Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak zjistit polohu telefonu?

Někdo vám odcizil telefon a chcete zjistit, kde se právě nachází? Pak samozřejmě máte několik možností. Někteří lidé se ale snaží vystopovat cizí telefon. V tomto případě je ovšem naší povinností vás upozornit, že jde o trestný čin.

Hledáte-li ovšem vlastní telefon, máte několik možností, jak zjistit polohu telefonu. Buď si stáhnete do mobilního telefonu aplikaci pro sledování mobilního zařízení, anebo ho můžete vypátrat například přes Google účet. Níže najdete podrobné návody.

1. Google pro systém Android

Ztratíte-li telefon, lze jej vyhledat, uzamknout nebo vymazat. Je však nutné mít v zařízení přidán účet Google a mít zapnutou funkci Najdi moje zařízení. Dále musíte splňovat tyto podmínky:

  • telefon musí být zapnutý
  • telefon je připojený k mobilní datové síti nebo Wi-Fi
  • telefon je viditelný na Google Play
  • v telefonu máte zapnutou funkci určování polohy

Přejděte na příslušnou adresu Google Najdi moje zařízení a přihlaste se ke svému účtu. Následně dbejte dalších pokynů.

2. Služba pro iPhone

Máte-li telefon se systémem iOS, přihlaste se pomocí svého Apple ID na iCloud. V nabídce klikněte na Najít iPhone a okamžitě se vám zobrazí jeho poslední poloha. iCloud zároveň slouží i k tomu, abyste zařízení zablokovali nebo smazali.

3. T-Mobile nabízí službu Kde je

Službu lze využít pro lokalizaci SIM karty v síti T-Mobile. Stačí znát telefonní číslo a lokalizační PIN. Zároveň musí mít telefon aktivované vyhledávání a LPIN přes Můj T-Mobile. Číslo pak snadno vypátráte pomocí příslušné aplikace.

Aplikace, které umožňují sledování mobilního telefonu

Existují ovšem i aplikace, které byly vytvořeny přímo za účelem sledování telefonu. Do svého mobilního zařízení si je klidně nahrát můžete, ale zapomeňte na to, že je nahrajete do telefonu někomu jinému a dotyčný o tom nebude vědět. Za to můžete být trestně stíháni.

Cerbeus

Tato aplikace toho umí skutečně hodně. Přes aplikaci můžete nejen telefon najít, ale i snadno sledovat chování uživatele, který váš telefon má. Lze pořídit snímek obrazovky nebo snímek z fotoaparátu a rovněž můžete pořídit zvukovou nahrávku. Telefon vzdáleně ovládáte skrz internet nebo SMS zprávy. Jedinou nevýhodou aplikace je, že je placená. Zaplatíte za ni 5 eur ročně.

Snoopza

Umí sledovat polohu, nahrávat hovory a zobrazovat přijaté zprávy. Rozpoznává a zaznamenává aktivitu na internetu. Stačí se zaregistrovat na webu a aplikaci si stáhnout.

Life 360

Velmi oblíbenou je tato aplikace především proto, že v ní lze vytvářet okruhy v rámci rodiny a přátel. Na soukromé mapě vidíte všechny lidi, které si do aplikace přidáte. Umožňuje také vzájemné sledování všech členů, kteří spolu mohou přes aplikaci také komunikovat.

Zenly

Umožňuje navigaci na místo, kde se váš mobilní telefon právě nachází.

Glympse

Zobrazuje pozici telefonu v reálném čase a nabízí možnost nastavit si dobu, po kterou se bude poloha mobilního zařízení zobrazovat.

IMEI

Je to zkratka z anglického termínu International Mobile Equipment Identify. IMEI je unikátní číslo přidělené výrobcem každému telefonu. Ovšem hledat cizí telefon podle IMEI můžete pouze v kooperaci s policií a mobilním operátorem. Pokud policie váš telefon našla, pravděpodobně to zjistí dle databáze, v níž má IMEI kradených telefonů zapsaná. Existuje ovšem i způsob, kdy si telefon se systémem iOS podle IMEI najdete sami, a to přes iCloud. Právě zde se nacházejí všechna vaše zařízení včetně jejich IMEI.

Co když je telefon vypnutý?

V tomto případě s tím nic moc nenaděláte. Nezbude vám nic jiného než jít na policii, případně projít bazary. Jiná je ale situace ve chvíli, když se mobilní telefon vypnul až po odcizení. Tehdy můžete přes výše uvedené způsoby najít alespoň jeho poslední lokalizaci.


Vydáno
25. 11. 2021
Kategorie
Tagy