Zadejte hledaný výraz...

Jak smazat Instagram?

Už vás život na sociálních sítích nebaví? Nebo si chcete vytvořit zcela nový profil a ten původní smazat? V tomto okamžiku máte na výběr. Buď si účet smažete trvale a nezvratitelně, anebo ho jen dočasně deaktivujete. Jaká bude vaše volba?

Rozdíl mezi deaktivací a odstraněním účtu na Instagramu

Cesta k tomu, jak smazat Instagram, není nijak komplikovaná. Nejdřív si ale vysvětlíme, jaký je rozdíl mezi dočasnou deaktivací a trvalým odstraněním:

  • Trvalé odstranění účtu – dochází k odstranění celého uživatelského účtu včetně fotek, videí, komentářů, zpráv, označení u příspěvků, sledujících i sledovaných; jakmile se pro tuto variantu rozhodnete, už to nelze vzít zpátky
  • Dočasná deaktivace účtu – účet si zvolením této možnosti skryjete před ostatními, ale účet jako takový zůstane zachován; ostatní uživatelé ho neuvidí; neuvidí fotky, videa ani vaše komentáře; dočasnou deaktivaci účtu můžete zrušit, kdykoliv se vám zachce, a navrátit tak účet do původního stavu, kdy vás zase všichni uvidí

Dočasná deaktivace účtu

Při zvolení této varianty přejděte na deaktivační stránku sociální sítě Instagram a vyplňte důvod, proč chcete svůj účet deaktivovat, a rovněž zadejte své heslo. Deaktivační stránku rovněž najdete tak, že:

  1. Půjdete na svůj instagramový profil.
  2. Kliknete na Upravit profil.
  3. Dole na stránce se nachází ikonka Dočasná deaktivace vlastního účtu.
  4. Vyplníte důvod deaktivace
  5. Zadáte heslo
  6. Svou volbu potvrdíte stisknutím tlačítka Dočasně deaktivovat účet.

Trvalé odstranění účtu

Trvale smazat instagramový účet může přes stránku Odstranění účtu. mobilního účtu si svůj instagramový účet nezrušíte. Uvedená webová stránka ani není dostupná přes váš profil na sociální síti. Musíte ji do vyhledávače zadat ručně nebo kliknout na příslušný odkaz. Dále postupujte takto:

  1. Přihlaste se na Instagram vaším uživatelským jménem či e-mailem a heslem.
  2. Vyberte z nabídky důvod, proč chcete trvalý účet odstranit, a zadejte své heslo.
  3. Klikněte na Odstranit účet (uživatelské jméno).

Běží vám měsíční lhůta

Poté máte ještě jeden měsíc na případné odvolání proti trvalému odstranění účtu.  Od okamžiku, kdy kliknete na Odstranit účet, přestane být váš profil viditelný pro ostatní uživatele.

Jakmile se ale během této stanovené měsíční lhůty ke svému uživatelskému účtu zase přihlásíte, proces odstranění účtu se zruší a dojde k jeho obnovení. Pokud se ale ke svému účtu ani jednou nepřihlásíte, pak vypršením měsíční lhůty nenávratně zanikne.

Co se děje s fotkami a videi, když trvale odstraníte účet?

To bezpochyby zajímá kde koho. Co se skutečně děje s naším účtem, když ho trvale zrušíme? Jedno je jisté. Cokoliv publikujete na sociální síti Instagram, případně na Facebooku, se stává majetkem Marka Zuckerberga, respektive Facebooku, dnes již nově přejmenovaného na společnost Meta. Bylo by troufalé si myslet, že vaše data společnost jednoduše smaže tak, jako jste vy smazali svůj účet. V každém případě je proto dobré raději počítat s tím, že si data z vašeho profilu společnost uchovává a může je kdykoliv použít.

Jednoduché pravidlo, kterým se ale řídí jen málokdo

Proto se řiďte hlavním pravidlem, které pro všechny sociální sítě platí především: Nikdy na sociální sítě nedávejte ani nepište nic, co byste neukázali nebo neřekli kolegům v práci, případně svým známým. To znamená, že na sociální sítě nepatří nic, co byste se zdráhali říct či ukázat svému nejlepšími příteli, rodině. Nepublikujte fotografie, které nechcete, aby někdo zneužil.


Vydáno
14. 12. 2021
Kategorie
Tagy