Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Jak na linkbuilding? Co mi nabídne agentura?

Erika Pokorna
verified
rating uzivatele
9. 7. 2013 19:18:34
Řeším následující problém: U svého svěřeného webu jsem budovala linky tím způsobem, že jsem kontatovala ostatní weby s nabídkou guestbloggingu, tzn. napíšu Vám kvalitní článek, vy mi tam dáte link... fungovalo to, ale jen z části. Webů, které jsou stejně nebo podobně tématicky zaměřeny není tak moc, navíc provozvatelé webů chtějí taky něco jíst, takže mi nabízeli PR články, ovšem za ceny vhodné pro mezinárodní korporace s rozpočtem v mil. Kč. A nyní se rozmýšlím co dál - začít využívat PR servery a katalogy, tak jako to dělá konkurence? Pomůžou mi takové "odpadové" linky? když konkurenci asi pomohly, nebo spolupracovat s nějakým uznávaným odborníkem? Co mi přinese? kontakty na další weby? A když jsme u toho, tak nevíte o nějakém kvalitním linkbuilderovi, který by dokázal domluvit odkazy na hodně webech za slušnou cenu? Odkazy myslím toho typu, že stránka by nejlíp měla vlastní vhodný titulek, napdis a originální obsah, který bych dodala.
9. 7. 2013 19:18:34
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921020
Napsal Erika Pokorná;971259
začít využívat PR servery a katalogy, tak jako to dělá konkurence? Pomůžou mi takové "odpadové" linky? když konkurenci asi pomohly.
ne
Napsal Erika Pokorná;971259
spolupracovat s nějakým uznávaným odborníkem? Co mi přinese? kontakty na další weby? A když jsme u toho, tak nevíte o nějakém kvalitním linkbuilderovi, který by dokázal domluvit odkazy na hodně webech za slušnou cenu? Odkazy myslím toho typu, že stránka by nejlíp měla vlastní vhodný titulek, napdis a originální obsah, který bych dodala.
stavět linkbuilding na tom, že budete stále psát nějaké články a kontaktovat /ať už sama nebo prostřednictvím někoho) nějaké weby ať na vás odkáží není z dlouhodobého hlediska dobré, protože jde stále o odkazy, které na svůj web vytváříte sama. Na základě takových odkazů vyhledávače weby hodnotit nechtějí, protože nevypovídají nic o kvalitě daných stránek.
Správnou a dlouhodobě udržitelnou cestou je vymýšlet způsoby, kterými docílíte toho, aby o vás lidé mluvili a odkazovali na vás sami. To se ovšem snadno říká, ale mnohem hůř dělá. Jiná cesta ale není.
9. 7. 2013 19:26:16
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921019
Erika Pokorna
verified
rating uzivatele
9. 7. 2013 19:32:30
Ano, bylo by to krásné, kdyby to tak fungovalo. Ale celý svět vyhledávání je víceméně zmanipulovaný, a ať si každý odpoví na otázku, kolik procent odkazů je naprosto přirozených, myslím že v některých oblastech je to minimum. Z těch metod co máte asi na mysli jsem zkoušela infografiku a úspěch byl víceméně malý a dál mě snad jen napadá někoho pourážet atd. :D a čekat, že to přinese hromadu odkazů
9. 7. 2013 19:32:30
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921018
Napsal Erika Pokorná;971264
Ano, bylo by to krásné, kdyby to tak fungovalo.
ono to tak funguje.
Napsal Erika Pokorná;971264
Ale celý svět vyhledávání je víceméně zmanipulovaný, a ať si každý odpoví na otázku, kolik procent odkazů je naprosto přirozených, myslím že v některých oblastech je to minimum.
to nevím, hlavně nevím, pro jaký web a obor odkazy potřebujete. Mne moc nezajímá, jaká je aktuální situace. Zajímá mne, k čemu vyhledávače směřují a na základě čeho chtějí uživatelům nabízet výsledky, určovat důvěryhodnost stránek atd.
Napsal Erika Pokorná;971264
Z těch metod co máte asi na mysli jsem zkoušela infografiku a úspěch byl víceméně malý
a nebyla to infografika podle třífázového obchodního modelu (1. uděláme infografiku > pak je druhá fáze > třetí fáze je zisk)?
dál mě snad jen napadá někoho pourážet atd. :D a čekat, že to přinese hromadu odkazů
jsem toho názoru, že pro každý obor se dá něco vymyslet. I když to někdy není snadné. Vám jde v podstatě o to dostat svou značku k lidem - ne jen o tupé umisťování odkazů někam. Může to stát desítky hodin přemýšlení, ale jde to.
9. 7. 2013 19:38:59
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921017
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
9. 7. 2013 20:08:02
Eriko, Martin vše napsal, takže nyní to stojí pouze na tom jaký máte rozpočet. Od specialisty nebo agentury by jste se měla dovědět jestli je to s rozpočtem dosažitelné (hrubý odhad, který se bude s dalšími informacemi zpřesnovat). Neptejte se hned jak to udělá. Trh je ve většině odvětví nasycen a jeho prací bude hledání cesty, která bude pro každou firmu jiná (jiné finanční zdroje, jiné zboží nebo kombinace zboží, jiná komunikační strategie, jiná distribuce, jiné doplňkové služby).
9. 7. 2013 20:08:02
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921016
Asi jen zopakuju, co říkal Martin, ale aspoň víte, že si to nemyslí sám.
- Odpadové PR weby a katalogy nevyužívat. Maximálně v rámci testování nebo na podpůrný web, od kterého moc nečekáte.
- Těžko zjistíte, že konkurenci pomohly právě PR weby. Osobně tomu nevěřím a co jsem testoval PR weby s Page Rankem 0, tak se to jen potvrdilo.
- Pokud trváte na článcích, můžete zkusit výměnu PR článků (pokud najdete tematického partnera) nebo se ozvat na nějakou poptávku "hledáme redaktory" a prostě odkaz nenápadně vpašovat do článku. Samozřejmě musí směřovat na užitečný obsah.
Hodně záleží, na jaký obor se zaměřujete. Někdy lidé odkazují sami, někdy ani za zlatý tele. Často taky pomůže vybudovat komunitu na Facebooku (Twitteru atd.).
9. 7. 2013 20:17:00
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921015
Luděk Kvapil
verified
rating uzivatele
10. 7. 2013 11:04:23
Více jak linkbuilding se vyplatí psát nové články na váš web. Pracnost je stejná a efekt mnohonásobně vyšší.
Guestblogging je fajn. Můžete využít i PPP systémy, kde se dají články publikovat od 250 Kč. Většina webu se vejde pod 500 Kč. Když weby dobře vyberete, tak takový odkaz vám bude přivádět návštěvnost. Není to tedy jen odkaz "pro odkaz", ale zdroj návštěvnosti. Pak už se ta investice vyplatí.
Další možností je diskutovat na fórech, ale zde je omezená možnost odkazování. Odkazovat se musí jen v rámci tématu, aby to nepůsobilo rušivě, nebo spamoidně.
Katalogy mají smysl jen ty doopravdu velké.
Další možností je psát vlastní blog. Buď to může být na téma produkčního webu, nebo třeba postřehy z branže, nebo z řízení firmy, apod. Blogy píšou i velké korporace a jsou vyhledávači považované za kvalitní zdroje.
10. 7. 2013 11:04:23
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921014
petrx
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
30. 3. 2014 19:02:25
How A Single Guest Post May Have Gotten An Entire Site Penalized By Google
30. 3. 2014 19:02:25
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921013
O jaký typ webu jde? Pro každý obor je na výběr spousta možností. Jde spíš o to, vybrat ty optimální vzhledem k časové nebo jiné investici.
Guest blogging je dobrý způsob, ale nespoléhal bych pouze na něj. Nejlepším způsobem je vytvořit obsah, který přirozeně získává odkazy, ale většinou je to běh na dlouhou trať.
Guest posty můžete recyklovat, vytvořit e-book, nabídnout velkým hráčům, že je v e-booku uvedete za sdílení atd.
8. 4. 2014 00:06:52
https://webtrh.cz/diskuse/jak-na-linkbuilding-co-mi-nabidne-agentura/#reply921012
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit