Zadejte hledaný výraz...

Pošlete si peníze na PayPal

Proč byste to měli dělat? Protože PayPal představuje pohodlnou platební metodu, kterou v dnešní době využívají lidé po celém světě. Zasílání peněz prostřednictvím PayPalu je bezpečné, rychlé a hlavně zcela zdarma.

Co je PayPal?

PayPal představuje internetovou peněženku, díky které můžete jednoduše platit na tuzemských i zahraničních e-shopech. Umožňuje vám posílat i přijímat platby v mnoha světových měnách. Na PayPal si snadno pošlete peníze sami nebo vám je kdokoliv, kdo rovněž vlastní účet na PayPalu, může poslat. Dokonce si můžete PayPal propojit s vlastní platební kartou. To znamená, že si nemusíte na PayPal peníze posílat, ale pokud zvolíte tuto platební metodu například při placení služeb nebo zboží na e-shopu, peníze se vám rovnou strhnou z bankovního účtu. Z hlediska lepšího kurzu je ovšem vždycky lepší provádět transakci v původní měně a nepřevádět ji na české koruny.

V roce 2018 rovněž PayPal představil svou vlastní debetní platební kartu, s níž lze nejen platit, ale i vybírat z bankomatů, které jsou označené štítkem MasterCard, Cirrus nebo Pulse. Za tuto službu si už ale účtuje poplatek. Kartu dostanete zdarma, avšak služby jako výběry na pobočce, mezinárodní transakce a vklad na účet už jsou rovněž zpoplatněny. Například za platbu kartou zaplatíte poplatek 4,9 % z převáděné částky.

Jak poslat peníze na PayPal?

Ze všeho nejdříve navštivte oficiální stránky PayPal.com a zaregistrujte se. Do svého mobilního telefonu nebo tabletu si můžete rovnou stáhnout i aplikaci. Vyberte si, jestli chcete mít na PayPalu osobní nebo firemní účet a vyplňte registrační formulář. Vytvořte si své vlastní heslo, nejlépe samozřejmě takové, které jste ještě nikdy nepoužili. Poté musíte potvrdit obchodní podmínky. Nyní už se můžete k účtu přihlásit a propojit svůj bankovní účet s PayPalem. Svou kartu ověříte tak, že na PayPal pošlete malou částku. Jakmile bude váš účet na PayPalu připravený k používání, můžete si na něj zaslat peníze. K tomuto účelu máte k dispozici dvě metody:

  1. Peníze si můžete poslat pomocí platební karty. Bude vám však vyměřen poplatek ve výši 4,9 % z převáděné částky.
  2. Nebo si můžete poslat peníze převodem z bankovního účtu. Tato služba není nijak zpoplatněna a PayPal vám tak nestrhne vůbec nic.

Převod peněz uskutečníte přes záložku My account – Withdraw. Poté klikněte na záložku Withdraw funds to your bank account. Peníze vám na účet PayPalu přijdou během třech pracovních dní.

Potřebujete zadat platbu v cizí měně? Změnu měny proveďte přes záložku My account. Následně klikněte na Profile and Currency balances. Nyní si můžete zvolit měnu, na kterou potřebujete či chcete měnu převést. Ještě než ale změnu provedete, musíte si požadovanou měnu přidat do svých používaných měn. Toto si nastavíte přes záložku Select new currency – add currency.

Výhody PayPalu:

  • Jednoduchost – registrace vám nezabere déle než dvě minuty; založení účtu je zdarma
  • Rychlost – peníze můžete poslat lidem a e-shopům po celém světě doslova za pár vteřin; vyberete si příjemce, připíšete částku a vše potvrdíte tlačítkem Poslat
  • Bezpečnost – PayPal používá bezpečnou šifrovací technologii, která chrání proti podvodům
  • Žádné poplatky – to platí především pro platby v českých korunách v rámci České republiky a pro platby v eurech v rámci celé Evropské unie

Nevýhody PayPalu:

  • Pokud se vám přeci jenom někdo na účet PayPalu i přes všechny ochranné technologie nabourá, máte problém. Získat peníze zpátky je často běh na dlouhou trať.
  • Chybí česká lokalizace uživatelského prostředí.

Nechce se vám při každém placení na e-shopu zadávat platební kartu? Nebo často posíláte někomu peníze, ale složitost uživatelského prostředí internetového bankovnictví českých bank už vás nebaví? V tom případě pro vás PayPal představuje ideální a jednoduché řešení, jak mít finance neustále při sobě.


Vydáno
25. 12. 2021
Kategorie
Tagy