Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Nálepky jsou evergreenem marketingu! Podívejte se, jak je objednat a na co si dát pozor!

Velmi oblíbeným a účelným marketingovým nástrojem jsou stále klasické nálepky, díky kterým můžete poděkovat svým zákazníkům, označit aktuální akce na provozovně nebo přímo označit provozovny vašich partnerů. Užití nálepek v oblasti marketingu je velmi široké a dává vám mnoho možností, jak za minimální kapitál šířit povědomí o vaší značce.

Jak si vybrat partnera pro tisk samolepek?

Pokud máte představu o podobě vašich samolepek a jejich obsahu, přichází na řadu výběr vhodného partnera, který pro vás samolepky vyrobí. Na trhu je nepřeberné množství společností, jež tuto službu nabízejí. Takže byste výběru měli věnovat dostatečnou péči. Vybírat byste měli podle následujících bodů.

Možnost výběru fólie

Při výběru dodavatele tištěných samolepek byste se měli zaměřit na to, zda poskytuje možnost výběru tisku na různé druhy fólie.

Při krátkodobém využití v interiéru plně dostačují samolepky tištěné na monomerické fólie, které mají výbornou krycí hodnotu a velice přívětivou pořizovací cenu. Skvěle drží na rovných a hladkých površích. Hodí se tak třeba na výrobky vystavené v interiéru nebo při balení vašich produktů.

Další možností by pak měl být tisk samolepek na plotrové fólie, které jsou odolnější a je možné je použít i v exteriéru. Tyto vinylové fólie vás mohou potěšit dlouhou životností. Cena těchto samolepek je o něco vyšší než u samolepek z monomerické fólie.

Možnost objednání nařezání na požadovaný tvar

Dalším aspektem, na který byste se měli při výběru dodavatele zaměřit, je nařezání na požadovaný tvar. Samozřejmě, že vám mohou vyhovovat klasické kulaté samolepky, ale pokud máte představu jinou nenechte se odbýt. Profesionálové si umí poradit z řadou tvarů a velikostí přesvědčit se o tom můžete například zde https://justprint.cz/produkty/nalepky.

Různé povrchové úpravy

Základem by v případě dostupných povrchových úprav samolepek měl být lesklý a matný povrch. Povrchová úprava je skvělým nástrojem k prodloužení životnosti samolepek.

Matný povrch je vhodný především v případech, kdy chcete, aby nálepka vypadala spíše uhlazeně a elegantně.

Pokud má být samolepka spíše výrazná a veselá volte povrch lesklý. Lesklé nálepky se hodí třeba na označení akčních produktů na prodejně.

Jak si objednat tisk samolepek?

V současné době, kdy je čas k nezaplacení je nejvhodnější a také nejrozšířenější formou objednávání výroby samolepek online způsob. Abyste se při objednávání příliš nezdržovali a nenarazili na zádrhel je vhodné si nachystat samolepku do souboru v nejpoužívanějších formátech. Většina kvalitních tiskařských společností přijímá zadání ve formátech PDF, JPEG, PSD či TIFF.

Nejlepší volbou je objednávání samolepek u partnera, který vám umožní podrobné nastavení výše uvedených parametrů. Včas tak můžete narazit na některé nutné úpravy, protože se může stát, že pro určitý formát nebo typ fólie nemusí být dostupná požadovaná laminace apod.

Na výběr byste pak měli dostat i možnost, zda chcete, aby byly samolepky dodány s přenosovou fólií nebo bez. Přenosová fólie se používá především v případech, kdy se nálepky skládají z více kusů. Hravě tak nalepíte i velmi složité tvary samolepek.

Na co si dát při objednávce tisku samolepek pozor?

Každá firma má trochu odlišné požadavky na dodávané podklady k tisku, vhodné je si tak předem zjistit, zda vámi odeslané zadání tyto atributy splňuje. Následné úpravy zpravidla zabírají mnoho času a výrazně se pak prodlužuje i doba realizace.


Kategorie