Zadejte hledaný výraz...

Varianta párků v rohlíku – jižní vydání

Jakub Kočí
verified
rating uzivatele
(35 hodnocení)
10. 1. 2014 11:04:05
Já bych jenom přispěl tím, že třeba v Olomouci vím třeba o dvou ryze italských prodejnách a zatím pořád fungují. A to jsou od sebe cca 200m v centru města. Na druhou stranu kolem jedné chodím denně a nikoho jsem tam asi ještě neviděl ;). Spousta lidí si jde radši do vedlejšího foodie Sklizena.
10. 1. 2014 11:04:05
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981637
Aci
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
10. 1. 2014 11:16:40
Napsal jkoci;1042231
Já bych jenom přispěl tím, že třeba v Olomouci vím třeba o dvou ryze italských prodejnách a zatím pořád fungují. A to jsou od sebe cca 200m v centru města. Na druhou stranu kolem jedné chodím denně a nikoho jsem tam asi ještě neviděl ;). Spousta lidí si jde radši do vedlejšího foodie Sklizena.
Muzu se zeptat, kde je v Olomouci ta druha? Vim o Delizie, kdyz jsem pres vanoce projizdel kolem, tak jsem to samozrejme sel obcihnout, na nejaky naval to tam nevypadalo a hlavne mam zasadni vyhrady k tomu sortimentu. Foodie je absolutni pecka, tam jsem sel hned vedle a celkem dost me to nadchlo, fandim jim, a doufam, ze jim to pojede (prece jen tri zamestnanci + najem vs. kupni sila mistnich a ty ceny)
10. 1. 2014 11:16:40
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981636
xunil
verified
rating uzivatele
10. 1. 2014 11:18:56
Napsal Aci;1042198
"jo, takhle to bude fungovat, když to budete dělat dobře, dáš si grappu?"
Klíčové slova "dělat dobře". Když Vám nevyjde tento záměr tak jste něco dělali špatně.
Trochu za tím vidím psychologii to pozvání,... kuj železo dokud je žhavé.
Máte nadšení, zápal, prostory, kus práce ale nemáte to hlavní ... nevíte jak oslovit toho zákazníka.
Ten klíč k úspěchu je vědět o svém zákazníkovi a na základě toho pak budovat ty body co jste napsal v úvodu.
Já osobně bych nechal tento projekt ještě malinko uležet (ani myšlenkou nezavadit o tento projekt a po nějakou tom dni (týdnu) si odpovědět na otázku kde vezmu toho zákazníka. Poté ihned realizovat :)
Tak ať se daří.
Napsal Aci;1042198
+ navíc jako bonus máme na telefonu člověka, který provozoval rok podobnou prodejnu v podobném městě
Já to beru jako mínus. Proč dotyčný nechal výnosného obchodu?
10. 1. 2014 11:18:56
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981635
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
10. 1. 2014 12:00:27
Napsal Aci;1042228
1.)
Ten kdo prodava zeleninu, neni Vas vzor, protoze clovek koupi napriklad brabory nebo cibuli casteji nez parmazan.
Ja chvalim Vas pristup k tomuto druhu podnikani. Sam se snazim vzdy podporit stankove prodeje oproti hypermarketum.
Dulezite je vedet co prodavate od koho prodavate, jak je to stare a proc to je dobre a snazit se nelhat zakaznikovi o puvodu nebo jakosti nebo trvanlivosti jidla. Malokdo umi poradit nebo vysvetlit co prodava a proc je to pro zakaznika dobre. Protoze vetsina to neumi, muze to byt Vas bonus. Radeji koupit dobre olivy ktere nestoji v plechovce rok a jsou tak presolene a proste nechutne.
Az si ten projekt zrealizujete, zkuste oslovit restaurace nebo bary a nabidnete jim Vas sortiment a pokud budete mit skutecne bezvadne produkty tak si Vas lidi budou sami doporucovat ostatnim (znamym apod.) a oblibi si Vas.
10. 1. 2014 12:00:27
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981634
Aci
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
10. 1. 2014 13:41:28
Napsal Oleg;1042264
Ten kdo prodava zeleninu, neni Vas vzor, protoze clovek koupi napriklad brabory nebo cibuli casteji nez parmazan.
Ja chvalim Vas pristup k tomuto druhu podnikani. Sam se snazim vzdy podporit stankove prodeje oproti hypermarketum.
Dulezite je vedet co prodavate od koho prodavate, jak je to stare a proc to je dobre a snazit se nelhat zakaznikovi o puvodu nebo jakosti nebo trvanlivosti jidla. Malokdo umi poradit nebo vysvetlit co prodava a proc je to pro zakaznika dobre. Protoze vetsina to neumi, muze to byt Vas bonus. Radeji koupit dobre olivy ktere nestoji v plechovce rok a jsou tak presolene a proste nechutne.
Az si ten projekt zrealizujete, zkuste oslovit restaurace nebo bary a nabidnete jim Vas sortiment a pokud budete mit skutecne bezvadne produkty tak si Vas lidi budou sami doporucovat ostatnim (znamym apod.) a oblibi si Vas.
1.)Prodejce zeleniny / vecerku jsem myslel jako vzor ve smyslu vyrizovani povoleni a dodrzovani legislativy, jinak je to samozrejme zcela odlisne
2.)Na tom, co prodavam a odkud to je, se to chystam cele postavit a verim tomu. Drtiva vestina sortimentu, ktery resime, pochazi od jednoho dodavatele, z jednoho okresu, z jedne vesnice. Vsechno bud sami pestuji (a v oblasti maji pod palcem vetsinu hotelu a restauraci) nebo vykupuji od mistnich, cili nad vsim mame absolutni kontrolu. Shodou okolnosti jsem tam byl na dovolene a po tech polich, kde pestuji olivy, jsem se osobne prochazel. Nemame zadne meziclanky, zadne markety, zadne divoke nakupy palet se starsima olivama ze spanelska a ani prebalovani syru. Parmezan je u nas parmezan (coz ale musime promitnout do ceny) a olivovy olej je z oliv, ne z pokrutin.
Jak to ted resime, mam k tomu dve cerstve zkusenosti:
-narazil jsem na konkurenta, ktery prodava parmezan koncovym zakaznikum za cenu, za kterou ho ani ja nekoupim (ani jinde). Samozrejme jsem to hned resil s dodavatelem, probehly nejake vypocty a telefony, ukazal mi nejake cisla a vysvetlil mi, ze kdyby toho borec vzal 5 - 6 palet v urcite casti Italie v urcite dobe, asi by se na tu cenu dostal - ale s nulovou marzi. Provedl se kontrolni nakup, nikdo nevi, co to je, ale parmazan to rozhodne neni. Stejna situace nastala ve velkoobchode s Mozzarellou, davala se nabidka a majitel restaurace vyrukoval s tim (a ukazal) syr, ktery nakupuje za castku, za kterou ho proste nejde vyrobit. A v teto castce uz je navic krome vyrobnich nakladu i zisk vyrobce a velkoobchodu. Opet to nemuze byt mozzarella. Bohuzel to lidem sypou do jidla (prodavaji) a plati se akorat za vytuneny ediam.
-druhy poznatek - vcera jsme resili olivovy olej, jeho kvalitu a cenu. Sam si olej vozim pravidelne z Italie za celkem luxusni cenu, presvedcen o tom, ze je to absolutni terno. Vzhledem k nejakym pokusum o zdravy lifestyle ho doma vyflakame celekm dost. Vzal jsem domaci upeceny chleba a porovnaval
a.)"nas" olej, co chceme prodavat na krame. Stryc majitele, ktery ma na starosti olivovy byznys, tenhle olej povazuje za rodinne stribro. Zakladni filizofie je ta, ze sbira jen olivy v korune stromku, nic, co je dole nebo nedejboze na zemi (spousta oleju co se sem taha je navic lisovana az v druhe vlne, z posbiraneho bordelu, ktery se navic uz jednou prelisoval a tyhle oleje se odvezou do Nemecka). Takhle, vzhledem k lokaci hoodne dole na jihu vznika perfektni homemade olej
b.)olej od pribuznych dodavatele. Staceny do petilitrovych plechovek, cena o tretinu nizsi. Vylisovany ze vseho, co se v sade najde (samozrejme jen zdrave), dokonce do toho pridava olivy ktere mu rostou pred domem.
c.)olej, ktery jsme dovezli jako nakup na diplomaticky pas ze zeme EU, nejdrazsi, co byl v obchode s italskymi specialitami
no, vyhralo b.) s absolutnim prehledem a presne to mi rikali, kdyz mi ten kanystr davali do ruky. Je nepopsatelne dobry, ted jen vymyslet, jak ho zacit stacet:)
10. 1. 2014 13:41:28
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981633
Aci
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 1. 2014 23:28:39
Samozrejme jsme ted ve stavu, kdy nam spousta lidi radi a my si myslime, ze to dokazeme udelat lip a ze nemaji pravdu, ale dovolim si sem hodit nejaky drobny update, ta mate moznost sledovat dalsi posun (a ja se z toho muzu treba po nejake dobe poucit, jak jsem byl naivni)
-patecni vecer a cast noci jsme misto obyvkle tour po barech venovali premysleni o zameru, snazili jsme se probrat vse, co se tohoto zameru tyka, vcetne tech nejvetsich detailu
-porad se nemuzeme dopocitat zakladnich cisel. Je to dane tim, ze mame 4 segmenty (prodejna, VO, eshop, pridana hodnota) a celym tim micha umisteni prodejny, o kterem nam vetsina lidi tvrdi, ze je nevyhodne. Mame sice zname a kamarady, kteri v tom delaji, ale kazdy z nich dela maximalne dva segmenty.
-samozrejme me neustlale pronasleduje myslenka "mnoho psu - zajicova smrt", nicmene rozdelili jsme si kompetence tak (ja - MO + strategie + mkt, kolega VO + provoz), ze dva segmenty na osobu neni nic vyjimecneho
-definitivne jsme zavedli pravo veta jeden vuci druhemu v danem segmentu(a uz si to i osvedcili:))
-hledali jsme variantu jinych prostor, nez mame k dispozici a:
-v nabidce (pokud bych se nedival na cenu) jsme vubec ve meste nenasli zadne vhodne
-pokud jsme neco nasli, co by vyhovovalo, vzdycky byl problem (metry, dispozice, misto)
-takze jsme se rozhodli, ze bud budeme resit nabizene prostory (viz. nize) nebo projekt zabalime
-jednali jsme s majitelem prostor, generalni problem je ten, ze mistnosti jsou zkolaudovane jako kancelare, ale majitel se v zasade nebrani rekolaudaci (na nase naklady)
-cena je nekolikanasobne nizsi nez je bezna v miste, ale je to dane tim, ze soucasti nabidky je jen jedna mistnost, ktera je dost mala, druha (25m) neni predmetem pronajmu, je v uzivani jako "chodba" - otazkou je, kolik za ni budou chtit platit v pripade uzivani (maximalni castka definovana a je unosna, ale uz to proste neni ono)
-byli jsme se tam dnes podivat, prostory jsou po celkem zdarile rekonstrukci (vymalovano, nove podlahy), nejaka prace tam je, ale spise vikendova zalezitost
-vypada to, ze stavebni upravy pro rekolaudaci na prodejnu potravin jsou resitelne
-mame nejaky prvotni designovy koncept, jak by mely prostory vypadat, mame vyresenou dispozici (zde jsou dve varianty, v zavislosti na tom, jak na pronajimatel stanovi najem za vetsi mistnost
-zitra mame jednani na hygiene ohledne pozadavku na kolaudaci, pak jdeme na stavebni urad
-day after jednani s majitelem nemovitosti (na to si jeden z nas musel pujcit od kamarada kabat a lepsi kalhoty:))
-zjistili jsme, ze vynechanim vikendovych tour po barech jsme navysili zakladni kapital o celkem slusnou castku, mame v planu to zopakovat
-asi pet lidi nam reklo, ze to je hrozna blbost, ale ja si porad rikam, ze nez ty penize utopit v nejakem zarucenem webu, ktery automaticky zajisti zivobyti (a proto je na prodej), to radsi hecnu tady, aspon budu mit o cem vypravet
12. 1. 2014 23:28:39
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981632
Držím palce:) bude to sice krutý boj, ale snad vydržíte první nejtěžší měsíce. Přesně takové malé speciálky mám nejraději - kašlu na supermarkety, raději si jednou týdně obejdu/objedu malé obchody s kvalitními surovinami a mám klid (na těle i duši).
13. 1. 2014 00:44:26
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981631
Aci
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
13. 1. 2014 14:04:42
Tak to sem hodim jeste "zatepla".
Prvni jednani na hygiene byl strategicky dobry tah, nakonec jsem spolecnika nechal cekat v aute a zkusil to sam. I pres extremne neprijemnou pani na vratnici se nakonec podarilo dostat do tech spravnych dveri, dobrym tahem bylo slusne pozdravit kazdou urednici, co jsem potkal na chodbe, protoze jedna z nich, co si sla pro kafe, byla prave ta, do jejiz kompetence to spadalo.
Takze kdyby nekdo chtel otevirat prodejnu s krajenymi syry atd, postup je nasledujici (v pripade, ze nemate jiz kolaudaci a potrebna povoleni):
-hygiena definuje pozadavky
-vy to nachystate presne tak, jak vam rekli
-pozvete je na prohlidku na misto
-vydaji pisemne stanovisko (vyhovuje / nevyhovuje)
-s kladnym stanoviskem jdete na stavebni urad, tam pozadate bud o rekolaudaci nebo ohlasku (zavisi na tom, jak velke se delaji stavebni upravy)
-oznamite pisemne otevreni zemedelske inspekci, ta vyda posudek na to, ktere normy musite dodrzovat (znaceni a skladovani potravin, manipulace atd).
-pozadavky hygieny jsou relativne obecne, neni uplne presne definovano co a jak
-v nasem pripade se nam hygiena snazila vyjit maximalne vstric a dokonce jsme se dohodli na prubeznych konzultacich, abychom predesli pripadnemu zamitnuti
-ty obecne normy jsou ale zavazne a nedaji se obejit, ale daji se dojednat urcite vyjimky (s cimz se nam snazi hygiena pomoci)
-v pripade prodejny je to nasledujici:
-v miste, kde se manipuluje s potravinami (chladak, pult) - omyvatelna podlaha a stena (dovolili nam PVC tapetu misto kachli - usetrenych nekolik tisic, to same s linoleem pouze pod prostorem, ve zbytku mistnosti je zatezak)
-wc pro zamestnance se samostatnou predsini a samostatnym umyvadlem, k tomuto wc nesmi mit pristup nikdo jiny (coz je u nas zasadni problem, na kterem prostory mozna padnou)
-satna (samostatna mistnost) pro prevlekani zamestnancu
-uklidova mistnost s vylevkou a na uskladneni uklidovych prostredku (zde jsme dojednali tzv. mikromostnost, tj 50 x 50 cm)
-sklad potravin (z toho jsme vybruslili taky)
-v pripade, ze chceme zakaznikum varit kafe, musime zajistit wc i pro ne (zde je opet moznost sloucit pany a damy do jednoho, opet na nejakou vyjimku)
-celkove nam vysli maximalne vstric, fakt je, ze jsem tam prisel predem celkem pripraveny i s pudorysem prodejny, navic jsem jim rekl ze jsem delal dva roky v kuchyni a celkove jsem se k nim choval maximalne slusne a bral jsem i zamitava stanoviska.
-nicmene v nasem pripade je potrebna zasadni uprava dispozice + navyseni najmu kvuli vyuziti dalsich prostor, takze uvidime, cele to ted stoji a pada na nalezeni reseni pro toalety a zazemi
-pred hygienou jsme potkali kamarada, ktery tam zrovna sel pro nejake papiry, ma prvni tri mesice hospodu v centru, kruhy pod ocima, kafe v ruce a ustarana pritelkyne, vcera byl za barem do dvou a rikal, ze tam je kazdy den od sesti, dostali jsme spoustu cennych rad (napr. nedelejte to, nebo se z toho zblaznite), nicmene mame prvniho zajemce o dodavani do restaurace.
-a mala poznamka na zaver - ten syr, co mi byl prodan jako parmazan mym konkurentem za cenu, ktera neodpovidala ani nakupu, jiz zplesnivel.
13. 1. 2014 14:04:42
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981630
saja
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
28. 4. 2014 07:43:01
Je téměř konec dubna... Tak jak to u vas vypada?:)
28. 4. 2014 07:43:01
https://webtrh.cz/diskuse/varianta-parku-v-rohliku-jizni-vydani/strana/3#reply981629
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit