Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jsem až moc hodný zaměstnavatel?

hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 9. 2016 21:34:02
NotTheCooker: klidne do PM mi poslete odkaz na webovky, nekdy se u vas zastavim (pres moravu budu mit cestu v rijnu) a hodim vam uprimny nazor, nejsem sice z oboru ale o gastronomii se aktivne zajimam uz spousty let (kdybych nebyl programator tak jsem na 100% kuchar :)) ), tak si myslim ze muj nazor nakonec nebude uplne mimo.
7. 9. 2016 21:34:02
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222423
vl4dk0
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
7. 9. 2016 21:37:42
Čítam a čítam a nechápem. Nechápem presne prečo niečo meniť. Je evidentne že sa riadite intuíciou a vychádza vám to. Bude to asi spôsobené aj tým že sa nesnažite zvyšovať zisky ale snažíte sa zvyšovať kvalitu. A to si každý zamestnanec ktorý nemá v hlave piliny môže iba chváliť. Tiež by bolo viac podnikateľov ktory by si vedeli povedať pri zisku. Dosť stačí mi a zvyšok investuje do ľudí a vybavenia. Prajem vám veľa šťastia ty vaši zamestnanci ho už majú.
7. 9. 2016 21:37:42
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222422
Zajimavy cisla na tak maly mesto, posli mi prosim nazev podniku, stavim se.
Diky.
7. 9. 2016 22:06:40
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222421
Jsem z jihu Moravy a rád se zastavím. Název podniku a webovky dejte klidně sem. Myslím, že to nikdo nebude brát jako reklamu, to by jsi to sem šoupl už dávno. :-D
7. 9. 2016 23:14:14
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222420
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
7. 9. 2016 23:17:44
Myslim ze vic nez o reklamu jde o ochranu podniku, kdyz lide budou hledat podnik na internetu, neni nejvhodnejsi, aby si cetli diskuse o internim chodu podniku a o obratech co podnik dela... Resp. myslim si ze je lepsi kdyz to bezni zakaznici nevi.
7. 9. 2016 23:17:44
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222419
Nerozumim gastro oboru. Ale z meho pohledu zakaznika by meli mit podil na dyskach i kuchari. Dyskem hodnotim cely zazitek z kultury jidla. Prvni cast dela prostredi, druhou cast dela obsluha a treti cast vytvory z kuchyne.
7. 9. 2016 23:32:03
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222418
HonzaD
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 08:05:02
Taky bych se stavil. Toto vlákno potvrzuje fakt, že pokud si někdo stěžuje na zaměstnance nebo jejich nedostatek buď špatně platí nebo je špatně vede. Tady je vidět, že obojí je v pořádku. Možná je to taky tím, že majitel není přímo z oboru, takže se musí hlavně učit jak na to správně a nemá čas ještě přemýšlet jak co obcházet.
8. 9. 2016 08:05:02
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222417
honzakralik
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 08:14:38
Nějak jsem neporozuměl, o čem vlastně téma je ?... je to v podstatě jen takové vypovídání, pochlubení, zpověď ... :-D
8. 9. 2016 08:14:38
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222416
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
8. 9. 2016 08:46:37
Hlavne mu nedavejte rady z IT do oboru Gastro v zamestnavani lidi - jsou to rozdilne obory. Nekomu z IT staci kvalitni 27" monitor, ergonomicka zidle za 25k a vicemene adekvatni plat. V gastro je to jinak.
@NotTheCooker
Tak se jich zeptej proc ti odchazi po roce. To te hlavne stve, ze odchazi nebo ze mate maximalne zisk 100k a ty si beres 20k mesicne?
8. 9. 2016 08:46:37
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222415
Olegu, oni mu zaměstnanci právě neutíkají, ale narozdíl od jiných restaurací zůstávají:
Už v prvním roce jsem nabral personál, který se mnou zůstal do teď. Tedy krom jedné číšnice, co je na mateřské. A já si říkám proč? Když zpětně procházím jejich životopisy, tak nikde nevydrželi déle než rok.
+
Chci, aby mi zde stávající zaměstnanci zůstali, protože už jsem do nich nemalé částky vložil. Spíš se ptám, proč všude jinde jim lidi utečou? Co je tak rozdílné od naší restaurace, že jim tam šéfkuchař nevydrží 11 měsíců?
@NotTheCooker
Jak čtu vaše příspěvky, myslím, že to není jen penězi, ale i tím, jak se k zaměstnancům a vůbec ke své restauraci chováte.
8. 9. 2016 12:09:20
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222414
Jan
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
8. 9. 2016 12:25:05
Nemáte tu restauraci v Mikulově?
8. 9. 2016 12:25:05
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222413
Jan Kuthan
verified
rating uzivatele
(48 hodnocení)
8. 9. 2016 12:27:22
Nejsem z gastro oboru, ale osobně si myslím, že pokud je zaměstnanec finančně spokojen, vidí zázemí a stabilitu restaurace, tak nemá důvod chtít odejít. Rizikem by mohlo být třeba lanaření do více "nóbl" restaurací, ale podle popisu ta vaše roste pěkně tak ani to by nemusel být problém.
8. 9. 2016 12:27:22
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222412
red.med
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
8. 9. 2016 13:07:41
Musím říct že mám radost, že se najde někdo, kdo si uvědomuje důležitost zaměstnanců. Musí být radost do takové restaurace jít.
Jak tady někteří zmiňují, asi bych se možná obával případného přetažení kuchaře apod. Možná bych si s nimi sednul a probral jejich plány do budoucna, popř. je zainteresoval na zisku nějakým procentem - aby Vám pak v případě, že už budou mít pocit že mají dost zkušeností, neutekli, případně se zcela neosamostatnili (i když tady by pak mohla být určitá spolupráce).
Také bych možná vzal 1-2 brigádníky na zaškolení, abyste případně měl kam šáhnout... pokud je pro to prostor.
Dost by mě zajímalo jaké kurzy zaměstnancům zajištujete(hlavne u obsluhy)
?
Ale jen tak dál, dřžm palce!
8. 9. 2016 13:07:41
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222411
cargopro
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 20:16:16
každopádně bych si na ně trochu došlápl, určitě sem tam něco někdo zpronevěří a tím pádem je můžete mít v hrsti, pokud je nachytáte. Určitě nedělají na 100 %, takže pokud na ně zatlačíte (ne moc), tak tam vidím až o 30% větší tržby. Začal bych instalací kamer a neohlášenými příchody.
8. 9. 2016 20:16:16
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222410
GastroHotels
verified
rating uzivatele
8. 9. 2016 20:18:17
Napsal NotTheCooker;1322818
Spíš se ptám, proč všude jinde jim lidi utečou? Co je tak rozdílné od naší restaurace, že jim tam šéfkuchař nevydrží 11 měsíců?
Rád vám to zhodnotím, jsem z oboru. Přednosti vidím v těchto bodech:
1. Nejste z oboru a máte jiný nadhled na zaměstnance, než někteří typický "hospodský".
2. Zároveň jste si nechal poradit a načerpal jste zkušenosti od svého otce (šéfkuchaře), který se nejspíše v gastro oboru pohyboval před rokem 1989. V této době se k pracovníkům v gastro přistupovalo jinak. Navíc vás mohl i poučit, kde můžou nastat problémy v "okrádání" majitele nebo hostů.
3. Platové podmínky, kde zaměstnanci mají dobrou mzdu a nepodporujete "šedou" ekonomiku a nesnažíte se obcházet zákony. Na toto lidé (zaměstnanci) v dnešní době také hledí.
4. 13. plat - toto je v gastro nadstandardní bonus!
5. Školení a kurzy - další důvod proč u vás zůstat a rozvíjet své řemeslo. Zaměstnanci vidí, že u vás "nezakrní". Navíc je vidět, že je práce baví a to je důležité! Je spousta lidí, kteří na kurzy nechce chodit a zdá se jim to zbytečné, až někdy svazující a jen "remcají".
6. Pracovní prostředí - pokud jste také investoval do kuchyně, tak máte mé uznání! To opravdu dělá málo majitelů restauracích, spíše změní interiér restaurace nebo budovy, ale investici do kuchyně někteří majitelé zanedbávají. Některé restaurace, penziony a hotely mají vybavenou kuchyň z 80. let nebo z 90. let minulého století a myslí si, že když má kuchyň 3 mikrovlnné trouby, tak jsou "king". Pracovní prostředí a zázemí pro zaměstnance dělá hodně.
7. Váš přístup k hostům - viz. co jste již napsal ohledně stížnosti.
Proč všude jinde zaměstnanci utečou...
1. Přístup majitele k zaměstnancům, např. arogantní chování (dost častý nešvar)
2. platové podmínky - minimální mzda a zbytek bokem. Spousta majitelů ani nechce přistoupit k normálnímu vyplácení mzdy (někdy to má i své důvody - viz. níže)
- Ano je to nevýhodné, i když někdo tvrdí opak (haxorson). Většinou to neřeší mladý lidé, souhlasím, že je v tom ta krátkozrakost a nepřemýšlí do budoucnosti. Pochopí to, až bude chtít rodinu, bude si chtít vzít hypotéku, leasing na auto, popřípadě bude dlouhodobě nemocný (zaměstnavatel mu rozdíl nezaplatí a v době neschopnosti bude mít jen malou nemocenskou vypočítanou z minimální mzdy).
3. pozdní vyplácení mzdy a nebo nedostane zaplaceno vůbec a když mu zaměstnanec řekne, že jinak končí tak jsou někteří zaměstnavatelé schopni říct, že pokud odejde, tak mu poté nic nezaplatí a nebo že mu zaplatí jen minimální mzdu, to co má ve smlouvě a nic navíc. A to se bohužel děje! A to je také jeden z důvodu, proč nepřistoupit na smlouvu s minimální mzdou a zbytek bokem!
4. špatné pracovní prostředí (zastaralá kuchyně) a špatný kolektiv (např. pokud jeden bude krást nebo šidit, nebude dělat svoji práci dobře apod.)
5. málo personálu - jsou přetížený a nemají žádnou motivaci
6. nemají motivaci - málo peněz, žádné zdokonalování a žádné kurzy
Jinak vše děláte VZORNĚ a mohl by jste být vzorem pro hospodské, i když nejste z oboru!
---------- Příspěvek doplněn 08.09.2016 v 20:35 ----------
Napsal cargopro;1323105
každopádně bych si na ně trochu došlápl, určitě sem tam něco někdo zpronevěří a tím pádem je můžete mít v hrsti, pokud je nachytáte. Určitě nedělají na 100 %, takže pokud na ně zatlačíte (ne moc), tak tam vidím až o 30% větší tržby. Začal bych instalací kamer a neohlášenými příchody.
Tak tento názor s tebou absolutně nesdílím! Má to několik důvodů:
1. Psal, že se restauraci věnuje naplno a to v tomto oboru znamená, být tam každý den.
2. Psal, že vše jde přes kasu a účetní systém.
3. Svým zaměstnancům důvěřuje, proč je obviňovat, že ho okrádají? Když nemá důvody je podezřívat (ten důvod jsou např. inventury).
Jak jsi došel k tomu, že můžou být tržby o 30 % větší? Víš kolik by toho museli zaměstnanci "odcizit nebo zpronevěřit"? Zkus si to spočítat, píšeš nepodložené hlouposti! A kamery jsou také hloupost, zaměstnanci by mu odešli a moc lidí by mu tam nedělalo. Ty by jsi pracoval pod dohledem kamer?
8. 9. 2016 20:18:17
https://webtrh.cz/diskuse/jsem-az-moc-hodny-zamestnavatel/strana/2/#reply1222409
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit