Zadejte hledaný výraz...

Jíte večer vepřové konzervy?

Nishkam
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
12. 2. 2016 01:12:36
Nejim to vubec
12. 2. 2016 01:12:36
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/4#reply1173867
enzo
verified
rating uzivatele
(61 hodnocení)
12. 2. 2016 01:33:54
Napsal Martin_H;1266056
Nepodléhej "nezávislým testům" v mediích našeho ministra financí :) Pikok vyrábí Kostelecké uzeniny, a když jesm zkusil tu jejich konzervu, je to dost o ničem. Srovnávám to s tímhle www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sklenic, vlastní výroba, víš co jíš
Pikok co vim vyrabeji polaci, je to uvedeno na obalu: http://tn.nova.cz/zpravy/testy/test-veproveho-v-konzerve-da-se-to-vubec-jist-nebo-to-prijde-rovnou-do-kose.html konkretne zrejme tato firma http://www.pamapol.pl/ zda patri taky Babisovi nevím nicmene toto chalupařské veprové maso ve sklence je na trhu nejlepsi co se da z veprovek u nas koupit.
Vepřová konzerva Pikok | Meyhamův blog…
Chalupařske veprove maso ve skle je však lepsi nez v teto konzervě.
12. 2. 2016 01:33:54
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/4#reply1173866
Bacon
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
12. 2. 2016 02:25:38
Mně chutná z Lidlu toto vepřové v konzervě. :)
12. 2. 2016 02:25:38
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/4#reply1173865
Martin_H
verified
rating uzivatele
(91 hodnocení)
12. 2. 2016 10:24:06
Napsal intehos;1266367
Jasně...
1) dát do hrnce (já používám zavařovací) vlažnou vodu a tam sklenice naskládat - potopený musí být celý, tak 1cm nad víčko (pokud nejsou pořádně naplněný, tak budou plavat). Zapnu hrnec a od doby varu vařit 2 hodiny. Vařit na mírném ohni, aby se to nevařilo jako brambory, ale voda musí pořád bublat. Po dvou hodinách vypnout a přes noc nechat ve vodě vychladnout. Ráno dolít vodu opět nad víčka a stejným způsobem vařit od doby varu ještě hodinu (když to bude o 15 minut dýl, nic se neděje, ale míň je to špatně). Po hodině vypnout a vyndat sklenice někam na utěrku. Počkat až to pořádně (volně v místnosti) schladne a pak dát do sklepa, kdo nemá studený sklep, tak lednice. Tenhle způsob je dobrý pro delší skladování, ale bacha, musí se použít praganda, jinak to nevydrží dýl, jak 2-3 měsíce.
...
Jen jednu poznámku - když to děláme doma, nenecháváme vodu úplně vařit. Pokud máš možnost regulace teploty, neměla by jít nad 90 stupňů. Zavařujeme to pak na dvakrát, den po sobě. Kdžy to budeš dělat při vroucí vodě, prakticky to maso uvaříš, a není pak tak šťavnaté
12. 2. 2016 10:24:06
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/4#reply1173864
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
12. 2. 2016 13:38:54
Jiří Šubr: "Dost lidí dělá v diskusích haura jak si dělají šunku sami doma a jak je vlastně lepší než ta z obchodu apod... nebo čokoláda že je luxusní ze speciálního obchodu, jenže to je čoko 100g za stovku a ne za 30 kč v obchodě. Kdyby se mohli všichni z extrémní kvality podělat, tak mají tito poctivý výrobci výnosný byznys."
Mno ja jsem sveho casu cetl clanek o nejakem reznikovi, ktery udajne delal tu "extremni kvalitu" a na nedostatek zajemcu si rozhodne nestezoval. V podobnem duchu mluvilo par lidi, kteri delaji treba domaci syry (pry rada zakazniku je ochotna kvuli nim jet slusnou dalku) atd.
Kdyz jsme u toho, tak my cas od casu taky delame domaci klobasy a kdyz jsem parkrat nekomu dal ochutnat, tak byl uplne nadseny a chtel si to objednavat po kilech bez ohledu na cenu. Problem je, ze my to na kseft nedelame a ani s tim nehodlame zacinat. :) Jednak ne kazda varka ti vyjde jak si predstavujes (ted zrovna se jedna moc nevyvedla), jednak ty klobasy relativne rychle vysychaji apod. Proste to, ze delas neco hodne kvalitniho, bez ruznych konzervantu atd. jeste neznamena, ze by se to uplne stejne dalo delat i pro businessove ucely.
Jinak domaci sunku bychom taky zmakli (driv se delala kralici), ale je to docela prace.
12. 2. 2016 13:38:54
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/4#reply1173863
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit