Zadejte hledaný výraz...

PDF editory zdarma

Potřebujete něco upravit v PDF dokumentu? Myslíte si, že to nejde? Ale ano, možné je všechno. Jen potřebujete znát ty nejlepší nástroje, které k úpravě PDF dokumentů slouží. Vyzkoušejte PDF editor zdarma.

Každý z nás si prostřednictvím dokumentu v MS Word dokáže vytvořit PDF soubor, ale ne každý už si umí poradit s tím, jak PDF soubor upravovat, když je to potřeba.

V MS Office lze PDF upravovat bez online nástrojů i programů

Jestliže vlastníte Microsoft Office 2013, 2016, 2019 nebo 365, můžete si wordový dokument snadno do PDF převést. Zároveň se toto PDF dá také upravovat. Jak?

Jednoduše si ho otevřete jako každý jiný dokument, tedy nejprve vyberete ikonku Soubor, pak kliknete na Otevřít a vyberete příslušný soubor. Soubor sice nemusí zcela odpovídat originálu, odrážky či odstavce mohou být umístěny jinde, veskrze jde ale o totožný dokument.

Online nástroje jsou dostupné pro všechny

Případně rovněž můžete použít online nástroj na oficiálních stránkách Adobe. Na úvodní stránce kliknete na Vyberte soubor a zvolíte si PDF dokument, který potřebujete upravit. Hned na to máte možnost do dokumentu přidávat komentáře, text, kresby nebo cokoliv dalšího. Soubor si pak lze zase pohodlně stáhnout nebo sdílet. Tento online editor PDF funguje ve všech prohlížečích, tedy i v Google Chrome, Safari nebo Firefox.

Postup úpravy pdf:

  • Zvolte PDF soubor, jenž chcete upravit nebo doplnit o poznámky.
  • Hned jak se soubor načte, přihlaste se a přidejte kresby či komentáře.
  • Zároveň máte k dispozici panel nástrojů, v němž najdete vše, co byste mohli k úpravě dokumentu potřebovat.
  • Soubor s poznámkami si stáhněte přímo do svého počítače, anebo získejte odkaz na sdílení.

Oblíbené PDF editory

Skvělým online nástrojem je také HiPDF. Funguje na podobném principu jako Adobe online editor. Soubor si přetáhnete do pole určeného pro úpravu dokumentu, nebo kliknete na kolonku Vybrat soubor.

Velmi spolehlivým online nástrojem je také PDFescape. Ten patří mezi nejdéle vyvíjené a nejspolehlivější nástroje, které k úpravě PDF dokumentů slouží. Sice není v češtině, ale to vám vadit příliš nemusí, protože jeho ovládání je velmi intuitivní. Bohatě postačí, když se budete řídit příslušnými ikonkami. Jakmile kliknete na Free Online, vyberete si v počítači dokument, počet stran a velikost a už se můžete pustit do upravování. Zároveň si můžete vytvořit i zcela nový PDF dokument. Program opět disponuje panelem nástrojů, které vám úpravy a vytváření PDF dokumentů usnadní.

Dalším oblíbeným online nástrojem, který je zcela zdarma, je také PDF Pro. Uživatelsky je taktéž velmi přívětivý:

  • Nahrajete soubor, který chcete upravit.
  • Kliknete na Open PDF.
  • Zvolíte Edit.
  • A už se můžete pustit do poznámkování, úprav, zkrátka do všeho, co potřebujete udělat.

Máte-li rádi online nástroje či programy, které jsou v českém jazyce, vyberte si online nástroj PDF24. Jeho jedinou nevýhodou jsou ale omezené funkce, to znamená, že do PDF souboru lze přidávat nový obsah, ale bohužel nemůžete měnit, upravovat ani mazat ten stávající.

Pro iPhone a iPad

Věděli jste, že existují editory i na iPad, tedy tablet, a iPhone či jakýkoliv jiný mobilní telefon? To znamená, že PDF dokumenty můžete editovat přímo z mobilního telefonu nebo iPadu. A jaký je ten nejoblíbenější? Především PDFelement, neboť je na rozdíl od všech ostatních zdarma a čítá všechny možné dostupné funkce na úpravu PDF.

Windows 10

Máte-li na počítači systém Windows 10, využijte bezplatný Sejda PDF Editor, jenž umožňuje načítat soubory z místního i cloudového úložiště a taktéž je velmi uživatelsky přívětivý. Zdarma si můžete vyzkoušet taktéž Smallpdf, praktický cloudový editor, který rovněž umožňuje nahrávat soubory z počítače nebo cloudu. Dokument v něm můžete upravovat, mazat, doplňovat o poznámky či obrázky a také si ho dle potřeby kdykoliv stáhnete do počítače nebo uložíte zpět na cloudové úložiště.

Až příště budete přemýšlet nad tím, jestli se dá nebo nedá PDF upravovat, vzpomeňte si na tento článek a využijte jeden z vybraných online nástrojů či programů, které vám usnadní život i práci.


Vydáno
30. 12. 2021
Kategorie
Tagy