Zadejte hledaný výraz...

Z nuly na Amazon – aneb podnikání za 200-300.000 Kč

kojot6
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 10:35:38
Napsal astrako;1328328
Urcite ne takova, abych si za kurz zaplatil desitku.
Uvědom si, že když si necháš vyrobit třeba 1.000 kusů výrobku po 10 usd, tak v tom lítáš za 10.000 usd a tam je nějakých 350 usd za kurz jako mizivé. Dále tu uvádím, že mě primárně nejde ani tak o nějaké horentní zisky, ale spíše o naučení se fungování byznysu.
Články od různých bloggerů jsou určitě fajn, ale jsou to jen střípky do mozaiky, není to ucelené. Já chci vzít nějaký funkční model a ten inovovat, protože v začátcích podnikání mi to přijde jako nejsnadnější.
30. 9. 2016 10:35:38
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227202
Tomáš J.
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 10:43:03
Jestli chceš začít na Amazonu, tak místo "kurzu" bych věnoval pár hodin googlovaní dotazu "suspended Amazon account".
Není problém se na A zaregistrovat a začít prodávat. Problém je se tam udržet.
"Školitelé" ti nikdy nedají tolik informací jako skuteční prodejci. A prodejce který funguje na Amazonu zas NIKDY neprozradi/neprodá své informace proč se mu daří. Teprve v případě suspended ( dříve nebo později je KAŽDÝ account suspended) se dozvíš co a jak dělal kdo špatně a máš šanci se poučit jak začít a vyhnout se chybám.
---------
Sám Amazon pořádá zdarma webinaře o tom jak listovat, prodávat atd.... Vše se mění a to co platilo minulý rok, je tento rok jinak.
30. 9. 2016 10:43:03
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227201
Kdyby to bylo tak snadný, že si koupíš kurz, vyrobíš v pakistánu 500 švihadel a pak jen bohatneš, tak by to přece dělal každej.
To máš se vším, co dělaj infopodnikatelé, kurzy si koupí stovky, tisíce lidí, ale reálnej přínos to má vyloženě jen pro pár lidí, a to ještě musej bejt megaovce a další stádo, který zase koupí ty kecy od nich. To už jsem sice odbočil, ale kupovat kurz zrovna na něco jako amazon, to není nejnutnější věc.
Pokud ale potřebuješ nakopnout, pak to kup. Určitě ti to něco dá, ať už kurz samotnej, nebo poučení, že si vlastně ani žádnej nepotřeboval.
30. 9. 2016 10:51:07
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227200
kojot6
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 10:52:25
Napsal Aleš Jiříček;1328334
kojot6: vis jak, ocividne to chces zkusit, tak zkus :) vyhozenych 10k neni zadna tragedie, co jsem uz vyhodil zbytecnejch penez nekde... kez yb to bylo jen 10k :) ale obavam se ze kvuli tomu kurzu mas pak sanci vyhodit statisice co se ti taky nemusi nikdy vratit... podle me bys mel proste zacit zkouset a pomalu se sam propracovat, da ti to urcite vic a hlavne do toho nemusis hned cpat 10k€ podle me je to vysoka castka, na Amazonu se da zacit radove o nulu dolu a porad mit sanci se vypracovat... Amazaon ma krasu v tom, ze sklady a odesilani atd. proste nemusis resit coz rapidne snizuje nutnej vstupni kapital...
To se sám propracovat, o tom jsem taky uvažoval, problém je, že já už mám dobře placený job a propracovávat se od 50 Kč / hodina pro mě nedává moc smysl.
Ono s tím začínáním s nízkíma částkama. Takhle, dovážet to samé zboží z číny o pár centů levněji než tvůj konkurent význam nemá. Celý princip toho prodeje spočívá v pročtení recenzí konkurenčních výrobků, drobné inovace (pod tím si představ třeba to, že zdobítka na dorty dáš do hezčí krabice očíslované s návodem, tak aby je kuchař snadno našel), necháš to vyrobit a prodáváš to jako nejlepší výrobek v tvojí kategorii.
Výroba na zakázku samozřejmě vyžaduje nějaké odběry, třeba 500 kusů. A to vyžaduje kapitál.
---------- Příspěvek doplněn 30.09.2016 v 10:55 ----------
Napsal Tomas Jedno;1328339
"Školitelé" ti nikdy nedají tolik informací jako skuteční prodejci. A prodejce který funguje na Amazonu zas NIKDY neprozradi/neprodá své informace proč se mu daří. Teprve v případě suspended ( dříve nebo později je KAŽDÝ account suspended) se dozvíš co a jak dělal kdo špatně a máš šanci se poučit jak začít a vyhnout se chybám.
Jasněže nějaké školení ti nedá celé podnikatelské know-how, to si musíš vytvořit. A o suspendech účtech jsem si četl, je to riziko, to je pravda. Na druhou stranu já jsem takový, že spíše jedu podle návodu a snažím se mít všechno dobře, než abych se někde snažil něco "ojebat".
---------- Příspěvek doplněn 30.09.2016 v 10:59 ----------
Napsal vodička;1328344
Kdyby to bylo tak snadný, že si koupíš kurz, vyrobíš v pakistánu 500 švihadel a pak jen bohatneš, tak by to přece dělal každej.
To máš se vším, co dělaj infopodnikatelé, kurzy si koupí stovky, tisíce lidí, ale reálnej přínos to má vyloženě jen pro pár lidí, a to ještě musej bejt megaovce a další stádo, který zase koupí ty kecy od nich. To už jsem sice odbočil, ale kupovat kurz zrovna na něco jako amazon, to není nejnutnější věc.
Pokud ale potřebuješ nakopnout, pak to kup. Určitě ti to něco dá, ať už kurz samotnej, nebo poučení, že si vlastně ani žádnej nepotřeboval.
Hele přesně tohle vím. Většina lidí z toho přínos nemá, protože se na to vykašle. Nějaké zkušenosti s tím mám.
Mám třeba známého, co se podle kurzu stal programátorem a našel si pak práci, a dneska je dobře placený Java programátor. Na to, že to býval správce objektu je to docela zajímavé. Tohle ale rozhodně není případ všech, to je fakt.
30. 9. 2016 10:52:25
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227199
Mirek
verified
rating uzivatele
(61 hodnocení)
30. 9. 2016 11:05:51
On Amazon není pouze o pár fotkách a prodeji jak zde někteří tvrdí. Fakt to není druhé Aukro, což by ostatně lidi co mají "suspended Amazon account" mohli potvrdit. V životě jsem žádný kurz na Amazon neabsolvoval, tak nevím co ti tam přesně řeknou, ale osobně bych od toho očekával hlavně nějaké informace v kostce. Kord jestli si zaměstnaný a vytížený tak nějaké prohledávání diskusí a kladení otázek na který se ti podobně jaké zde sejde milion různých odpovědí nemáš čás. Jestliže je nějaký rozumný kurz za nějaké slušné peníze tak neváhej a jdi do toho. Množství času co věnuješ na hledání odpovědí zdarma všude možně na netu tě ve výsledku na člověkohodinách bude stát výrazně více než vrazit nějaké rozumné peníze do kurzu.
30. 9. 2016 11:05:51
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227198
Tomáš J.
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 11:11:23
Suspended account není o tom že jsi něco "ojebal".
Třeba tvůj dodavatel zjistí že formičky na dorty se docela dobře prodávají a proč by jsi měl zisk dostávat ty a ne on? Stačí pár A-Z a jsi z kola ven.
Ještě daleko větší prasárna je když se tvůj produkt zalíbí Amazonu samotnému. V kategorii ve které prodávám já sám Amazon retail převzal 90% prodejů a pouze čekáme jestli jim někdy dojde zboží.......
30. 9. 2016 11:11:23
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227197
kojot6
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 11:18:02
Napsal Tomas Jedno;1328354
Suspended account není o tom že jsi něco "ojebal".
Třeba tvůj dodavatel zjistí že formičky na dorty se docela dobře prodávají a proč by jsi měl zisk dostávat ty a ne on? Stačí pár A-Z a jsi z kola ven.
Ještě daleko větší prasárna je když se tvůj produkt zalíbí Amazonu samotnému. V kategorii ve které prodávám já sám Amazon retail převzal 90% prodejů a pouze čekáme jestli jim někdy dojde zboží.......
Přesně tohle mě napadlo. Na webináři se právě bavili o tom, že ty vlastně prodáváš pod svojí registrovanou značkou, se svým marketingem a se svým ochranným vzorem. A v americe je duševní vlastnictví docela dost chráněné. Ano, číňan může začít prodávat kopii, ale když poruší v USA tvůj ochranný vzor, tak to neprodá tam. Může to prodat třeba v ČR, ale ne tam kde to máš registrované a zrovna Amazon na tohle dbá.
Stejně tak si představ, že by Albert chtěl vyšachovat piškoty z Opavie. Ano, zkouší to, nabízí konkureční piškoty, ale nejsou dobré. Taky jinak prodáš Albert Colu než Coca Colu.
Zajímavé je, že právě tyhle otázky zodpovídali.
30. 9. 2016 11:18:02
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227196
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
30. 9. 2016 11:33:05
Amazon je v kurzu, protože pár prevítů na něj prodává semináře.
Ve většině diskuzí na Internetu zjistíš, že prodej na Ebay je levnější, nezajímá je kvalita, pokud neprodáváš jedy, je mnohem jednodušší se obhájit, když se tě někdo pokusí zničit atp. Jediná nevýhoda je absence FBA, ale tu v Evropě nepotřebuješ a v US si ji můžeš najmout externě.
30. 9. 2016 11:33:05
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227195
Matúš
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
30. 9. 2016 12:26:15
Amazon je stabilny a prespektivny biznis len pre Amazon. Ak najdes nejaku skulinku, ktora sa ti rozbehne a bude to mat potencial pre Amazon, tak ti to proste prebere...
Apropo obchodnici tam na svoje naklady testuju co by sa dobre predavalo a Amazon to preberie. Je to ich politika a ani sa tym netaja. Napr. v knihe Amazon - globalni samoobsluha to sami popisuju.
30. 9. 2016 12:26:15
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227194
kojot6
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 12:28:20
Napsal marat;1328359
Amazon je v kurzu, protože pár prevítů na něj prodává semináře.
Ve většině diskuzí na Internetu zjistíš, že prodej na Ebay je levnější, nezajímá je kvalita, pokud neprodáváš jedy, je mnohem jednodušší se obhájit, když se tě někdo pokusí zničit atp. Jediná nevýhoda je absence FBA, ale tu v Evropě nepotřebuješ a v US si ji můžeš najmout externě.
Myslím, že právě ta integrace produktů na Amazonu a FBA je to, co to podnikání dělá relativně jednoduchým. Beru to tak, že když chceš dělat taxikáře, tak třeba zkusíš Uber nebo smluvku, a pak se dáš do taxikařiny. Stejně tak to že začneš u Amazonu nekončí tam, že nemůžeš zkoušet i jinou distribuci. Byl bys blbej, kdyby ti nevadilo mít závislost na jednom dodavateli, ale v počátcích ta závislost téměř vždy je. Vždyť i Google bylo závislé na Yahoo, a až po čase si vybudovali vlastní nezávislou pozici.
---------- Příspěvek doplněn 30.09.2016 v 12:32 ----------
Napsal matus-x1;1328385
Amazon je stabilny a prespektivny biznis len pre Amazon. Ak najdes nejaku skulinku, ktora sa ti rozbehne a bude to mat potencial pre Amazon, tak ti to proste prebere...
Apropo obchodnici tam na svoje naklady testuju co by sa dobre predavalo a Amazon to preberie. Je to ich politika a ani sa tym netaja. Napr. v knihe Amazon - globalni samoobsluha to sami popisuju.
Otázkou je, co je pro Amazon zajímavé. Mít 5 produktů po 10.000 Kč měsíčně. Velcí hráči se ne vždy pouští do drobných byznysů, pro ně je to spousta nákladů. Další věc je, že já chci dělat vlastní produkt. Už jsem to tu psal, Albert taky může prodávat Albert Colu.
---------- Příspěvek doplněn 30.09.2016 v 12:52 ----------
Jinak já spíše zvažuji věci, jako je riziko ztráty financí, časová náročnost, složitost naučit se to.
Příklad, když Amazon udělá suspend accountu, tak se dá třeba zboží prodat na Ebay. Zboží se dá prodat přinejhorším i se ztrátou.
Dovedu si představit, že investuji 300.000 Kč, 150.000 Kč dám do produktu, 50.000 Kč do založení firmy, účetní, sw, učební materiály, 50.000 Kč marketing a nějaká rezerva.
No a vydělám 200.000 Kč. Budu něco v minusu, ale budu mít zkušenosti, know-how a nezruinuje mě to. Další dodávku třeba dám na hranici zisku, a pak třeba začnu prodávat přes jinou distribuční síť nebo třeba začnu importovat zboží do EU.
Pro mě je důležité, že to můžu dělat při práci, nepotřebuji být na telefonu, nemusím balit objednávky atd. atd.
Podle mě představa, že člověk bez zkušeností najde vynikající podnikání, kde se jenom vydělává, nejsou žádné starosti a je to jistota na zisk je totálně nereálná.
Rád si poslechnu i další možnosti, co se dá rozjet při práci s malým kapitálem.
30. 9. 2016 12:28:20
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227193
Já si myslim, že jsou míň rizikový investice, než 300k do amazonu.
Ten tvůj výpočet je naivní, resp. nechápu jak si to dovedeš představit, když zároveň píšeš, že ta představa o vynikajícím podnikání je nereálná.
Jako určitě je potřeba myslet dopředu a pozitivně, to rozhodně, ale co začít s něčím míň rizikovým? Je to v podstatě ten samej pricnip, jen není potřeba dávat toli kdo nákupu zboží. Je desítky produktů (různý skládaný náramky, přívěšky, drobná bižuterie), který se hezky prodávaj a stačí ti k tomu v podstatě free eshop a facebook reklama. Jasně, nejsou to produkty na celej život a stavění super brandu, ale vyzkoušíš si na tom dost oblastí podnikání a ve finále tě to může stát jen ztrátu času, ne 100 a více tisíc.
30. 9. 2016 13:22:20
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227192
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
30. 9. 2016 13:28:25
kojot6: zacni v malem s cizimi produkty a vpracuj se do vetsiho a treba i na vlastni produkty jak rikas... Ten smer premysleni neni uplne mimo... Ale davat do toho 10k za kurz a 300k za nakej pokus... no, jestli je pro tebe 300k malo penez, tak jr to samozrejeme v poradku... ale pokud je to pro tebe hodne penez, tak bych ubral nulu... Tohle se da delat dobre i pri zamestnani a zkratka je kolikrat lepsi zacit od nuly nez hned mrhat penezi...
BTW ja mam hodne moc dat z amazonu a vidim jak to funguje/nefunguje... A vidim, ze existuje X ruznyhc pristupu a vsechny maji neco do sebe... at uz je to obri prodejce co hrne fakt desetitisice i statisice objednavek mesicne ale z kazde ma jen par susni nebo prodejce co moc neprodava, ale na kazdem produktu ma peknou 50% marzi po odecteni vsech nakladu... A to kolikrat jen preprodavaj cizi zbozi, zas tolik prodejcu s vlastnimi produkty tam taky neni...
30. 9. 2016 13:28:25
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227191
kojot6
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 13:35:13
Napsal vodička;1328411
Já si myslim, že jsou míň rizikový investice, než 300k do amazonu.
Ten tvůj výpočet je naivní, resp. nechápu jak si to dovedeš představit, když zároveň píšeš, že ta představa o vynikajícím podnikání je nereálná.
Jako určitě je potřeba myslet dopředu a pozitivně, to rozhodně, ale co začít s něčím míň rizikovým? Je to v podstatě ten samej pricnip, jen není potřeba dávat toli kdo nákupu zboží. Je desítky produktů (různý skládaný náramky, přívěšky, drobná bižuterie), který se hezky prodávaj a stačí ti k tomu v podstatě free eshop a facebook reklama. Jasně, nejsou to produkty na celej život a stavění super brandu, ale vyzkoušíš si na tom dost oblastí podnikání a ve finále tě to může stát jen ztrátu času, ne 100 a více tisíc.
Hele nad tím jsem uvažoval taky, problém je fullfilment. Reálně dáš 150 Kč za odeslání jednoho náramku nebo osobně musíš odesílat denně.
Já osobně se nechci věnovat fullfilmentu, to je činnost kterou hodlám na 100% outsourcovat.
30. 9. 2016 13:35:13
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227190
Luděk Kvapil
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 13:37:58
Práce kouče není buzerovat... To dělá mentor. Kouč klade otázky a vůbec by neměl dělat žádné závěry, ani hodnocení. Práce kouče je ukazovat nové pohledy. To jen k té terminologii...
30. 9. 2016 13:37:58
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227189
kojot6
verified
rating uzivatele
30. 9. 2016 13:38:52
Napsal Aleš Jiříček;1328412
kojot6: zacni v malem s cizimi produkty a vpracuj se do vetsiho a treba i na vlastni produkty jak rikas...
Já tam musím vidět tu přidanou hodnotu. Někdo prodává třeba drobné produkty v nějakém balení s 3 dalšími produkty a lidi si to koupí. Ale nechci prodávat úplně to samé co někdo jiný a vést cenovou válku.
Jak to myslíš ty, aby to fungovalo?
---------- Příspěvek doplněn 30.09.2016 v 13:39 ----------
Napsal siva01;1328416
Práce kouče není buzerovat... To dělá mentor. Kouč klade otázky a vůbec by neměl dělat žádné závěry, ani hodnocení. Práce kouče je ukazovat nové pohledy. To jen k té terminologii...
díky, asi jsem se vyjádřil špatně. Chtělo by to spíše mentora.
30. 9. 2016 13:38:52
https://webtrh.cz/diskuse/z-nuly-na-amazon-aneb-podnikani-za-200-300-000-kc/strana/2#reply1227188
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit