Zadejte hledaný výraz...

Mějte své peníze pod kontrolou

Vždycky je dobré mít v penězích pořádek a přehled. Sice si můžete své příjmy a výdaje zapisovat i do tabulky, ale dnešní moderní doba přeje i finančním aplikacím, které si jednoduše stáhnete do telefonu.

Jenže víte, co by taková aplikace měla umět? V první řadě musí být jednoduchá a intuitivní na ovládání. Také by měla být zcela zdarma. Mnoho finančních aplikací má i další funkce, které vás jistě potěší. Mezi ně patří zejména kategorizace výdajů, správa smluv, načtení účtenek nebo záručních listů.

Které aplikace stojí za to vyzkoušet?

Wallet

Je to jednoduchá aplikace, dokonce má sídlo v Praze. Zároveň se drží na prvním místě jako nejvýdělečnější aplikace v kategorii finance. Je zdarma a snadná na ovládání. A co všechno umí? Můžete ji využít k zapisování výdajů a plánování rozpočtu. Navíc je propojená s vaší bankou, proto jsou všechny vaše transakce synchronizovány a rozděleny do jednotlivých kategorií.

Spendee

I toto je aplikace od českých vývojářů. Rovněž za ni nic neplatíte a je dostupná v českém jazyce. Na rozdíl od aplikace Wallet si do ní můžete nahrát i účtenku a přidat k ní lokalitu. Z aplikace si také lehce vyexportujete tabulku do Excelu. Pokud ale své finance chcete propojit s bankou, budete si za to muset připlatit.

Debito

Česká aplikace Debito umožňuje správu příjmů a výdajů. Také si do ní lze nahrát smlouvy, záruční listy a jiné doklady či dokumenty. Aplikace vás rovněž upozorní na konec platnosti smlouvy.

eÚčty

Další z českých aplikací má oproti všem již zmíněným aplikacím něco navíc. Umožňuje zadávání údajů nejenom v aplikaci, ale také online i offline. Umožňuje sdílet doklady mezi dalšími členy, například rodinnými příslušníky, a online úpravy a editace transakcí. Také si můžete na plochu nastavit widget pro neustálý přehled a zadávání transakcí.

Money Manager Expense & Budget

Toto je zahraniční aplikace, která sice není zdarma, ale můžete si ji na třicet dnů zdarma vyzkoušet. Navíc podle většiny uživatelů jde o finanční aplikaci s nejhezčí a uživatelsky nejpřívětivější grafikou. Umožňuje vám vést podvojné účetnictví, disponuje funkcí správy rozpočtu a výdajů, můžete si v ní vést statistiky a spravovat své platební karty.

My Budget Book

My Budget Book je aplikace poskytovaná za poplatek, na druhou stranu je ale v českém jazyce. Je jednoduchá na ovládání a aplikaci si můžete stáhnout jak na iPhone, tak i iPad. Podporuje Touch-ID i 3D Touch. Při jejím použití nepotřebujete připojení k internetu ani registraci. Navíc si jejím prostřednictvím můžete vést tolik účtů, kolik jen chcete.

1Money

Stáhnout ji můžete jen přes Google Play, ale už má přes milion instalací. Funguje i v českém jazyce a umožňuje sledovat výdaje, spravovat rozpočty a také zálohovat data na cloudu.

Revolut

Revolut není obyčejná finanční aplikace na spravování vašich výdajů a rozpočtu. Revolut je vaše mobilní peněženka, ke které dostanete i vlastní debetní kartu. Navíc je takzvaně multiměnová, což se vám může hodit zejména tehdy, pokud hodně cestujete, anebo například obchodujete s několika měnami najednou. V Revolut peněžence převedete jednu měnu na druhou v reálném čase a za mezibankovní kurzy. Obsluhovat ji však můžete pouze na mobilním telefonu, nikoliv ze stolního počítače či notebooku.

Stále se nevyznáte v tom, co byste od své finanční aplikace měli požadovat? Zaměřte se především na to, aby aplikace:

  • byla jednoduchá,
  • uživatelsky přívětivá,
  • umožňovala správu kreditních i debetních karet,
  • umožňovala zadávání transakcí, archivaci a kategorizaci,
  • případně byla v českém jazyce, pokud dostatečně neovládáte angličtinu.

Vydáno
8. 3. 2022
Kategorie
Tagy