Zadejte hledaný výraz...

Vaše TOP recepty

Vytvorme zbierku najlepších receptov. Aké sú vaše THE BEST? Postnite aj s postupom, prípadne nejaké linky na videá. Na začiatok postu napíšte tučným písmom typ (cestoviny/drink/grill/...).
25. 7. 2009 19:20:28
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342863
Martin Klíma
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
25. 7. 2009 19:59:19
Černý čaj (s medem)
potřeby:
- konvice, konvice na čaj, několik sáčků s čajem, med, lžíce, voda, rukavice, sporák.
počet porcí: 4 porce
postup: vezměte čajovou konvici, nalijme do ní tolik vody kolik uznáme za vhodné - ani kapka na zmar. Jakýmkoliv způsobem zažehněme či zapněme sporák. Po pěti minutách musím získat představu o teplotě vody, vsuňme proto do vody prst a pokud se nespálíme tak ještě zbývají tři minuty do varu. Potom uchopíme konvici, po prvním spálením použijeme chňapku a přelijeme vodu do skleněné konvice a naházíme tam sáčky s čajem - čím víc tím líp. Lžící to hezky ponoříme a můžeme trošku pomoci s louhováním, poté vytáhneme a vyhodíme do koše. Na závěr vezmeme veeeelkou lžíci a nabereme med, ponoříme do konvice a mícháme než celý med zmizí (netuším kam :eek2: ). Nakonec můžeme vzít šálek a opatrně nalít čaj, kdo to zvládne bez rozlití je borec. Servírujeme za studena..
25. 7. 2009 19:59:19
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342862
veru
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
25. 7. 2009 20:20:24
Pooky : :thumbup: ...:)
Dám Ti sem dva z mych oblíbených "receptů" ...
A to:
Bramborák (jinak, než je většina zvyklá..)
Postup jako u klasickýho bramboráku - ale! -bez toho koření (majoránka, česnek a tak..)...
Takže : Nastrouháš brambory (jemné struhadlo - ne hrubé..) do větší mísy-
počet: podle toho, kolik sníš a jak Tě dlouho bude bavit strouhat...
A teď pozor - přidáš jen sůl, nic víc.
Pak si rozhřeješ na pánvi sádlo se škvarky, na to kydneš sběračkou úměrné množství brambor a pečeš...
(Tenhle recept pochází ze severu Čech - tam se dělají bramboráky takhle a je to vynikající, nepřebíjí to ta chuť koření...)
A pak:
Houbová polévka mléčná
Tady potřebuješ čerstvé houby (takže musíš vyjít od PC do lesa:), nasbíráš -
letos rostou, tak není problém...
Houby nakrájíš, povaříš ve vodě (té vody nesmí být zas tak moc - tak akorát na ponoření...) chvíli, aby změkly...
Pak do toho naleješ mléko (zas né moc, doleješ jím prostě ten hrnec, ve kterém vaříš), ještě chvíli povaříš a pak v tom rozkvedláš jedno vejce ...
Pak už jen osolíš, ochutnáš a ...hotovo..!
Oba recepty - rychlé jednoduché a vynikající..!
Dobrou chuť..
P.S.: Video, jak dělám bramborák, nemám ....:D
25. 7. 2009 20:20:24
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342861
Pooky :thumbup: :)
Americký brambory
Zapneš troubu tak na 200
Omyješ brambory (neškrábeš)
Nakrájíš na měsíčky- 2x podélně rozřízneš
Hodíš na plech
Poliješ brambory (každou trochu) olejem
Posypeš kořením co je po ruce (třeba grill ale dělá se i speciální na to)
Šoupneš tam plech s bramborama.
Počkáš až se nafouknou.
Vyzkoušíš jestli jsou
Vyndáš
Posolíš
Sníš
25. 7. 2009 22:26:37
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342860
grimword
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
25. 7. 2009 22:46:28
veru
bramboráky jsou nastrouhané brambory smažené jako palačinky?
25. 7. 2009 22:46:28
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342859
veru
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
26. 7. 2009 08:35:13
Napsal grimword;328671
veru
bramboráky jsou nastrouhané brambory smažené jako palačinky?
Jasnačka - taková ta "placka", co se prodává i ve stáncích, jen ten recept nahoře je trochu jinej...;)
26. 7. 2009 08:35:13
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342858
Dietní bezmasovka
suroviny:
3kg bůčku, 2x vanička vepřového sádla, súl, kmín
Na straně kde má bůček kůži naděláme ostrým nožem pravidelné řezy ve tvaru mřížky tak aby jsme prořízli jen kůži. Řádně nasolíme a pokmínujeme.
Postup:
Na pekač vložíme bůček kůži dolů lehce podlejeme vodou tak aby voda byla tak 1cm nad kůží, přihodíme dvě vaničky sádla a mrsknem do vyhřáté trouby na 200C. Po 45 minutách vyndáme otočíme kůží nahoru a pokračujem již na 180C dalších 45minut případně dle potřeby. Upečeme do zlatova. Vyndáme z trouby necháme vystydnout můžeme již okusovat. Poté slijeme sádlo a bůček položíme na prkýnko po vychladnutí dáme do lednice. Konzumujeme s chlebem namazaným sádlem okurkou a hořčicí zapíjíme vychlazeným pivem.
Naučte se správně hubnout - Zdravé hubnutí a optimální dieta s vepřovým bůčkem.
26. 7. 2009 11:01:09
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342857
Olivoví tučňáci - http://www.srecepty.cz/recept/olivovi-tucnaci
26. 7. 2009 12:24:45
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342856
grimword
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
26. 7. 2009 12:33:34
Napsal veru;328766
Jasnačka - taková ta "placka", co se prodává i ve stáncích, jen ten recept nahoře je trochu jinej...;)
mně ani nešlo o význam slova, ale zaskočilo mně, jak jsou bramboráky primitivní věc
se ukazuje, že ty vaše ženské práce nejsou nakonec tak těžké, ještě se naučit s tou pračkou...
26. 7. 2009 12:33:34
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342855
veru
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
26. 7. 2009 18:51:52
Napsal grimword;328887
mně ani nešlo o význam slova, ale zaskočilo mně, jak jsou bramboráky primitivní věc
se ukazuje, že ty vaše ženské práce nejsou nakonec tak těžké, ještě se naučit s tou pračkou...
:D jj - no, v podstatě to jednoduchá věc je - ale rozdíl je jestli budeš škrábat a strouhat 2 brambory nebo kbelík...:) Až to někdy vyzkoušíš, tak uvidíš...
Proti tomu Zapnout/Vypnout pračku je o dost "primitivnější"..:)
26. 7. 2009 18:51:52
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342854
grimword
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
26. 7. 2009 19:37:52
Napsal veru;329094
:D jj - no, v podstatě to jednoduchá věc je - ale rozdíl je jestli budeš škrábat a strouhat 2 brambory nebo kbelík...:) Až to někdy vyzkoušíš, tak uvidíš...
Proti tomu Zapnout/Vypnout pračku je o dost "primitivnější"..:)
mě neukecáš, já jsem už pračku viděl ;)
má dvě kolečka (jedny stupně, druhé obrázky), tři přihrádky na prášek, vedle toho stoji krabice s pracím práškem a 4 nějaké tekuté věci, navíc oblečení má různé barvy, různé materiály :) nic pro mě
26. 7. 2009 19:37:52
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342853
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
26. 7. 2009 19:41:30
Napsal Re4DeR;328656
Pooky :thumbup: :)
Americký brambory
Zapneš troubu tak na 200
Omyješ brambory (neškrábeš)
Nakrájíš na měsíčky- 2x podélně rozřízneš
Hodíš na plech
Poliješ brambory (každou trochu) olejem
Posypeš kořením co je po ruce (třeba grill ale dělá se i speciální na to)
Šoupneš tam plech s bramborama.
Počkáš až se nafouknou.
Vyzkoušíš jestli jsou
Vyndáš
Posolíš
Sníš
tak sem si je dnes udelal mel sem an ne chut :D
26. 7. 2009 19:41:30
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342852
veru
verified
rating uzivatele
(8 hodnocení)
26. 7. 2009 19:57:52
Napsal grimword;329129
mě neukecáš, já jsem už pračku viděl ;)
má dvě kolečka (jedny stupně, druhé obrázky), tři přihrádky na prášek, vedle toho stoji krabice s pracím práškem a 4 nějaké tekuté věci, navíc oblečení má různé barvy, různé materiály :) nic pro mě
Ale jdi...Pračka - vždyť to je něco jako PC...:)...To tady musí zvládat každý..:)
Ale jestli recept - bramboráky - přijdou jednoduchý, tak můžu dodat např.
Vepřová panenka, špikovaná lanýži, flambovaná na armagnacu ... To je jídlo, který si dělám přibližně obden k večeři...Haha..;) a to už je o něco složitější...
26. 7. 2009 19:57:52
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342851
Napsal AlesiBoss;329133
tak sem si je dnes udelal mel sem an ne chut :D
:thumbup: Taky o tom přemýšlím :D
26. 7. 2009 20:30:55
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342850
noksik
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
26. 7. 2009 21:22:01
Židy
postup stejný jako u bramboráku, až do smažení.
Smažení probíhá bez oleje či tuku (nejlépe na starých kamnech).
Nejlépe chutnají včerejší.
Jack Daniels double-double
Americký bourbon Jack Daniels nalieme do whiskové skleničky v objemu 0,08l ((0,02 l)*2*2).
Podáváme bez ledu a pijeme ve větším množství s přáteli.
Zapíjíme neperlivou vodou pokud je třeba.
26. 7. 2009 21:22:01
https://webtrh.cz/diskuse/vase-top-recepty#reply342849
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit