Zadejte hledaný výraz...

Provoz restaurace a hosté co po jídle pijí 2 hodiny 1 matonku.

Copytrh.cz
verified
rating uzivatele
1. 11. 2018 15:35:14
Napsal Nonamecz;1492910
Mám 120 míst. Plno mám neustále
Máte 120 míst, plnou neustále, kuchyně funguje od 10 ráno do 8 večer, sedí i hodinu u matonky....takže celkem cca 1000 hostů za jednu šichtu a jen 290 jídel? Tam mi něco nehraje a to ne že matematicky, ale ani nijak jinak :-D ? :-D nedělejte z nás blbce ju?
1. 11. 2018 15:35:14
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372171
Napsal Nonamecz;1492919
Nemám hospodu mám restaurací prosím. Nepsal jsem že mi někdo vadí ale že dělám 299 jídel místo 500 díky lidem co si pletou restaurací z kavárnou. Ptal jsem se na řadu co s tim .
na moravě tomu říkáme hospoda :)
1. 11. 2018 15:36:01
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372170
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
1. 11. 2018 15:37:28
Napsal Nonamecz;1492924
Tak a kdo ji jidlo déle? Možná Obelix co jí celého kance.
---------- Příspěvek doplněn 01.11.2018 v 15:30 ----------
Jak se to vezme . Rodiče hodně cestovali já se narodil v Lucembursku
Protože jsem tak trošku z oboru a "chlubit" se, že mám denně skoro 300 jídel a napsat bramborové piré, mi fakt hlava nebere, ale budiž.
A neznám sice koncept Tvé restaurace, ale pokud vaříš z nejlepších surovin a dáváš zákazníkovi, byť jen zde virtuálně 30 min na jídlo, tak se mi skoro nechce věřit, že vše co píšeš je realita. Dále uvádíš, že máš 120 míst to je na 300 jídel 2,5 x protočení stolů. Při dvou hodinách na každou otočku je to +/- 6 hodin, kde je tedy ten zbývající čas, A to by tam muselo ty dvě hodiny zůstat sedět vždy všech 120 hostů.
1. 11. 2018 15:37:28
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372169
meter21
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
1. 11. 2018 15:37:55
Napsal Nonamecz;1492889
Takže je má vyhodit? Co mám dělat?
Nie vyhodiť ale zistiť dôvod prečo sa zdržujú tak dlho a následne s tým pracovať (napr. namiesto TV pustiť hudbu nastavenie wifi na 30minut free a podobne) Nevieme aký je tvoj zákazník ale bežný zamestnanec ma na obed 30-60 minút. a ak ide o solventnejších s voľnou pracovnou dobou tak namiesto polievky osoliť ceny a možno zistíš že ti stačí tých 300 obedov denne.
1. 11. 2018 15:37:55
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372168
Nonamecz
verified
rating uzivatele
1. 11. 2018 15:39:54
Napsal TomášX;1492926
restaurace, kde si nemohu posedět je pro mě jídelna. Běžně trávím čas v restuarci na obchodních schůzkách, na ty nechodím do jídelny, kde mě po jídle pakují. Možná budeš mít špatně positioning, prostě to přestaň nazývat restaurací a pojmenuj to jako jídelnu.
Mám jasnej cíl. A tím je hvězda. No spíše je to sen. Jídelna a restaurace je úplně něco jiného. Ptal jsem se pouze na možnosti. Ne že budu někoho vyhazovat. Přejdu na rezervaci jak se to v top podnicích dělá.
1. 11. 2018 15:39:54
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372167
možná ho blbě chápeme
Noname tobě jde o celý den nebo jen oběd?
Pokud jde o večeře, tomu rozumím proč lidé sedí, protože si šli sednou do hospody a pokecat :), protože doma by manželka asi těžko snesla kamaráda/ku(milenku/milence) :)
1. 11. 2018 15:42:39
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372166
Pavel Jílek
verified
rating uzivatele
(81 hodnocení)
1. 11. 2018 15:43:44
Napsal Nonamecz;1492922
Děkuji pawlisko jsi jedinej kterej odpověděl. Rozhodně ale ne své hoďky ale jen jednu, tedy od dodání jídla na stůl.
V praxi to musíš mít jednodušší, tzn. rezervace tedy OK na 90 minut, tzn. mají na to, aby přišli +- včas, vybrali si jídlo, dostali ho na stůl, snědli, dali si případně to kafe a odešli. Musíš to brát i z pohledu zákazníka, že chce u oběda odpočinout. Pokud se chci rychle najíst, jdu do nejbližší obyčejné restaurace, kde mají jídlo za 130 korun. Když se chci kvalitně najíst a posedět, tak jdu jinam, ale počítám s tím, že tam nechám za porci 3 stovky a za pití min. 50 Kč. Musíš si ujasnit koho tam chceš a za jakých podmínek.
Pokud budeš lidi tlačit pryč, můžeš dopadnout tak, že budeš časem rád za ty, co pijí vodu. Odfiltruj je cenou, kterou bude drtivá většina akceptovat, tobě nebude vadit, že tam někdo sedí o půl hodiny déle a je to. Podle mě ten model je z praxe špatně. Zákazník je pán a vyhodit ho je prostě to poslední, co bych si dovolil. Pokud máš takový frmol, kvalitní jídlo, tak je odfiltruj již uvedenou cenou.
Ale hodně záleží o jaký druh restaurace jde. Osobně bych raději udělal za den 200 jídel po 250 Kč než 400 jídel po 125 Kč :) a pokud máš fakt zájem lidí, tak to děláš asi dobře, tak proč si to lépe nenacenit?
1. 11. 2018 15:43:44
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372165
Napsal Nonamecz;1492933
Mám jasnej cíl. A tím je hvězda. No spíše je to sen. Jídelna a restaurace je úplně něco jiného. Ptal jsem se pouze na možnosti. Ne že budu někoho vyhazovat. Přejdu na rezervaci jak se to v top podnicích dělá.
myslíš hvězda od Zdeňka? Ten už skončil ne?
Pokud Michelinku, pak k ní máš daleko, protože tam určitě neřeší jak vyhodit zákazníka, ale jak ho udržet :)
1. 11. 2018 15:43:56
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372164
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
1. 11. 2018 15:44:42
Napsal Nonamecz;1492933
Mám jasnej cíl. A tím je hvězda. No spíše je to sen. Jídelna a restaurace je úplně něco jiného. Ptal jsem se pouze na možnosti. Ne že budu někoho vyhazovat. Přejdu na rezervaci jak se to v top podnicích dělá.
Celé toto mi připadá jako nějaký sen. Chceš hvězdu, předpokládám, že Michelinskou a né od Polreicha a dáváš hostům na jídlo 30 min. jako v závodce, nebo "meníčkárně". Je to všechno nějaké divné.
1. 11. 2018 15:44:42
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372163
Nonamecz
verified
rating uzivatele
1. 11. 2018 15:48:15
Napsal hnidopich;1492931
Protože jsem tak trošku z oboru a "chlubit" se, že mám denně skoro 300 jídel a napsat bramborové piré, mi fakt hlava nebere, ale budiž.
A neznám sice koncept Tvé restaurace, ale pokud vaříš z nejlepších surovin a dáváš zákazníkovi, byť jen zde virtuálně 30 min na jídlo, tak se mi skoro nechce věřit, že vše co píšeš je realita. Dále uvádíš, že máš 120 míst to je na 300 jídel 2,5 x protočení stolů. Při dvou hodinách na každou otočku je to +/- 6 hodin, kde je tedy ten zbývající čas, A to by tam muselo ty dvě hodiny zůstat sedět vždy všech 120 hostů.
Ale to píšu celou dobu. Málo kdo se mají a jde do háje. Prostě tam dal sedí. Ano uznávám ne každej pije matonku jedno hodinu někdo si opravdu popije. Ti ledě prostě si dělají z restaurace hospodu. Uznávám špatně jsem se asi vyjádřil.
1. 11. 2018 15:48:15
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372162
trx2010
verified
rating uzivatele
1. 11. 2018 15:51:13
Napsal Nonamecz;1492880
Provozuji restaurací a nevím si rady. Denně dělám kolem 290 jídel. Jenže cítím že bych mohl dělat přes 500 jídel denně. V čem je problem? Lidé co dojedu ještě hodku-dve sedí i stolů a cucaji jednu matonku či jiné pití. Ostatní lidé si nemají kam sednout a já tím přicházím o peníze. Co s tím?
Tvoje starosti bych chtěl mít. Co jim říct nažerte se a vypadněte? Nebo by ti mohli dát jen prachy. Máš 120 míst, neustále plno a děláš 290 jídel za den. Počty nejsou moje silná stránka ale... No vidim že nejsem sám komu to nevychází.
1. 11. 2018 15:51:13
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372161
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
1. 11. 2018 15:53:04
Napsal Nonamecz;1492940
Ale to píšu celou dobu. Málo kdo se mají a jde do háje. Prostě tam dal sedí. Ano uznávám ne každej pije matonku jedno hodinu někdo si opravdu popije. Ti ledě prostě si dělají z restaurace hospodu. Uznávám špatně jsem se asi vyjádřil.
Jak jsem psal výše, přeci do restaurace se jdu nejen najíst. Neznám cenové hladiny tvých jídel a koncept, ale nikdy to nebude optimální. Mi taky přijdou dvě baby na víno, každá si dá džbánek po 2,5 dl a sedí tam třeba 3 hodiny, ale s tím prostě nic neudělám. Maximálně si dají další džbánek vody, ten si samozřejmě musí zaplatit, ale že bych jim nějak naznačoval, že mají vypadnout, to asi není cesta.
1. 11. 2018 15:53:04
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372160
Nonamecz
verified
rating uzivatele
1. 11. 2018 15:54:09
Napsal pawlisko;1492936
V praxi to musíš mít jednodušší, tzn. rezervace tedy OK na 90 minut, tzn. mají na to, aby přišli +- včas, vybrali si jídlo, dostali ho na stůl, snědli, dali si případně to kafe a odešli. Musíš to brát i z pohledu zákazníka, že chce u oběda odpočinout. Pokud se chci rychle najíst, jdu do nejbližší obyčejné restaurace, kde mají jídlo za 130 korun. Když se chci kvalitně najíst a posedět, tak jdu jinam, ale počítám s tím, že tam nechám za porci 3 stovky a za pití min. 50 Kč. Musíš si ujasnit koho tam chceš a za jakých podmínek.
Pokud budeš lidi tlačit pryč, můžeš dopadnout tak, že budeš časem rád za ty, co pijí vodu. Odfiltruj je cenou, kterou bude drtivá většina akceptovat, tobě nebude vadit, že tam někdo sedí o půl hodiny déle a je to. Podle mě ten model je z praxe špatně. Zákazník je pán a vyhodit ho je prostě to poslední, co bych si dovolil. Pokud máš takový frmol, kvalitní jídlo, tak je odfiltruj již uvedenou cenou.
Ale hodně záleží o jaký druh restaurace jde. Osobně bych raději udělal za den 200 jídel po 250 Kč než 400 jídel po 125 Kč :) a pokud máš fakt zájem lidí, tak to děláš asi dobře, tak proč si to lépe nenacenit?
Jídla mám od 190 do 2500 Kč. Na objednávku wagyu za několik tisíc dle druhu masa. Denně mám 6 jídel plus 12 stalejch druhů steaků.
1. 11. 2018 15:54:09
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372159
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
1. 11. 2018 15:56:15
Napsal Nonamecz;1492945
Jídla mám od 190 do 2500 Kč. Na objednávku wagyu za několik tisíc dle druhu masa. Denně mám 6 jídel plus 12 stalejch druhů steaků.
No tak pokud máš jídlo za 2.500,- a jsi zlý, že ti tam někdo sedí 2 hodiny, tak to sorry jako ;-)
1. 11. 2018 15:56:15
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372158
Napsal Nonamecz;1492910
Umíte číst? Za prvé nepsal jsem že nikomu nic nedám jenom jak se takovejch lidí zbavit. Oni si to pití dají během jídla či i po jídle. Vše je ok dokud to necucaj hodinu. A prosím nechte si tu jídelnu . Mám moderní restauraci která vaří top kvalitu jídel.
proc jste tak agresivni? Snite o hvezde a chcete se zbavovat zakazniku? Chapu, ze neutraci adekvatne, ale proste to je normalni, ze tam cast lidi bude sedet a popijet tu vodu. Korigovat se to da cenou, rezervacemi, dobrym personalem, ktery bude nejen jidlo nosit, ale bude schopen i prodat navic tem lidem neco apod.
Kazdopadne skoda, ze tu nedate info na podnik, preci jen bych nerad nekde sedel jen tak u kofoly, aby se na mne majitel dival nastvane, ze mu tam zavazim.
1. 11. 2018 16:03:03
https://webtrh.cz/diskuse/provoz-restaurace-a-hoste-co-po-jidle-piji-2-hodiny-1-matonku/strana/3#reply1372157
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit