Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jsem až moc hodný zaměstnavatel?

cargopro
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 21:12:15
jestli ti zůstane denně 1 tis Kč pro tebe (jak píšeš) a jsi někde tady s gulášovnou na jihu a děláš to poctivě, tak to je totální propadák a katastrofa. Přijmy nějaké prodloužené oči uši "brigádníka" ať to tam pozoruje celý měsíc, myslím že se budeš hodně divit co se dozvíš.
8. 9. 2016 21:12:15
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222408
NotTheCooker
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 21:47:52
Jej tady se toho nahromadilo, tak nějak postupně.
Raději bych zůstal v anonymitě, protože jsem zde zveřejnil ne zrovna veřejnosti dostupné informace.
vl4dk0: Neříkám, že je potřeba něco vyloženě měnit. Spíš zdokonalovat a dále se rozvíjet.
jersywoo: Po dnešní poradě se zaměstnanci jsme došli ke stejnému záměru. Kuchaři budou dostávat jako měsíční bonusy stejná dýška, které dostávají i servírky od hostů.
honzakralik: O tom, jak zdokonalit byznys.
Oleg : Prosím přečíst znovu a pořádně. Řeším tu něco jiného.
kdosiodjinud: I případy lanaření jsme zde měli, ale všechen personál zatím odolal a zůstali zde. Dokonce jsem jim navrhl, že se tam můžou jít klidně podívat, jak to chodí jinde a rozhodnou se podle toho, co pro ně bude lepší.
red.med: Do "provozu" mezi stoly bych brigádníky nepustil. S jednou školou máme dohodu, že k nám jednou za čas chodí děcka na stáž (vybrané profesorem za odměnu, žádní flákači, co nechcou nic dělat), ale to jsou spíš přihlížející a spíš do kuchyně. Pro náš personál je také zpestření a nemají obvyklou monotónnost při práci.
Co se týče výuky obsluhy na place, tak to je soukromý instruktor. Starší pán, který si zakládá na dobrých způsobech. Učí je, jak se vůči zákazníkům správně vyjadřovat a jak nenápadně vnutit něco navíc. Popravdě moc do toho nevidím, ale obsluha si to chválí a jsou spokojení, což mi stačí.
cargopro: Nemám jediný důvod, proč si na někoho došlapávat. Personál dělá, co chci. Kamery máme u každého východu a v restauraci. V zázemí chybí, ale tam je dávat opravdu nebudu. Nechci, aby měli pocit, že jsou pod drobnohledem. Navíc jsou tu minimálně 8 hodin denně, o víkendech mnohem déle. Nemůžu po nich chtít, aby pracovali jak roboti. Prostě si někdy musí ulevit a nebýt pořád ve shonu.
GastroHotels:
1. Jak to vidí jiní hospodští? Oni tu jsou pro mně většinu volného dne a to v tom nejproduktivnějším období. To přeci musím nějak ocenit :).
2. Bohužel tolik zkušeností mi nestihl předat. V dětství jo, ale pak byla škola, škola, škola, pak práce na plný úvazek a na restauraci pro mně moc času nebylo. Naučil mně toho opravdu hodně, za což jsem mu vděčný, ale hodně věcí jsem si musel vyžrat hezky od země.
5. Ano, takový byl jeden kuchař. Pořád remcal, že to bude zbytečné a že radši by tady zůstal a vařil. No když se vrátil, tak byl doslova nadšený, co všechno tam probírali.
6. Do kuchyně se muselo investovat opravdu hodně. Vše tady bylo po otci a tak to podle toho vypadalo. Nechali jsme to v rukou architekta, který vše konzultoval přímo s kuchaři. Veliký podíl tedy na kuchyni mají samotní kuchaři, kteří si ji udělali podle sebe pro sebe.
Druhá část:
1. U nás je tu spíš kamarádský vztah, ale zase si je nemůžu pustit úplně k tělu, aby toho nezačali využívat. Navíc kdybych musel řešit problémy, tak to bude taky na přítěž.
2., 3. To u nás opravdu není. Platy jsou tu přesně dané a vyplácí je měsíčně externí účetní. Nějaké podpásovky či vydírání tady nikdo nezažil a ani nezažije. Pokud by někdo chtěl hypotéku, tak mu dokážu domluvit nadstandardní podmínky u kamaráda, což jsem všem zaměstnancům nabídl.
5. Nevím, kdy je toho na ně moc. Ani nevím, jestli by si sami řekli, jestli potřebují někoho přibrat. Každý člen obsluhy má na sebe 7 stolů (kvůli špatnému počtu má jedna servírka 6 stolů). Tak nějak mám pocit, že lidi raději vidí v průběhu návštěvy jednu osobu než aby k nim vždy doběhl někdo jiný.
Jinak ano, v restauraci jsem celou pracovní dobu, pokud nemusím odjet (dokoupit něco, pokud to dojde, něco zařizovat či z osobních důvodu, ...). Od příchodu prvního pracovníka až do konce úklidu.
cargopro: Jak 1000 Kč denně výdělek? Po odečtení nákladů jsme vždy v zisku nejméně 100t Kč. Já si beru, kolik potřebuju na měsíc a zbytek odkládám na zlepšování firmy.
8. 9. 2016 21:47:52
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222407
GastroHotels
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 22:23:09
Napsal cargopro;1323123
Přijmy nějaké prodloužené oči uši "brigádníka" ať to tam pozoruje celý měsíc, myslím že se budeš hodně divit co se dozvíš.
Jsi úplně mimo a je mi tě líto. Navíc nějaký "špicl a stíhomol" nebo jak to nazvat...? :) Ty tady veřejně obviňuješ lidi, které ani neznáš, že kradou? To není normální...
8. 9. 2016 22:23:09
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222406
cargopro
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 22:31:31
jestli si mám vybrat co kdo tady napíše do vlákna a nebo soudit dle mých letitých zkušeností, tak mě nikdo nepřesvědčí že Češi nekradou jako straky. Prostě je to tak, můžeš se stavět na hlavu, ale mě prostě nepřesvědčíš. Mimochodem svědčí o tom i množství bezpečnostních agentur a celkový business v security. Je to smutné, ale jsme národ zlodějů a jestli chce nějaký podnikatel žít v blažené nevědomosti, tak ať svým zaměstnancům bezmezně důvěřuje a neprověřuje, možná je to tak lepší než ztratit iluzi.
---------- Příspěvek doplněn 08.09.2016 v 22:33 ----------
Napsal GastroHotels;1323140
Jsi úplně mimo a je mi tě líto. Navíc nějaký "špicl a stíhomol" nebo jak to nazvat...? :) Ty tady veřejně obviňuješ lidi, které ani neznáš, že kradou? To není normální...
všeci kradnú, aj to hovorí i náš ministr státní kasy a ten to musí vědět:)
8. 9. 2016 22:31:31
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222405
GastroHotels
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 22:46:22
Ta druhá část byla odpověď na dotaz, Proč zaměstnanci odcházejí od jiných a nevydrží déle na jednom místě. Ne, že to tak děláte, nic proti vám. Líbí se mi váš přístup. Další odpovědi, mě ujišťují, že to děláte dobře. A učni v provozu jsou zapotřebí, hlavně pokud mají možnost dělat v dobrém podniku, aby viděli, čeho mohou dosáhnout. V dnešní době jsou někteří učni nic moc, málo praxe, bez které se nenaučí pořádně vařit. Ale to je celé školství v ČR. Já ještě dělal "přijímačky" na učňák obor kuchař-číšník a hotelová škola byla prestižní škola (v Mariánských Lázních). Tenkrát ses na hotelovku nemusel dostat ani se samými jedničkami, pokud si neprošel přijímačky a neměl jsi zájem o obor. V dnešní době se tam dostanou děcka se špatnými známkami a nezájmem o obor. Samozřejmě se najde vyjímka.
Napsal NotTheCooker;1322818
Co se týče výuky obsluhy na place, tak to je soukromý instruktor. Starší pán, který si zakládá na dobrých způsobech. Učí je, jak se vůči zákazníkům správně vyjadřovat a jak nenápadně vnutit něco navíc.
Tak to chválím, další způsob, jak se odlišit. Dobré způsoby a umět dobře obsloužit v gastro byli v minulosti dost ceněné. Opravdu na to, že nejste z oboru ( I když po 5 letech, jste již určitě nasbíral dostatek zkušeností. ), tak si vedete opravdu skvěle a je vidět, že otec na vás měl dobrý vliv.
Napsal NotTheCooker;1322818
Do kuchyně se muselo investovat opravdu hodně. Vše tady bylo po otci a tak to podle toho vypadalo. Nechali jsme to v rukou architekta, který vše konzultoval přímo s kuchaři. Veliký podíl tedy na kuchyni mají samotní kuchaři, kteří si ji udělali podle sebe pro sebe.
Tak to jste udělal správně, že jste dal na kuchaře :)
---------- Příspěvek doplněn 08.09.2016 v 22:55 ----------
Napsal cargopro;1323143
jestli si mám vybrat co kdo tady napíše do vlákna a nebo soudit dle mých letitých zkušeností, tak mě nikdo nepřesvědčí že Češi nekradou jako straky. Prostě je to tak, můžeš se stavět na hlavu, ale mě prostě nepřesvědčíš. Mimochodem svědčí o tom i množství bezpečnostních agentur a celkový business v security. Je to smutné, ale jsme národ zlodějů a jestli chce nějaký podnikatel žít v blažené nevědomosti, tak ať svým zaměstnancům bezmezně důvěřuje a neprověřuje, možná je to tak lepší než ztratit iluzi.
Jsme sice již mimo téma, ale nevím jestli to nechat bez odezvy :) Na hlavu se stavět nebudu a přesvědčovat tě také ne. Původně jsem se tě chtěl zeptat na věk, ale je to vlastně jedno... Máme prostě odlišné myšlenkové pochody, jiné priority a věk v tom nebude hrát žádnou roli.
Mě se líbí přístup zakladatele vlákna a vše ostatní je jedno :)
8. 9. 2016 22:46:22
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222404
A neda se alespon upresnit mesto, kde je restaurace?
9. 9. 2016 09:04:12
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222403
skranc
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
12. 9. 2016 11:16:50
Myslím, že s tímto výsledkem a v tomto oboru by Ti měli všichni přítomní spíše zatleskat. Já osobně tleskám. Nemáš fluktuaci, zaměstnanci jsou spokojení a to se na nich bude zcela jistě i odrážet a přenesou to na hosty. V žádném případě bych toto neměnil. Ty víš nejlépe, kdo jsou pro tebe klíčoví zaměstnanci. Zkusil bych si z nich udělat spojence.
Vezmi dlouhodobý průměr zisků za minulý rok. Dej jej jako laťku a poraď se s nimi o tom, co by se dalo udělat jinak a lépe. Zapoj je do toho, že chceš, aby restaurace prosperovala lépe a o to, co vyděláš navíc se rozděl s těmito klíčovými zaměstnanci. Udělej si z nich něco jako společníky. Tím si je přitáhneš k byznysu (neodejdou Ti), budou mít zájem na tom, aby podnik prosperoval a začnou i oni sami hlídat, kde jsou díry, kde utíkají peníze.
12. 9. 2016 11:16:50
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222402
KreLo
verified
rating uzivatele
23. 11. 2016 02:20:35
Velmi tě chválím. Mam radost,že se najdou lidští zaměstnavatelé i v této době. Ja několik sezón makala v gastru a setkala jsem se jenom a vždy s největšími ******. Jsem z JMK kraje, prosím napiš mi o jakou restauraci se jedná, určitě mi udělá radost se zastavit v podniku, kde personál je spokojený a zaměstnavatel čestný.
23. 11. 2016 02:20:35
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222401
Cuprumov
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
23. 11. 2016 20:02:18
Vaši restauraci bych rád navštívil. Máte web? :)
23. 11. 2016 20:02:18
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222400
frederik
verified
rating uzivatele
24. 11. 2016 14:24:39
Aby člověk zůstal, tak si musí sednout více věcí najednou. Prostředí, peníze, parta lidí, práce musí i bavit...
24. 11. 2016 14:24:39
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222399
Jirka
verified
rating uzivatele
(17 hodnocení)
24. 11. 2016 14:41:48
Tak jsem také pročetl celé vlákno a musím se přiklonit k těm, kteří Vám tleskají. Lidi u Vás pracují rádi, neodchází, dokážete je zaplatit a motivovat, restaurace vynáší a evidentně to děláte dobře. Jak jsem to pročítal, tak mi hlavou proběhlo to, co vše jsem mohl vidět-stejně jako i jiní- v pořadu Ano, šéfe. Tam bylo mnohdy vidět to zanedbané zázemí, kuchyně, vztahy a mnohdy i lidi bez výplat. Jedete správnou cestou, na každé se najde nějaký ten kámen, ale Vy jich na té cestě máte minimum. Držím palce ať Vám to tak šlape dál.
24. 11. 2016 14:41:48
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/3/#reply1222398
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit