Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Pití čaje

Slanecek
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
7. 1. 2013 00:19:38
Otázka pro někoho, kdo si připravuje japonskou Senchu: Kolik čaje byste dali do 300 ml vody? V tomhle videu tam Japonec hodil dvě polévkové lžíce - nezdá se vám to moc?
http://www.youtube.com/watch?v=clnHo6ttXkU
7. 1. 2013 00:19:38
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849344
petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
7. 1. 2013 00:54:11
Napsal Aleš Jiříček;890765
vadi hlavne to, ze precpavat se jednoduchymi cukry neni pro telo nijak vyrazne prinosne a muze vest treba az k cukrovce... a protoze jendoduchy rafinovany cukr se dneska cpe do vseho, davat si ho jeste do caj apod. a tvrdit jak to telo potrebuje je prinejmensim usmevne :) Uplne stejny pripad u bileho peciva, kterym se lide denne precpavaji... a ktery obsahuje z jinak zdraveho obili jen tu sacharidovou bilou cast... ktera telu vubec nic neprinese...
To je divné, po vyčerpávající duševní činnosti naopak pociťuji hypoglykemický šok
Kterým cukrem se tedy mám naládovat, abych hypoglykemický šok zrušil?
7. 1. 2013 00:54:11
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849343
crtz
verified
rating uzivatele
(30 hodnocení)
7. 1. 2013 01:17:28
Napsal Aleš Jiříček;890403
... doporucuju unitea.cz
Caje nepiju ale ten eshop je fakt nadhernej a nejspis neaky zkusim :D
7. 1. 2013 01:17:28
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849342
Jakub Mihaľo
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
7. 1. 2013 01:29:33
Napsal CorteZz;891006
Caje nepiju ale ten eshop je fakt nadhernej a nejspis neaky zkusim :D
To iste som si povedal aj ja :D
7. 1. 2013 01:29:33
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849341
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 1. 2013 04:33:03
Napsal petrx;891001
To je divné, po vyčerpávající duševní činnosti naopak pociťuji hypoglykemický šok
Kterým cukrem se tedy mám naládovat, abych hypoglykemický šok zrušil?
zkus melasu, med, banan ci jine sladke ovoce nebo jine prirozene rychle cukry a v rozumne mire, tyhle veci ti krome cukru dodaji taky potrebne vitaminy, mineraly a jine latky. Tim ze si nasypes rafinovanej cukr si sice srovnas hladinku cukru v krvi, ale to je tak vsechno ceho dosahnes... a kdyz to prezenes tak si jeste muzes uskodit...
7. 1. 2013 04:33:03
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849340
petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
7. 1. 2013 07:59:36
Napsal Aleš Jiříček;891025
zkus melasu, med, banan ci jine sladke ovoce nebo jine prirozene rychle cukry a v rozumne mire, tyhle veci ti krome cukru dodaji taky potrebne vitaminy, mineraly a jine latky. Tim ze si nasypes rafinovanej cukr si sice srovnas hladinku cukru v krvi, ale to je tak vsechno ceho dosahnes... a kdyz to prezenes tak si jeste muzes uskodit...
Melasu? Ta se pochází ze třtiny nebo z cukrové řepy a cukr se vyrábí z ní...
Vitamíny a minerály konzumuji z jiných zdrojů (ovoce, zelenina, pečivo, maso...)
Naopak koncentrace cukrů v sladkém ovoci je relativně nižší než v rafinovaném cukru, to bych musel jíst kila jablek...
7. 1. 2013 07:59:36
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849339
Jakub Kočí
verified
rating uzivatele
(35 hodnocení)
7. 1. 2013 08:00:43
Já si teď oblíbil Střibrné lístky z Oxalisu. Piju několik let jenom zelený čaj. Cca 1,5l denně a cítím se skvěle (mnohem lépe tělo snáší následky alkoholu :D ). Nesladím, nedochucuju.
Co se týče rafinovaného cukru. Je pro tělo opravdu toxický. Ikdyž zase asi méně než umělá sladila :D. Když něco sladkého, tak ovoce. Co může být lepšího..
7. 1. 2013 08:00:43
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849338
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 1. 2013 08:57:50
Napsal petrx;891033
Melasu? Ta se pochází ze třtiny nebo z cukrové řepy a cukr se vyrábí z ní...
Vitamíny a minerály konzumuji z jiných zdrojů (ovoce, zelenina, pečivo, maso...)
Naopak koncentrace cukrů v sladkém ovoci je relativně nižší než v rafinovaném cukru, to bych musel jíst kila jablek...
prestavam s tebou komunikovat, chytremu napovez, hloupeho kopni :)
7. 1. 2013 08:57:50
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849337
Slanecek
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
7. 1. 2013 09:08:26
S tou senchou někdo nevíte? :)
7. 1. 2013 09:08:26
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849336
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 1. 2013 09:19:43
Napsal Slanecek;891051
S tou senchou někdo nevíte? :)
s nazorem ze davam toho caje nejak moc se setkavam casto :D obzvlast u mate kdy proste kalabasu vysypu ze 2/3... Schvalne to podle toho navodu zkus ;) a dej vedet jak chutnalo :)
7. 1. 2013 09:19:43
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849335
Slanecek
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
7. 1. 2013 09:44:24
Napsal Aleš Jiříček;891056
s nazorem ze davam toho caje nejak moc se setkavam casto :D obzvlast u mate kdy proste kalabasu vysypu ze 2/3... Schvalne to podle toho navodu zkus ;) a dej vedet jak chutnalo :)
Zkusil jsem to s jednou a půl polévkovou lžící, zalil jsem to cca 300 ml vody o teplotě 68 celsia a nechal to stát 50 vteřin. Překvapivě je to nejlepší nálev, co jsem zatím udělal, tedy pokud by sencha měla chutnat jako tráva hnojená rybami ;) Vůbec to není hořké, jako moje minulé pokusy.
7. 1. 2013 09:44:24
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849334
Napsal Aleš Jiříček;891045
prestavam s tebou komunikovat, chytremu napovez, hloupeho kopni :)
počkej ta melasa me take zajima - pokud tam je 50% cukru tak je to o nicem ne ?
obecne hodne sladim prave cukrem a posledni dobou mi to nechutna tak bych to chtel trosku upravit.
co treba trtinovy? je lepsi ?
7. 1. 2013 10:52:11
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849333
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 1. 2013 12:04:51
Napsal Re4DeR;891100
počkej ta melasa me take zajima - pokud tam je 50% cukru tak je to o nicem ne ?
obecne hodne sladim prave cukrem a posledni dobou mi to nechutna tak bych to chtel trosku upravit.
co treba trtinovy? je lepsi ?
nejde tolik o samotny sacharid (ac fruktoza a jine jendodussi sacharidy jsou nejlepsi) jako o to, ze kdzy jis bily cukr, tak do sebe cpes proste jen a pouze onen sacharid, coz nejak ztraci smysl, obzvlast, kdyz lide co bily cukr pouzivaji zaroven ji bile pecivo, precpavaji se bramborami, vesmes na jejich jidelnicku uplne chybi zelenina a ovoce (nebo je pritomna ve strasne amlem mnozstvi) takze jejich telo pak trpi nedostatkem uplne vseho :) pouzivani cehokoliv jineho nez bileho rafinovaneho cukru ma smysl z toho duvodu, ze diky tomu konzumujes spousty dalsich prospesnych latek (i trtinovy cukr je pomerne dobry - neprosel rafinaci, obsahuje spousty prospesnych latek)... Bily cukr je jed hlavne proto, ze telu neprinasi vubec nic... jen cisty cukr... a to proste neni dobre...
7. 1. 2013 12:04:51
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849332
petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
7. 1. 2013 12:14:11
Každý se může sám podívat:
Melasa
http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2
Cukr
http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5592/2
Co je v melase navíc oproti rafinovanému cukru?
Draslík: se nachází ve většině potravy a je v ní zastoupen v potřebném množství
Hořčík: se nachází v mnoha druzích ovoce a luštěnin
Mangan: Zdrojem je například kakao a čaj ;-) a ovoce a zelenina
Takže pokud jíte ovoce nebo zeleninu a pijete čaj nebo kakao, melasa nenabízí proti rafinovanému cukru benefit
7. 1. 2013 12:14:11
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849331
Ryuji
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
7. 1. 2013 12:21:50
Napsal Slanecek;891051
S tou senchou někdo nevíte? :)
Mám pocit, že u OXALISu bylo 1 polévková lžíce na 1,5dcl vody, takže to asi tak sedí na dvě lžičky. Nezapomeňte ale, že japonský človíček si prostě udělá čaj, ne obarvenou vodu, oni to asi řeší tak, že hledají množství čaje na poměr vody, aby maximálně vynikla chuť.
7. 1. 2013 12:21:50
https://webtrh.cz/diskuse/piti-caje/strana/4/#reply849330
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit