Zadejte hledaný výraz...

Deaktivace nebo odstranění účtu na Instagramu

Máte-li jakýkoliv důvod k tomu, abyste zrušili svůj účet na této sociální síti, níže najdete návod na to, jak smazat Instagram. Vybrat si můžete hned mezi dvěma variantami. Účet na Instagramu lze smazat buď trvale, anebo jen na dobu, než se zase rozmyslíte ho začít znovu používat.

Je to otázka pár chvil, ale některá rozhodnutí jsou nezvratitelná, to je dobré si uvědomit. Pokud jste skutečně rozhodnutí svou činnost na sociální síti Instagram ukončit, přejděte na stránky Instagram.com. Tak učiňte z vašeho počítače. Z mobilní aplikace instagramový účet zrušit nelze.

Dočasná deaktivace účtu

Nejprve se na svůj účet přihlaste přihlašovacím jménem a heslem a následně přes profilovou fotografii přejděte do záložky Upravit profil. Na konci stránky najdete kolonku Dočasná deaktivace vlastního účtu. Jakmile na kolonku kliknete, Instagram se vás zeptá, proč svůj účet rušíte. Zvolíte jednu z nabízených možností a poté potvrdíte své rozhodnutí modrým tlačítkem.

Trvalé smazání účtu

Zároveň ovšem můžete svůj Instagram smazat trvale. Tím odstraníte i všechna svá data, včetně nahraných fotek, videí, komentářů i lajků. Když ale jednou účet smažete, už se to nedá vrátit zpátky. V případě, že se rozhodnete znovu na sociální sítí působit, pak si musíte založit účet zcela nový. Rozhodnete-li se pro tuto variantu, pak opět jděte přes webové rozhraní na Instagram.com. Postup je téměř totožný s tím, který jsme si vysvětlili v prvním případě. Opět zadáte důvod, proč chcete účet odstranit, vyplníte heslo a svou volbu potvrdíte ikonkou Trvale účet odstranit.

Máte měsíc na rozmyšlenou

Zvolíte-li tuto možnost, Instagram vám dává ještě jeden měsíc na rozmyšlenou. Spousty uživatelů si chce totiž účet zrušit z momentálního popudu a pak je mrzí, že o všechna svá data přišli. Teď ale existuje varianta, při níž své rozhodnutí můžete vzít zpět. Během této jednoměsíční lhůty se můžete na Instagram znovu přihlásit a tím ihned dojde k jeho obnovení. Jestliže se ale během tohoto měsíce na Instagram ani jednou nepřihlásíte, zmizí v propadlišti dějin.

Jak smazat Instagram z telefonu

Systém Android

Jakmile si smažete účet na Instagramu, můžete si také smazat nainstalovanou aplikaci. V případě, že vlastníte zařízení se systémem Android, otevřete si aplikaci Obchod Google Play a vpravo nahoře klepněte na ikonu profilu. Následně pokračujte přes tlačítko Spravovat aplikace a zařízení – Spravovat. Vyberte mezi aplikacemi Instagram a zvolte Odinstalovat.

Systém iOS

Vlastníte-li zařízení se systémem iOS, je smazání aplikace o něco snadnější. Na ploše telefonu či iPadu si najdete okýnko s aplikací Instagram a podržte na něm prst. Rozbalí se vám nabídka ze dvou variant – buď můžete Upravit plochu anebo Odstranit aplikaci (napsáno červeným písmem). Klikněte na druhou možnost a potvrďte svou volbu klepnutím na Smazat. Může se ale stát, že se po podržení prstu začne aplikace chvět. V tomto případě v levém horním rohu klepněte na ikonu Odstranit, kterou symbolizuje znaménko `–` v kolečku. Opět klepněte na Smazat aplikaci a potvrďte svou volbu klepnutím na Smazat.

Jak v případě Androidu, tak iOS si samozřejmě zase můžete aplikaci Instagram znovu stáhnout a to buď přes Google Play nebo App Store. Nemusíte se tak bát toho, že jakmile jednou z telefonu aplikaci smažete, už ji znovu nahrát nemůžete.

Knihovna aplikací

Jestli máte mobilní telefon nebo iPad se systémem iOS 14, můžete si nastavit aplikaci tak, aby se odstranila pouze z plochy, ale zároveň se bude nadále zobrazovat v knihovně aplikací.


Vydáno
20. 12. 2021
Kategorie
Tagy