Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jíte večer vepřové konzervy?

David Musil
verified
rating uzivatele
(68 hodnocení)
11. 2. 2016 10:05:57
Napsal Martin_H;1266056
Nepodléhej "nezávislým testům" v mediích našeho ministra financí :) Pikok vyrábí Kostelecké uzeniny, a když jesm zkusil tu jejich konzervu, je to dost o ničem. Srovnávám to s tímhle www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sklenic, vlastní výroba, víš co jíš
Dovolim si reagovat. Konzervy teda nejim, ale jine vyrobky Pikok mi prijdou ve srovnani cena/kvalita na dost vysoke urovni. Kdyz otocis etiketu a vezmes takovou, aby uzenina obsahovala alespon treba 94% masa, tak dobre chutna a vyjde te vyrazne levneji nez jini vyrobci.
11. 2. 2016 10:05:57
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173882
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
11. 2. 2016 11:04:45
Je pravda, ze Lidl ma trochu jiny pozadavky na uzeniny, takze Kosteleckym uzeninam uz asi nezbyva maso do jejich vyrobku, podle toho odpadu co prodavaji.
11. 2. 2016 11:04:45
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173881
Martin_H
verified
rating uzivatele
(91 hodnocení)
11. 2. 2016 11:35:04
Napsal musil.david;1266062
Dovolim si reagovat. Konzervy teda nejim, ale jine vyrobky Pikok mi prijdou ve srovnani cena/kvalita na dost vysoke urovni. Kdyz otocis etiketu a vezmes takovou, aby uzenina obsahovala alespon treba 94% masa, tak dobre chutna a vyjde te vyrazne levneji nez jini vyrobci.
Tohle úplně nechápu - Lidl a jemu podobné obchody tady několik let prodávají chuťovky ze separátu. Několik let tady dělají z lidí bandu hlupáků, kteří koupí a sní všechno co jim za levno nabídnou. Teď ale řeknou - pozor, od teď už to děláme správně, dobře, jsme super kvalitní. Super víno z Francie. Buřty z masa. Vepřové z vepřového. Proč bych jim měl odteď začít věřit, když už pár let nazad dělají z lidí b....
11. 2. 2016 11:35:04
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173880
Jiří Šubr
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
11. 2. 2016 11:48:20
...
11. 2. 2016 11:48:20
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173879
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
11. 2. 2016 11:59:38
Billa zadnou kvalitu neprodava. Maji uplne stejny hnus co Ahold. A Globus uz prodava jenom potraviny podle norem. Parky s 60% masa atp. Udelali reklamni kampan, lidi jim na to skocili a zase se vratili k vyrobe suntu.
11. 2. 2016 11:59:38
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173878
Napsal Martin Kejzlar;1266010
Pokud to počítání používá stejnou logiku, jako to počítání na homepage a bere to jako právě připojené i ty, kteří měli poslední aktivitu před 5,5 hodinami, tak se pak nedivím. To se pak pěkně honí "online" uživatelé a přitom jich je v reálu max. desetina.
To není honění, je to kvůli délce session.
Když nastavím session krátkou, je to číslo přesnější, ale lidi to rychleji odhlašuje, často třeba i v polovině psaní příspěvku.
Teď je to nastavené na 6 hodin. Čísla uživatelů online jsou sice nepřesná, ale zcela přestaly stížnosti na nechtěné odhlašování.
Nejlepší řešení by bylo to oddělit, ale není to ve vBulletinu zcela přímočaré a je to v prioritách někde hodně dole.
11. 2. 2016 15:48:10
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173877
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
11. 2. 2016 18:39:52
Napsal Martin_H;1266056
Nepodléhej "nezávislým testům" v mediích našeho ministra financí :) Pikok vyrábí Kostelecké uzeniny, a když jesm zkusil tu jejich konzervu, je to dost o ničem. Srovnávám to s tímhle www.zabijacky.cz/news/zavarovani-masa-do-sklenic, vlastní výroba, víš co jíš
Nestraš, nic od Babiše nežeru a to i když mám velký hlad. Když není jiný chleba, než z penamu, vezmu si rohlíky. Už mockrát jsem odmítl párky na grilovačce, jen proto, že byly z kosteleckých uzenin, raději jsem žvýkal suchý chleba. Je to něco jako moje víra, že když té svini dobrovolně nepřispěju ani korunou, nebude mně honit svědomí, že jsem podpořil rozvrat naší vlasti :-) Ale tady http://forum.skrblik.cz/threads/2848-Prehled-privatnich-znacek-Lidlu se píše, že ten diktátor dodává jen salámy, zbytek sortimentu pikoku dodávají jiné firmy. Dávám si na to bacha, abych nestrčil do huby něco od něj, tak jestli se pletu, oprav mně.
11. 2. 2016 18:39:52
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173876
intehos
verified
rating uzivatele
(35 hodnocení)
11. 2. 2016 18:52:33
Vepřovku si klidně dám, když přijdu po tahu domů, asi to každý zná, není to ani hlad, ale chuť na něco super :) Nicméně si ale vepřovky dělám sám, cca. 5kg masa + 1,7% soli (nedávám pragandu, protože se to sní za pár týdnů). 3 hodiny pomalu vařit ve sklenicích a je to bomba... A ta paštika z toho je úžasná... Spoustu věcí si doma dělám sám, polotovary jsem úplně vypustil, ale nutno říct, že vaření je můj velikánský koníček a vždycky si na nějakou dobrotu najdu čas :)
11. 2. 2016 18:52:33
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173875
Napsal intehos;1266313
Nicméně si ale vepřovky dělám sám, cca. 5kg masa + 1,7% soli (nedávám pragandu, protože se to sní za pár týdnů). 3 hodiny pomalu vařit ve sklenicích a je to bomba... A ta paštika z toho je úžasná...
Jak to děláš, můžeš sem poslat svůj recept?
11. 2. 2016 20:10:04
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173874
David Musil
verified
rating uzivatele
(68 hodnocení)
11. 2. 2016 20:15:08
Napsal darksir;1266310
Nestraš, nic od Babiše nežeru a to i když mám velký hlad. Když není jiný chleba, než z penamu, vezmu si rohlíky. Už mockrát jsem odmítl párky na grilovačce, jen proto, že byly z kosteleckých uzenin, raději jsem žvýkal suchý chleba. Je to něco jako moje víra, že když té svini dobrovolně nepřispěju ani korunou, nebude mně honit svědomí, že jsem podpořil rozvrat naší vlasti :-) Ale tady http://forum.skrblik.cz/threads/2848-Prehled-privatnich-znacek-Lidlu se píše, že ten diktátor dodává jen salámy, zbytek sortimentu pikoku dodávají jiné firmy. Dávám si na to bacha, abych nestrčil do huby něco od něj, tak jestli se pletu. oprav mně.
To je dost drsne, spojovat sve markantni politicke presvedceni s tim, ze nebudu jist urcitou potravinu...
11. 2. 2016 20:15:08
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173873
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
11. 2. 2016 20:54:48
musil.david : né, já jsem nezavrhnul určitou potravinu, čili chleba, nebo párky, já jsem zavrhnul chleba A párky od diktátora, to je rozdíl :-) Normálně jím, dokonce i zdravěji a hladem netrpím, jen nepodporuju někoho, koho nemám rád. Takže mi na tom nic drsného nepřipadá. Navíc, chleba z Penamu se třeba vůbec nedá žrát.
11. 2. 2016 20:54:48
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173872
intehos
verified
rating uzivatele
(35 hodnocení)
11. 2. 2016 21:27:15
Napsal Martin Schlemmer;1266332
Jak to děláš, můžeš sem poslat svůj recept?
Jasně...
maso:
2kg plecka
2kg krkovice
1kg bůčku bez kůže
všechno rozřezat na kostky cca. 1,5x1,5 cm, smíchat dohromady, přidat 17g soli na 1kg masa (tohle je fakt důležitý, chce si to opravdu poctivě odvážit) a pořádně "prohňácat". Doporučuju si sehnat větší nádobu a dělat to všechno dohromady.
Pak to nacpu do klasických zavařovaček se šroubovacím víčkem - chce to tam opravdu naštochat, já to dělám starou dřevěnou kvrdlačkou, aby tam bylo mezi masem co nejmíň vzduchu. Je taky potřeba nechat od shora sklenice cca. 1cm od místa, kde se sklenice začíná zužovat (k tomu zúžení, co je závit, ten do toho nepočítám). Sklenice hned utáhnout.
Pak jsou dvě možnosti, jak to celý vařit.
1) dát do hrnce (já používám zavařovací) vlažnou vodu a tam sklenice naskládat - potopený musí být celý, tak 1cm nad víčko (pokud nejsou pořádně naplněný, tak budou plavat). Zapnu hrnec a od doby varu vařit 2 hodiny. Vařit na mírném ohni, aby se to nevařilo jako brambory, ale voda musí pořád bublat. Po dvou hodinách vypnout a přes noc nechat ve vodě vychladnout. Ráno dolít vodu opět nad víčka a stejným způsobem vařit od doby varu ještě hodinu (když to bude o 15 minut dýl, nic se neděje, ale míň je to špatně). Po hodině vypnout a vyndat sklenice někam na utěrku. Počkat až to pořádně (volně v místnosti) schladne a pak dát do sklepa, kdo nemá studený sklep, tak lednice. Tenhle způsob je dobrý pro delší skladování, ale bacha, musí se použít praganda, jinak to nevydrží dýl, jak 2-3 měsíce.
2) je to taková rychlovka. Stejně jako v prvním případě, ale vaří se to najednou 3 hodiny od doby varu. Vyndat a uskladnit stejným způsobem a do 2 - 3 měsíců spotřebovat.
A tady je finální produkt po uvaření, kde je jen maso a vlastní ztuhlá šťáva, nebo-li sos...
Jestli chceš i recept na paštiku, není problém, je to taky jednoduchý
11. 2. 2016 21:27:15
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173871
Jirka.St
verified
rating uzivatele
11. 2. 2016 21:34:04
Večer už jenom tvaroh :D
11. 2. 2016 21:34:04
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173870
Peter
verified
rating uzivatele
(12 hodnocení)
11. 2. 2016 21:34:55
modrykoník na tohle nemá :-D :-D
11. 2. 2016 21:34:55
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173869
dusivk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
11. 2. 2016 23:04:31
Napsal darksir;1266353
musil.david : né, já jsem nezavrhnul určitou potravinu, čili chleba, nebo párky, já jsem zavrhnul chleba A párky od diktátora, to je rozdíl :-)
Tohle je jediná cesta, kterou si ale bohužel málo lidí uvědomuje. Nekupovat zboží nebo služby od firem, které považujeme za nesprávné či špatné. Až nebudou mít peníze, nebudou moc uplatňovat svoji moc. A současné podpoříme ty, co se chovají slušně. Mnoho zboží nebo služeb najdeme na trhu od různých firem, jde jen o to vybrat si.
11. 2. 2016 23:04:31
https://webtrh.cz/diskuse/jite-vecer-veprove-konzervy/strana/3/#reply1173868
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit