Zadejte hledaný výraz...

V čem začít podnikat?

Jan Bálek
verified
rating uzivatele
(111 hodnocení)
20. 10. 2011 15:53:38
Ahoj všem,
v tom čemu relativně rozumím nebo mě uspokojuje už podnikám.
Mám nějaké lidské rezervy a nějaké finance pro něco nového.
Podnikání je pro mě částečně i zábava a často experimentuji ikdyž to občas něco stojí :-) ale zkušenosti beru jako velkou cennost. Na rozvoj stávajícího mám jasný plán = chci zkusit něco nového abych nevyhořel.
Rád bych zkusil něco jiného, láká mě pro změnu kontakt s lidma, služby ...
Klidně bych přebral atraktivní pronájem baru či zkusil zřídit Wellness ale ničemu z toho nerozumím (nemám zkušenost s provozem) .. budu se muset učit a prokousávat od začátku ...
(Bar, či Wellness by ideálně sloužilo zároveň jako kenceláře a skaldy pro E-shopy)
Co podle Vás má smysl dnes ve městě cca 20 - 50 tis. lidí. Zřídit?
Příjde mi že dnes je všeho všude plno a většina lidí to dělá špatně :-)
Kapitál cca 300 - 500 tis. na první rok, příp. 100 tis. měsíčně (pronájem + personál).
Díky za případnou inspiraci nebo myšlenku.
Díky.
Cass
20. 10. 2011 15:53:38
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689283
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
20. 10. 2011 16:08:52
podle me bys mel delat neco co te zajima pripadne bude bavit... pokud nic nevis o spravnem chodu baru tak to zrejme neni zrovna tvuj sen, vlastnit bar :) a to by pak urcite spatne dopadlo...
20. 10. 2011 16:08:52
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689282
Ladyle
verified
rating uzivatele
20. 10. 2011 16:10:54
No, kdybych něčemu vůbec nerozuměla, tak zkusím nějakou franšízu. Protože služby jsou hodně, ale opravdu hodně o lidech. A proto spousta lidí na malém městě to dělá úplně špatně. Na bary a kavárny jsou dost šílené hygienické podmínky, wellness mi přijde schůdnější.
20. 10. 2011 16:10:54
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689281
Jirka
verified
rating uzivatele
(63 hodnocení)
20. 10. 2011 16:26:55
Hele já bych to s tím barem neviděl zase tak černě. Ono když člověk vidí, jak to "funguje", tak už to ani hůř snad dělat nejde :). Přípdně bych se nechal na měsíc někde zaměstnat.
Sám zvažuji do budoucna něco podobného, protože sedět minimálně 8 hodin denně u kompu jak asociál, mě nějak extrémě nebaví.
20. 10. 2011 16:26:55
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689280
Nemám ve zvyku být negativistický a od něčeho odrazovat, ale když jde o prachy ... mít hospodu (bar, ostatně jakoukoli službu) a nerozumět tomu je průšvih. Jestli jsi někdy viděl pořad Ano, šéfe, tak tam jsou takové případy v každém druhém dílu. Ti lidé jedou v byznysu, kde prodělávají kalhoty a neví co s tím.
20. 10. 2011 16:28:47
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689279
Jirka
verified
rating uzivatele
(63 hodnocení)
20. 10. 2011 16:32:31
A strašnou záhadou je proč ty kalhoty prodělávají :D.
Jako zrovna v čechách mi fakt nepřijde, že vzhledem ke konkurenci člověk moc zkušeností nepotřebuje. A když už bych to nezvládal, tak si najmu člověka, co to zvládat bude.
20. 10. 2011 16:32:31
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689278
Napsal Ondřej Veřtát;714396
Nemám ve zvyku být negativistický a od něčeho odrazovat, ale když jde o prachy ... mít hospodu (bar, ostatně jakoukoli službu) a nerozumět tomu je průšvih. Jestli jsi někdy viděl pořad Ano, šéfe, tak tam jsou takové případy v každém druhém dílu. Ti lidé jedou v byznysu, kde prodělávají kalhoty a neví co s tím.
Souhlasím. Pořad "Ano, Šefe!" je přesný případ takového "když něco neumím, tak se do toho nes*ru" ...
20. 10. 2011 16:43:08
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689277
Pedro69
verified
rating uzivatele
(36 hodnocení)
20. 10. 2011 16:54:47
mat tvoj kapital a prijmy tak zbalim bagel a padam prec, napr lahnut niekam k moru :)
20. 10. 2011 16:54:47
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689276
Michal Beránek
verified
rating uzivatele
(94 hodnocení)
20. 10. 2011 16:56:22
Navíc pohostinství neni ekonomicky moc zajímavý. Strašně moc práce, malý marže, velký provozní náklady, velká konkurence, lakomí zákazníci... Nic pro nikoho, kdo tomu nerozumí.
20. 10. 2011 16:56:22
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689275
weiss
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
20. 10. 2011 17:01:21
Napsal Ladyle;714387
No, kdybych něčemu vůbec nerozuměla, tak zkusím nějakou franšízu. Protože služby jsou hodně, ale opravdu hodně o lidech. A proto spousta lidí na malém městě to dělá úplně špatně. Na bary a kavárny jsou dost šílené hygienické podmínky, wellness mi přijde schůdnější.
Franchisa je rozhodně zajímavá volba. Franchising se u nás velmi dynamicky rozvíjí nejen díky naší asociaci. Ale seed investice musí být daleko, daleko vyšší. Tento kapitál sotva stačí na koupi té nejlevnější franšízy (myslím samotné licence).
20. 10. 2011 17:01:21
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689274
manul
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
20. 10. 2011 17:02:18
A to já mám zase jinou zkušenost....měl jsem možnost se dostat do vedení jednoho klubu u nás ve městě (100 tis obyvatel), klub přímo v centru, zařízení. Jen bez lidí a s prázdnýma lednicema. A musím říci, že není zas hrozné ho vést a aby si na sebe vydělal. V alkoholu se točí poměrně hezký peníze, a lidé jsou schopni za jeden večer utratit ve výsledku nemalé částky. Je nutné ale samozřejmě zhodnotit mnoho aspektů, jako je třeba kapacita klubu, kolik je klubů hned za rohem, jaká by byla moje cílovka atd atd....upozorňuji, že jsme ani nepořádali žádné extra akce jako živá kapela apod...
Ale osobně bych nikdy nešel do něčeho co má kuchyni, tam už je to opravdu opruz co se hygieny týče a všech možných nařízení. Myslím, že disko se uřídit dá i bez nějakých extra zkušeností a trochou smyslu pro organizování a logiku věci:)
20. 10. 2011 17:02:18
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689273
saas
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
20. 10. 2011 17:09:29
Pro kvalitní wellness budeš potřebovat řádově větší investice , aby to nějak vypadalo. Jo a provozovat bar nebo wellness to znamená tam být opravdu denně od rána do večera. Největší kámen úrazu jsou zaměstnanci - bez stálého dohledu se nebudou buď chovat správně k zákazníkům nebo ti bar po kapsách roznesou.
Jinak zkušenosti se dajít získat i jinak - můžeš třeba zkusit dělat provozáka na víkendy , abys viděl co je zač loket :-)
20. 10. 2011 17:09:29
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689272
sheft
verified
rating uzivatele
20. 10. 2011 17:10:26
Nechápu co tu pořád nadhazujete tu hygienu.. Není to tak černé jak to lakujete.
20. 10. 2011 17:10:26
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689271
Jan Bálek
verified
rating uzivatele
(111 hodnocení)
20. 10. 2011 17:11:10
Pedro69: Jezdim, bez toho bych umřel :-)
Ondřej Veřtát: Ten pořad znám a nechci nic dělat napůl:-) Mám relativně snadnou představu:
> masivní příjemná dřevěná Irská hospůdka
> 2 příjemný holky (bar / obsluha) s kostkovanou košilkou a kravatou
> kvalitní kuchař ikdyž jídlo nebude hlavní tahoun tak musí být super
> příjemná hudba, šero, víkendy klidně kytara
> hodně druhů piva a kvalitního pití
Ale jak jsem psal, bar je jen jedna z možností rád tam chodím a docela mě to vždy lákalo.
Jirka: Ano, bohužel aktuálně jsem 10 - 18 hodin denně u Maca a už mě to nějak nenaplňuje, rád bych svou práci delegoval a zkusil brát inspiraci na něčem novém problém je že vše co umím je jen ten svítící monitor :-(
Rád bych občas viděl nějakého spokojeného zákazníka na živo nebo někam zajel autem apod :-)
Samozřejmě je potřeba to zkloubit třeba s potřebou těch kanceláří a skladu což aktuálně řeším atd.
Vždy jsem dělal něco prostě s tím že to buď bude snadné nebo složité ale cíl je jen jeden a tam musím tak nebo tak.
Když vidím jak někdo "vydělává" na něčem neskutečně odfláknutém tak si vždy říkám, jaká konkurence, stačí to dělat pořádně:-)
Spíše je otázka co otevřít ve městě Kolín, Pardubice, Poděbrady, Chrudim apod. velkém?
20. 10. 2011 17:11:10
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689270
sheft
verified
rating uzivatele
20. 10. 2011 17:13:42
Tak na pivu rozhodně nezbohatneš :-)) ..víš jaké jsou tam marže? ..
Když nebude jídlo hlavní tahoun, tak to musí být tvrdý alkohol ;-)
20. 10. 2011 17:13:42
https://webtrh.cz/diskuse/v-cem-zacit-podnikat/#reply689269
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit