Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak sloučit PDF do jednoho souboru

Pokud potřebujete sloučit dva nebo více PDF souborů do jednoho dokumentu a přemýšlíte o nástrojích, které by vám mohly pomoci, máme pro vás několik možností. V tomto článku se podíváme na způsoby, jak spojit PDF soubory online pomocí webových nástrojů nebo offline s pomocí specializovaného programu.

Online a bezplatné spojení PDF souborů

Existuje několik online nástrojů pro spojení dvou PDF souborů do jednoho, každý s různými možnostmi nastavení. Podívejme se na ně jeden po druhém.

  1. Adobe Acrobat online zdarma

Společnost Adobe poskytuje bezplatný online nástroj pro spojení souborů do jednoho PDF dokumentu. Na webové stránce můžete po kliknutí na tlačítko „Vybrat soubory“ zvolit dva nebo více PDF souborů, které chcete spojit.

Následně vám rozhraní umožní změnit pořadí jednotlivých PDF. Po stisknutí tlačítka „Spojit“ dojde k spojení vybraných souborů do jednoho dokumentu.

Pro uložení souboru je však nutné se přihlásit do webového rozhraní Adobe pomocí svého účtu (Adobe, Google nebo Apple).

Tip: Na stejné webové stránce můžete najít další online funkce od Adobe, jako je převod PDF do Wordu nebo Excelu, převod do obrázků a další. Pro jejich použití je nutné mít vytvořený Adobe účet s aktivním předplatným (nebo 7denním zkušebním obdobím).

  1. Online nástroj DeftPDF

Webové rozhraní DeftPDF umožňuje nahrání PDF souborů z lokálního disku, webové URL adresy nebo cloudových úložišť jako Dropbox nebo Google Drive.

Po úspěšném nahrání můžete spojit PDF soubory stiskem tlačítka „Spojit soubory PDF“ nebo přejít na pokročilé nastavení pomocí tlačítka „Více možností“. V případě nejistoty v nastavení spojování dokumentů vám může pomoci ikona otazníku s vysvětlením.

  1. Víceúčelový Combine PDF

Posledním online nástrojem pro bezplatné spojení PDF souborů je stránka Combine PDF. Stejně jako Adobe nabízí jednoduché uživatelské rozhraní, kde můžete nahrát více PDF souborů z lokálního disku a spojit je do jednoho dokumentu.

Mimo spojování dokumentů nabízí tato stránka i možnost převodu PDF do Wordu a opačně, převod PDF do formátu PNG, spojení JPG do PDF a obráceně, a také možnost komprese velkých PDF souborů pro jednodušší sdílení.

Existuje mnoho programů pro spojení PDF dokumentů, ale nejznámější jsou balíčky od společnosti Adobe. Adobe Acrobat Pro DC umožňuje nejen spojování PDF souborů, ale také jejich úpravu, přidávání poznámek a vyplňování bez nutnosti tisku a skenování.

Po otevření dokumentu vyhledejte v liště pole „Zkombinovat soubory“ a postupujte podle návodu.


Vydáno
22. 2. 2024
Kategorie
Tagy