu dělat?

Profilovky na IG

Profilovky na Ig (Instagramu) mají oproti ostatním sociálním sítím jednu velkou nevýhodu. Nejdou zvětšit. Zatímco na Facebooku stačí na fotku kliknout/klepnout a okamžitě ji vidíte celou a v plném rozlišení, na Instagramu taková možnost bohužel neexistuje. Nebo alespoň zdánlivě neexistuje. Ve skutečnosti nejedna možnost, jak si profilovou fotku zobrazit a stáhnout, existuje.

Instadp.com

Potřebný online nástroj najdete přímo ve webovém prohlížeči. Do internetového vyhledávače zadejte adresu instadp.com. Poté:

  1. Klepněte do vyhledávacího pole v horní části webové stránky.
  2. Do tohoto pole napište uživatelské jméno toho, jehož profilovou fotku si chcete zobrazit.
  3. Stiskněte klávesu enter a lupu potvrďte.
  4. Buď se rovnou dostanete na profil, který chcete, nebo si musíte vybrat z nabízených možností.
  5. Pod názvem uživatele se nachází ikonka s textem full size, klepněte na něj a profilová fotka se vám objeví v plném rozlišení.
  6. Klepnutím na fotografii ji také můžete stáhnout.

Fotku si můžete zobrazit a stáhnout na všech mobilních i počítačových zařízeních s připojením na internet.

IG Downloader

IG Downloader je dalším z možných nástrojů, jak se k profilové fotce na Instagramu dostat. Do vyhledávacího pole opět zadejte uživatelské jméno. Stiskněte enter. Během chvilky se vám zobrazí účet na Instagramu, níže najdete ikonku ke stažení.

InsFull

Stáhnout si můžete taktéž aplikaci InsFull, ale pro úspěšné stažení fotografií musíte mít zřízený vlastní účet na Instagramu, jinak si nestáhnete vůbec nic.

Big Profile Photo

Další aplikací, kterou lze použít, je Big Profile Photo. Aplikaci si stáhněte, otevřete a vepište uživatelské jméno. Vpravo klikněte na lupu. Fotografie se vám zobrazí na celé obrazovce, chcete-li ji stáhnout, klikněte na šipku směřující dolů.

Vložení profilovky na IG

Se sociální sítí Instagram teprve začínáte? Pak by se vám mohl hodit postup, jak si na Instagram vložit profilovou fotografii:

  1. Otevřete si na Instagramu svůj profil a klikněte na znaménko + u profilového kolečka vlevo nahoře. Fotografii buď můžete pořídit rovnou z telefonu, nebo si můžete vybrat fotografii ze své fotobanky, respektive galerie v telefonu.
  2. Vyberte požadovanou fotografii a také ořez, který chcete z fotografie použít.
  3. Nezapomeňte fotografii uložit.

Fotografii si jednoduše změníte tak, že kliknete na Upravit profil – Změnit profilovou fotku a opět si vyberete mezi možnostmi Vyfotit – Vybrat z knihovny – Importovat z Facebooku.

Jestli se chystáte svůj účet na sociálních sítích používat k marketingovým účelům, skutečně se snažte o to, aby byla profilová fotografie reprezentativní a aby zaujala.


Vydáno
11. 12. 2021
Kategorie
Tagy