Zadejte hledaný výraz...

AdSense od roku 2010

Napsal Yardos;435403
Pokud ta smlouva o spolupráci je uzavřená podle Zákoníku práce, tak se na ni DPH nevztahuje, i když (omylem) vystavíš fakturu. Pokud není podle ZP, tak jsi podnikatel (ekonomický subjekt) a tvé služby budou podléhat DPH od okamžiku, kdy se staneš plátcem.
Ano, platí že pokud poskytuješ jenom služby (přes hranice), tak podáváš souhrnné hlášení ve stejné frekvenci jako přiznání DPH, což bude u velké většiny webtržníků čtvrtletně.
Co se stane, když se k DPH nepřihlásím v termínu (do dneška), ale třeba 20.1. a co se může stát, když se nepřihlásím vůbec a budu příjmy s Adsense danit stejně jako v roce 2009 (používám výdajový paušál).
15. 1. 2010 07:25:04
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421784
Václav Hodek
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
15. 1. 2010 09:22:18
Budeš muset zpětně doplatit DPH ze všech obchodů v období, kdy si registrován být měl a ještě a ti vyměří pokutu.
Kde pořád berete tyhle dotazy typu musím mít opravdu ŽL? Co se stane když nemám ŽL? Co se stane když nebudu platit sociální a zdravotní? Musím se stát plátce DPH? Co se stane, když se nezaregistruji? Když chcete podnikat, tak se sakra řiďte platnými zákony dané země.
15. 1. 2010 09:22:18
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421783
Napsal vaclav.hodek;435497
Budeš muset zpětně doplatit DPH ze všech obchodů v období, kdy si registrován být měl a ještě a ti vyměří pokutu.
Taky budeš možná platit i úroky z prodlení. A pokud chceš slyšet nejhorší možný scénář, tak od určité částky je daňový únik posuzovaný jako trestný čin.
Kde pořád berete tyhle dotazy typu musím mít opravdu ŽL? Co se stane když nemám ŽL? Co se stane když nebudu platit sociální a zdravotní? Musím se stát plátce DPH? Co se stane, když se nezaregistruji? Když chcete podnikat, tak se sakra řiďte platnými zákony dané země.
Co očekáváš v zemi, kde porušování zákona i ve státní správě, na ministerstech a v parlamentu je běžné a ani prezident nerespektuje ústavní soud?
15. 1. 2010 10:09:20
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421782
Václav Hodek
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
15. 1. 2010 10:46:30
Napsal Yardos;435514
Co očekáváš v zemi, kde porušování zákona i ve státní správě, na ministerstech a v parlamentu je běžné a ani prezident nerespektuje ústavní soud?
No jo, já vím. To je prostě další věc. Napůl si za to lidi můžou sami. Je jasné, že výběr není valný, ale nepřemýšlet na volebními programy a volit zdánlivě zářivé absurdity (jak jinak můžou vyhrávat soc.) tomu rozhodně nepomůže. No ale není to tak jenom u nás no, ale to mě tedy neuklidňuje. Každopádně, politiku moc nemusím. Svoji odpověď jsem myslel trochu jinak.
Víš co, teď si nějak poslední dobou všímám, že podobné dotazy se tu teď vyskytují nějak často ohledně toho ŽL, DPH, atd. Nebo na ně jen častěji narážím.
Když jsem začínal podnikat, a to nebylo zdaleka tak snadné sehnat si všechny informace tak jednodušše jako nyní, tak jsem neuvažoval nad tím, co se stane, když... ale zjistil jsem si, co je potřeba a zařídil to. Jak bych byl vděčný za všechny ty zdroje informací, co dnes existují. Neznal jsem ani moc lidí, co by poradili, takže jsem strávil i hodiny na úřad běháním sem tam a zjišťováním informací a stejně tak potom s účetními. Ale asi si holt člověk z toho více odnese.
Bůh žehnej úřednicím, musím se přiznat, že jsem snad za celou dobu co podnikám nenarazil na vyloženě "zlou" úřednici, ale asi je to i o tom, jak se k nim člověk chová. Naposledy co jsem byl na FÚ se informovat, co všechno nám novela zákona o DPH přináší mě úřednice nebyla schopná poradit, že neví, tak mě dokonce pustila ke svému počítači, že si tam můžu přečíst informace, co k tomu mají a zatím si bude něco dělat vedle a pak mě ještě smluvila schůzku s garantou FÚ pro DPH. To je asi největší extrém z FÚ, ale jasně to ukazuje, že vám rádi poradí...
Samozřejmě uznávám, že dotazy a zjišťování je důležité. Pokud ale vyjde zákon, který mě nutí stát se plátcem DPH a ověřím si, že to tak skutečně je a že se jím stát musím, tak se samozřejmě bez řečí stanu plátcem, myslím-li to se svým podnikáním vážně. A otázka by neměla být "Co se stane když se plátcem nestanu?", ale "Jak toho využít a co mi to přinese?". Stát je zkorumpovanej, ale to neznamená, že budu porušovat zákony, místo toho budu hledat inteligentních řešení.
Jako hlavní rozpor tu vidím tu lenost - tak sakra, když nejsem ochotnej hledat chvilku na googlu a přečíst si to tom pár článků - jooo, oni mají více než dva odstavce; hmm, to se raději zeptám na webtrhu - nedej bože zvednou zadek od počítače a jít na úřad, tak jak chci vůbec podnikat?
15. 1. 2010 10:46:30
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421781
Petr
verified
rating uzivatele
(132 hodnocení)
15. 1. 2010 10:58:41
Napsal vaclav.hodek;435526
No jo, já vím. To je prostě další věc. Napůl si za to lidi můžou sami. Je jasné, že výběr není valný, ale nepřemýšlet na volebními programy a volit zdánlivě zářivé absurdity (jak jinak můžou vyhrávat soc.) tomu rozhodně nepomůže. No ale není to tak jenom u nás no, ale to mě tedy neuklidňuje. Každopádně, politiku moc nemusím. Svoji odpověď jsem myslel trochu jinak.
Víš co, teď si nějak poslední dobou všímám, že podobné dotazy se tu teď vyskytují nějak často ohledně toho ŽL, DPH, atd. Nebo na ně jen častěji narážím.
Když jsem začínal podnikat, a to nebylo zdaleka tak snadné sehnat si všechny informace tak jednodušše jako nyní, tak jsem neuvažoval nad tím, co se stane, když... ale zjistil jsem si, co je potřeba a zařídil to. Jak bych byl vděčný za všechny ty zdroje informací, co dnes existují. Neznal jsem ani moc lidí, co by poradili, takže jsem strávil i hodiny na úřad běháním sem tam a zjišťováním informací a stejně tak potom s účetními. Ale asi si holt člověk z toho více odnese.
Bůh žehnej úřednicím, musím se přiznat, že jsem snad za celou dobu co podnikám nenarazil na vyloženě "zlou" úřednici, ale asi je to i o tom, jak se k nim člověk chová. Naposledy co jsem byl na FÚ se informovat, co všechno nám novela zákona o DPH přináší mě úřednice nebyla schopná poradit, že neví, tak mě dokonce pustila ke svému počítači, že si tam můžu přečíst informace, co k tomu mají a zatím si bude něco dělat vedle a pak mě ještě smluvila schůzku s garantou FÚ pro DPH. To je asi největší extrém z FÚ, ale jasně to ukazuje, že vám rádi poradí...
Samozřejmě uznávám, že dotazy a zjišťování je důležité. Pokud ale vyjde zákon, který mě nutí stát se plátcem DPH a ověřím si, že to tak skutečně je a že se jím stát musím, tak se samozřejmě bez řečí stanu plátcem, myslím-li to se svým podnikáním vážně. A otázka by neměla být "Co se stane když se plátcem nestanu?", ale "Jak toho využít a co mi to přinese?". Stát je zkorumpovanej, ale to neznamená, že budu porušovat zákony, místo toho budu hledat inteligentních řešení.
Jako hlavní rozpor tu vidím tu lenost - tak sakra, když nejsem ochotnej hledat chvilku na googlu a přečíst si to tom pár článků - jooo, oni mají více než dva odstavce; hmm, to se raději zeptám na webtrhu - nedej bože zvednou zadek od počítače a jít na úřad, tak jak chci vůbec podnikat?
Pěkně napsáno, ale zase musíš brát v potaz i druhou věc, taky jsem se ptal ohledně plátcovství DPH. Po spočtení mi adsense dělá jen 5% veškerých mých příjmu ročně, což mě za tu námahu (rozuměj, větší papírování, lítaní znova po úřadech atd..) opravdu nestojí. Proto jsem adsense zrušil a napsal jsem jim ať si těch 10k pošlou někde na charitu co se tam nashromáždilo za minulý rok. Asi nejsou moc aktivní, odpověď žádná, účet běží dále.. nevím.
Každopádně zajímalo by mě tvůj výrok, jak jsi využil toho, že jsi plátce DPH, kromě větší buzerace na FU a ještě více nesmyslnějšího papírování.
/dneska trošku nevrlý aneb FU mi vrátil daňové přiznání/
15. 1. 2010 10:58:41
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421780
Václav Hodek
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
15. 1. 2010 11:31:19
Napsal back1;435534
Pěkně napsáno, ale zase musíš brát v potaz i druhou věc, taky jsem se ptal ohledně plátcovství DPH. Po spočtení mi adsense dělá jen 5% veškerých mých příjmu ročně, což mě za tu námahu (rozuměj, větší papírování, lítaní znova po úřadech atd..) opravdu nestojí. Proto jsem adsense zrušil a napsal jsem jim ať si těch 10k pošlou někde na charitu co se tam nashromáždilo za minulý rok. Asi nejsou moc aktivní, odpověď žádná, účet běží dále.. nevím.
Každopádně zajímalo by mě tvůj výrok, jak jsi využil toho, že jsi plátce DPH, kromě větší buzerace na FU a ještě více nesmyslnějšího papírování.
/dneska trošku nevrlý aneb FU mi vrátil daňové přiznání/
No to chápu, že to pro tebe asi nemá význam. Je jasné, že kdybys měl být plátce kvůli obratu řádově v procentech tvého celkové obratu, tak tě to neláká. Tohle zcela chápu a na to jsem taky nenarážel. Píšu tam záměrně to "pokud to myslíš vážně". V tomto případě to s adsense dále vážně nemyslíš, tak ok. Ale pokud v tom chce někdo pokračovat a nechat si adsense, tak by měl respektovat platnou legislativu.
Netvrdil jsem, že jsem díky DPH ušetřil :). Popravdě mi to je zcela jedno jestli jsem nebo nejsem plátce a mám k tomu více zákonných důvodů, takže o tom beztak rozhodovat nemohu, jestli budu nebo ne :).
Ale třeba možný příklad: Máš dodavatele co ti doteď dodával za 10.000 Kč a nebyl plátce. Začneš brát od plátce co to má za 9.000 Kč bez DPH. Předtím byl dražší. Prodáváš plátci za 30.000 Kč, předtím to byla konečná cena, teď je to cena bez DPH. Pro plátce to není rozdíl. Vyděláš o 1.000 Kč více. Koupíš si novej počítač za 20 litrů a ušetřil jsi další 4k.
15. 1. 2010 11:31:19
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421779
Napsal vaclav.hodek;435526
..... atd.
Dobrej post, myslím že jsme prošli podobnými zkušenostmi ...
Když už jsme OT, tak podle mne je těch dotazů spousta proto, že to předtím nikdo neřešil, a teď najednou si lidi všimli, že by to mohl bejt průxxr. Hodně z nich si ale asi řekne "do mne blesk neudeří" a hodí to za hlavu - vidím to jak z postů tady, tak i z PM které dostávám. Jen málo z nich si to opravdu dořeší, většina to nechává bejt anebo zkusí vymyslet další krkolomné schéma jak zákony obejít.
Taky je jen málo lidí ochotných strávit hledáním a čtením hodiny a hodiny dokud nenajdou a nepochopí co se jich týká, proč se jich to týká, a jak to řešit (a především vyřešit ke svému prospěchu aniž by se porušil zákon). Ani to nemusí být na internetu, stačí zajít do lepšího knihkupectví a ve dvou třech knihách jsou krásně shrnuté odpovědi na 90% otázek, které tady opakovaně padají. Mnohem raději odpovídám na kvalifikovaný dotaz člověka, u kterého vidím, že si dal práci a sám se snažil, a pak narazil na něco s čím si opravdu neví rady.
15. 1. 2010 12:39:59
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421778
Václav Hodek
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
15. 1. 2010 13:49:28
Popravdě máme oba stejné zkušenosti i s těmi radami :). Taky mě vždycky přijde "líto", když někomu napíšu podrobný postup, jak vyřešit jeho problém a jak to správně vyřešit a on pak odpoví ve stylu "a co jsou to vlastně ty daňově uznatelné náklady?" nebo tak něco.
Řekl bych, že u poloviny lidí, co jsem jim radil jsem tím strávil více času než oni sami. Abych nepodával mylné informace, tak jsem raději pohledal v knížkách a přečetl si o tom někde. Ale zase toho nelituju. Mě to v konečném důsledku přináší více. Vždyť opakování je matka moudrosti.
15. 1. 2010 13:49:28
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421777
No jo, ale co bych měl zpětně doplatit, když uplatněním reverse charge je dph 0%, protože ho odvádí Google v Irsku...
15. 1. 2010 14:36:03
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421776
Napsal houstik;435685
No jo, ale co bych měl zpětně doplatit, když uplatněním reverse charge je dph 0%, protože ho odvádí Google v Irsku...
Urcite vystavujes faktury. Ty faktury vystavujes bez DPH (neplatce DPH), tak ze v pripade, ze by jsi musel zpetne doplacet, tak vsechny faktury, ktere jsi vydal...by jsi musel z kazde faktury odvezt 20% DPH + penale z prodleni.
15. 1. 2010 15:10:10
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421775
Václav Hodek
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
15. 1. 2010 15:19:22
Napsal vecerapl;435711
Urcite vystavujes faktury. Ty faktury vystavujes bez DPH (neplatce DPH), tak ze v pripade, ze by jsi musel zpetne doplacet, tak vsechny faktury, ktere jsi vydal...by jsi musel z kazde faktury odvezt 20% DPH + penale z prodleni.
Tak tak.
Nehledě na to, že pokud uplatňuješ reverse charge, musíš podávat přehledy.
15. 1. 2010 15:19:22
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421774
duben
verified
rating uzivatele
(50 hodnocení)
15. 1. 2010 15:29:23
Napsal vaclav.hodek;435652
Popravdě máme oba stejné zkušenosti i s těmi radami :). Taky mě vždycky přijde "líto", když někomu napíšu podrobný postup, jak vyřešit jeho problém a jak to správně vyřešit a on pak odpoví ve stylu "a co jsou to vlastně ty daňově uznatelné náklady?" nebo tak něco.
Kvůli tomuhle sám radím jen občas, jednomu poradíš a pak se 5 zeptá na to samé ... nejjednodušší je odpovídat ... viz výše, bylo zmíněno, nebo to dát sepsané na web a dávat odkaz na stránku. Občas už se tím ani nezatěžuju. Kdyby ty lidi tady nepřečetli jen poslední 2-3 vzkazy ale dali si tu práci a přečetli si alespoň celé tohle vlákno tak polovina dotazů co je naprosto zbytečných a duplicitních by tu nebyla.
Ohledně podnikání, doteď to byla pro spoustu studentů super machrovinka udělat si web, před spolužákama se plácat po zádech jak jim to vydělá pár stokorun "bez práce" a jak nikdy po škole nebudou muset pracovat a tak :). Že to co dělají už podnikání je je nenapadlo, nebo si říkali, ale co pro 2-3 stovky po mě nikdo nepůjde, nebo jim není ani 18 atd... pochopitelně teď když je najednou kontrolní mechanizmus kterým se na ně přijde prakticky ihned, mají stažené zadky a protože kromě machrování a plácnutí AdSense do webu a pár "bussines hlášek" do fóra nic neumí, tak teď tady řešíte mraky dotazů od dětiček a rádobypodnikatelů.
Neřešil bych to a na nesmyslené nebo už odpovězené věci prostě nereagujte ušetříte si spoustu času a rozčilování se :kava:
15. 1. 2010 15:29:23
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421773
Me spise zajima, kdyz vystavim faktury rekneme 8.ledna a diky adsense musim prejit na DPH, coz dnes nestihnu a asi tam zajdu po nedeli :( Tak z faktur z toho 8.ledna...musim z techto faktur odvezt 20% ? Jde o to, ze na urad pujdu treba prave 18.ledna.
15. 1. 2010 16:21:14
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421772
duben
verified
rating uzivatele
(50 hodnocení)
15. 1. 2010 17:22:41
Napsal vecerapl;435782
Me spise zajima, kdyz vystavim faktury rekneme 8.ledna a diky adsense musim prejit na DPH, coz dnes nestihnu a asi tam zajdu po nedeli :( Tak z faktur z toho 8.ledna...musim z techto faktur odvezt 20% ? Jde o to, ze na urad pujdu treba prave 18.ledna.
Pokud mas Adsense na webu od 1.1.2010 tak jsi mel dnes 15.1. posledni den kdy jsi mel sanci se registrovat jak ti uklada zakon. 18.1. to bude uz pozde, takze mozna budes platit penale.
Faktura z 8.ledna je bez DPH pokud jsi jeste nebyl platce DPH, vystavovat faktury vcetne DPH smis az od chvile kdy dostanes potvrzeny papir s kulatym razitkem na kterem bude datum a tvoje DIC. Od te doby jsi platce dane, do te doby nejsi.
15. 1. 2010 17:22:41
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421771
Imho
- skoro nikdo neví, že adsense jel od 1.1. nebo 10.1. - fakturuje se až ke konci měsíce, tak za co by platil penále - do 15 se měl registrovat, ale po rozhovoru s roštěnkama na finančáku bych to neviděl až tak černě
- nechápu jak si mohl vystavit fakturu na neexistující DIC - partneři by mě poslali někam
15. 1. 2010 17:50:46
https://webtrh.cz/diskuse/adsense-od-roku-2010/strana/26#reply421770
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit