Zadejte hledaný výraz...

Rozjetí vinárny – pomoc

Nikola Vranova
verified
rating uzivatele
8. 11. 2013 19:21:49
Dobrý den,
chtěla bych požádat o radu ohledně rozjetí vinárny, respektive prodeje stáčeného vína. Nebylo by tam žádné posezení pouze prodej vína. Chtěla bych se zeptat ohledně zásob vína, kolik litrů mít, jak dlouho víno vydrží na skladě, v jakých teplotách a podmínkách skladovat. Zároveň bych se také chtěla zeptat, nemáte někdo kontakt na kvalitního a levného dodavatele? Chtěla bych se také zeptat, co vše potřebuji k rozjet tohoto obchodu? (zařízení, jaká živnost, co na jakých úřadech zajistit, atd) Také jestli někdo máte nějaké rady, tipy a zkušenosti. Děkuji
8. 11. 2013 19:21:49
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963732
Jakub Hamala
verified
rating uzivatele
(23 hodnocení)
8. 11. 2013 19:29:49
To je přesně to know-how, které ti nikdo neřekne. :-)
8. 11. 2013 19:29:49
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963731
Martin Hajna
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
8. 11. 2013 19:30:14
Nejdřív bych doporučil si něco o víně nastudovat, když to tak čtu.
8. 11. 2013 19:30:14
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963730
Adam
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
8. 11. 2013 19:36:40
Normálně se snažím radit k věci, ale tady opravdu platí:
google + dodavatelé vína. Až nějakého vygoogluješ, na všechno se ho zeptej. Myslím, že ti rád odpoví. Nějaká fakta o skladování vína apod. určitě taky vygoogluješ, specializovaných portálů je dost.
Co se týče živnoťáku, nechci mást, ale nespadá to do prodeje alkoholu? Myslím, že to je koncesovaná živnost. Podrobnosti ti sdělí na živn. úřadě.
8. 11. 2013 19:36:40
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963729
Pavel Janků
verified
rating uzivatele
(93 hodnocení)
8. 11. 2013 19:38:19
To, na co se ptáte, jsou elementární znalosti ohledně vína a pokud chcete obchod provozovat, měla byste vědět daleko více, než jen teploty skladování vína a jeho výdrž (bylo by fajn být expert v oblasti :-))...
Ohledně skladování, to je jasné - udržovat množství podle lokality a tedy předpokládané návštěvnosti/prodejnosti. Živnost bude stačit klasicky velkoobchod/maloobchod (nevím, jak se jmenuje přesně, ale je to volná živnost).
A mimochodem, doporučuji připravit si kvalitní reklamu.
8. 11. 2013 19:38:19
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963728
Adam
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
8. 11. 2013 19:42:12
Já bych to tak pesimisticky neviděl. Tady se bude zřejmě jednat o místo, kde je pár odrůd ala litr za 49 korun. Jestli to bude v lokalitě, kde není na kilometru čtvrečením pět podobných, tak se to chytne. Tady u nás to prodává kde kdo a pomalu nestačí objednávat. Levný a poživatelný chlast jde na odbyt kdekoliv :-)
8. 11. 2013 19:42:12
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963727
Pavel Janků
verified
rating uzivatele
(93 hodnocení)
8. 11. 2013 19:45:25
Napsal 365solutions;1019279
Já bych to tak pesimisticky neviděl. Tady se bude zřejmě jednat o místo, kde je pár odrůd ala litr za 49 korun. Jestli to bude v lokalitě, kde není na kilometru čtvrečením pět podobných, tak se to chytne. Tady u nás to prodává kde kdo a pomalu nestačí objednávat. Levný a poživatelný chlast jde na odbyt kdekoliv :-)
To je bohužel pravda, ale bylo by fajn spíš prodávat něco lepšího. Levná vína jsou dobrá leda tak na bolest hlav :-)
8. 11. 2013 19:45:25
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963726
Adam
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
8. 11. 2013 19:52:52
Napsal Pavel Janků;1019281
To je bohužel pravda, ale bylo by fajn spíš prodávat něco lepšího. Levná vína jsou dobrá leda tak na bolest hlav :-)
To určitě bylo, stylová vinárna si taky najde klientelu, ale k tomu jsou potřeba větší finance. Bolehlav... teď se mi vybavila Hradní svíce a podobné lahůdky. Teda nejsem žádný extra znalec a piju to, co mi chutná, ale do krabice už bych asi nikdy nešel :-)
8. 11. 2013 19:52:52
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963725
Ja340
verified
rating uzivatele
8. 11. 2013 20:27:45
Napsal 365solutions;1019286
To určitě bylo, stylová vinárna si taky najde klientelu, ale k tomu jsou potřeba větší finance. Bolehlav... teď se mi vybavila Hradní svíce a podobné lahůdky. Teda nejsem žádný extra znalec a piju to, co mi chutná, ale do krabice už bych asi nikdy nešel :-)
nedávno jsem poslouchal rozhovor s nějakým odborníkem který tvrdil že tetrapak je NEJLPŠÍ obal na víno. Lepší než láhve s korkem
8. 11. 2013 20:27:45
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963724
Co vede lidi k tomu začít podnikat s něčím, ba si rovnou otevřít prodejnu, čemu vlastně vůbec nerozumí? Upřímně mě zajímá, jak se k tomu dojde.
8. 11. 2013 20:41:27
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963723
Martin Hajna
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
8. 11. 2013 20:50:24
Napsal 365solutions;1019279
Já bych to tak pesimisticky neviděl. Tady se bude zřejmě jednat o místo, kde je pár odrůd ala litr za 49 korun. Jestli to bude v lokalitě, kde není na kilometru čtvrečením pět podobných, tak se to chytne. Tady u nás to prodává kde kdo a pomalu nestačí objednávat. Levný a poživatelný chlast jde na odbyt kdekoliv :-)
A k tomu vzít zimní pneumatiky, laky na vlasy a křídy na kulečník :D
Takovýhle podnikatele u nás ve městě krachují každý měsíc.
Automat co by je na 130% nahradil by třeba alespoň pozdravil jako přidanou hodnotu.
8. 11. 2013 20:50:24
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963722
Adam
verified
rating uzivatele
(38 hodnocení)
9. 11. 2013 03:32:30
věřím tomu, ale ten obsah je masakr :-) Jinak OT, ale co se týče kvality potravin celkově, nedávno jsem se dostal k pořadu Peklo na talíři (všechny díly jsou na streamu) a nestačil se divit, co mám čas od času v ledničce.
rouballik jiný kraj, jiný mrav. Možná to ve zbytku ČR funguje jinak, ale tady na Sev. Moravě by ten prodejce musel být extra břídil, aby zkrachoval. Viz. město, ve kterém bydlím. Poměr hospod na počet obyvatel tu zřejmě převyšuje celorepublikový průměr (jde tohle vůbec nějak zjistit?:-)). Horníci zdejší ekonomiku táhnou :-)
9. 11. 2013 03:32:30
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963721
intehos
verified
rating uzivatele
(35 hodnocení)
9. 11. 2013 13:59:18
S prodejem stáčených vín mám bohaté zkušenosti, takže se ti pokusím odpovědět.
Já prodávám víno nesířené, takže ho musím mít v chlaďáku, který má permanentně okolo 9 stupňů. Síření víno degraduje, mění jeho chuť a ztrácí se tak smysl stáčených (čistých) vín, ale to je na jiné téma.
Pokud budeš vozit v KEG sudech víno sířené, tak chlaďák mít nemusíš, ale i tak by neměla teplota překročit cca. 18 stupňů. Kolik vína do zásoby ale říct nejde, musíš vyzkoušet, co půjde nejvíc a tak, ale určitě bys měla mít alespoň jeden sud do zásoby od každého druhu, které budeš točit. Hlavně si včas dělat zásoby, jakmile začneš pravidelně lidem říkat, že tohle zrovna došlo, tak se jim to líbit nebude. U mě jde cca. 70% bílé a 30% červené. Nejvíce mi jde Rulanda šedá, Chardonnay, Ryzlink (oba), Irsai, Müller, Neuburg a z červených pak André, Cabernet sauvignon, a Zweigeltrebe…
Co se týče trvanlivosti, tak nemusíš mít strach, víno je bez přístupu vzduchu, takže ti vydrží několik měsíců. Tlačit víno musíš dusíkem, ale bacha, abys tomu nedala velký tlak, pak se může stát, že víno bude nepoživatelné.
Zařízení je jednoduché – pípy, rychlospojky, hadice, naražeče.
Co se týče úřadu, tak asi budeš mít nejlepší, když si to zjistíš sama částečně na netu, a jednak bych si zašel na úřady, kde ti rádi poradí, jelikož je toho taková řada, že to sem vypisovat ani nebudu, stejně bych si na všechno nevzpomněl. Asi nejdůležitější jsou správně označený šarže, pípy, ceník atd… A nezapomenout průvodku k sudům. Ale je toho fakt strašně moc ještě okolo.
Rady a zkušenosti musíš posbírat sama, to co platí u mě, tak nemusí platit u tebe…
9. 11. 2013 13:59:18
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963720
Napsal intehos;1019472
S prodejem stáčených vín mám bohaté zkušenosti, takže se ti pokusím odpovědět.
Já prodávám víno nesířené, takže ho musím mít v chlaďáku, který má permanentně okolo 9 stupňů. Síření víno degraduje, mění jeho chuť a ztrácí se tak smysl stáčených (čistých) vín, ale to je na jiné téma.
Pokud budeš vozit v KEG sudech víno sířené, tak chlaďák mít nemusíš, ale i tak by neměla teplota překročit cca. 18 stupňů. Kolik vína do zásoby ale říct nejde, musíš vyzkoušet, co půjde nejvíc a tak, ale určitě bys měla mít alespoň jeden sud do zásoby od každého druhu, které budeš točit. Hlavně si včas dělat zásoby, jakmile začneš pravidelně lidem říkat, že tohle zrovna došlo, tak se jim to líbit nebude. U mě jde cca. 70% bílé a 30% červené. Nejvíce mi jde Rulanda šedá, Chardonnay, Ryzlink (oba), Irsai, Müller, Neuburg a z červených pak André, Cabernet sauvignon, a Zweigeltrebe…
Co se týče trvanlivosti, tak nemusíš mít strach, víno je bez přístupu vzduchu, takže ti vydrží několik měsíců. Tlačit víno musíš dusíkem, ale bacha, abys tomu nedala velký tlak, pak se může stát, že víno bude nepoživatelné.
Zařízení je jednoduché – pípy, rychlospojky, hadice, naražeče.
Co se týče úřadu, tak asi budeš mít nejlepší, když si to zjistíš sama částečně na netu, a jednak bych si zašel na úřady, kde ti rádi poradí, jelikož je toho taková řada, že to sem vypisovat ani nebudu, stejně bych si na všechno nevzpomněl. Asi nejdůležitější jsou správně označený šarže, pípy, ceník atd… A nezapomenout průvodku k sudům. Ale je toho fakt strašně moc ještě okolo.
Rady a zkušenosti musíš posbírat sama, to co platí u mě, tak nemusí platit u tebe…
Konečně rada a ne hafol žvástů :)
9. 11. 2013 16:08:58
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963719
Ja340
verified
rating uzivatele
11. 11. 2013 21:10:17
Napsal Ondřej Veřtát;1019301
Co vede lidi k tomu začít podnikat s něčím, ba si rovnou otevřít prodejnu, čemu vlastně vůbec nerozumí? Upřímně mě zajímá, jak se k tomu dojde.
no u mě to bylo obvykle tak že jsem něco pro sebe potřeboval. Zjistil jsem že to dokážu sehnat o 30-50% levněji než se to prodává běžně. V té chvíli jsem začal zjištovat, porovnávat , zkoušet.
No a zkušenosti člověk získal velmi rychle za pochodu.
O vinárně jsem také chvilku přemýšlel, ale začátek je nákladný, je obrovská konkurence, blbě se propaguje. A tak se mi často stává že najdu dobrou vinárnu kde mají dobré víno okolo 70kč/l , za pár měsíců zlevní, jenže nemají na kvalitní zboží a začnou nakupovat sračky, a tak znova zlevní na 36/l v tu dobu tam již nechodím a za pár měsíců to zavřou. Během posledních 2 let jsem toto zažil u 4 vináren.
Některé velké vinařství dávají základní vybavení zdarma (pípy, bombu atd...) ale chce si to objet i ty menší, protože často nabízejí lepší víno které se lépe prodává... no vůbec to není jednoduché. Osobně bych zajel do Dolních Věstonic, obešel pár sklípků, popil,pokecal a jistě z toho bude spousta kvalitních kontaktů.
11. 11. 2013 21:10:17
https://webtrh.cz/diskuse/rozjeti-vinarny-pomoc/#reply963718
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit