Zadejte hledaný výraz...

Prodej – skladování trvanlivých potravin

dracek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
1. 8. 2012 11:24:58
Zdravím,
mám takový dotaz jsou potřeba nějaké speciální nároky na skladování trvanlivých potravin abych obstál při prípadné kontrole?
Jedná se o různé hotovky v konzervách a ALU vaničkách a dle výrobce je skadování do 20°C.
Stačí prostě místnost, kde dodržím tu teplotu?
Nebo pokud je s prodejem potravin spojen ještě nějaký problém o kterém nevím, budu vděčný za každou informaci.
1. 8. 2012 11:24:58
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791600
vpixle
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
1. 8. 2012 13:34:06
"Trvanliva" hotovka v ALU vanicce do +20°C? Napada me jenom cukr krystal.
Jestli ti to uz nepobiha po kuchyni, tak si zavolej na hygienu (radeji v jinem meste) at ti nadiktujou cisla vyhlasek, a ty si nastuduj.
Uz vidim, jak pri kontrole zacinas vetu "Ale jeden clovek na WT rikal, ze ...."
1. 8. 2012 13:34:06
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791599
dracek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
1. 8. 2012 13:39:29
No, nevím čemu se divíš. Vždyť to tak je. Je to to samé jako paštiky v těch ALU obalech a tak podobně. V obchodě je to taky volně poházene v obyčejných regálech a nikde nic neběhá.
No, však proto se ptám, abych vůbec věděl kam zavolat a co si oběhat a jestli se do toho vůbec pouštět.
1. 8. 2012 13:39:29
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791598
vpixle
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
1. 8. 2012 13:57:18
V pohode nechci se pouste do flame, trvanlive potraviny jsou nejak definovane. Nejsem si jisty ze zrovna zatavene hotovky lze oznacit za trvanlivou potravinu (u konzervy je to jinak). V obchode jsou volne pohazene v regalech tak 4 dny a pak se promeni v (diky tomu ALU) tezko likvidovatelny biologicky odpad a firma si je odvazi.
Stejne ti nezbude nic jineho nez si tohle nastudovat http://www.szpi.gov.cz/lstDoc.aspx?nid=11816
1. 8. 2012 13:57:18
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791597
Ja340
verified
rating uzivatele
1. 8. 2012 14:06:20
Napsal vpixle;826299
V pohode nechci se pouste do flame, trvanlive potraviny jsou nejak definovane. Nejsem si jisty ze zrovna zatavene hotovky lze oznacit za trvanlivou potravinu (u konzervy je to jinak). V obchode jsou volne pohazene v regalech tak 4 dny a pak se promeni v (diky tomu ALU) tezko likvidovatelny biologicky odpad a firma si je odvazi.
Stejne ti nezbude nic jineho nez si tohle nastudovat http://www.szpi.gov.cz/lstDoc.aspx?nid=11816
Kdysi jsem krátce prodával hotovky ve skle s trvanlivostí 12měsíců, Výrobce mi řekl že to stačí mít uložené do 25°C a v suchu a že nic jiného nepotřebuju.
Nevím jestli to byla pravda, kontrola mi naštěstí nikdy nepřišla:-)
1. 8. 2012 14:06:20
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791596
vpixle
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
1. 8. 2012 22:18:09
Kdysi jsem krátce prodával hotovky ve skle s trvanlivostí 12měsíců ....
Ale jasne, proto si taky Napoleon objednal vynalez zavarovaci sklenice.
Onehda nekdo otevrel - snedl - neumrel konzervu z UNRA pomoci (konec WWII).
Sklo ano, plech ano, divna folie nalisovana na jinou divnou folii ani omylem.
Dehydratovane(!) jidlo v hlinikove folii napriklad MRE, ma trvanlivost v jednotkach let.
1. 8. 2012 22:18:09
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791595
dracek
verified
rating uzivatele
(26 hodnocení)
2. 8. 2012 07:10:22
No, tak když už jsme OT tak to teda na vysvětlenou.
Ty si ty hotovky asi pleteš s chlazenejma co se prodávají běžně v krámu. Tam je opravdu trvanlivost v řádu dnů.
Já mám na mysli toto
Toto má trvanlivost 2 roky a dokonce mám doma něco podobného od Hamé a tam je trvanlivost 3 roky. Je to stejný princip jak u paštik v těhle ALU obalech (tam je taky trvanlivost v řádu let při pokojové teplotě)
Jestli konzerva, sklo, nebo ALU či cokoliv jiného je jedno. Jde o to, sterilovat potravinu a zavřít jí do nějakého neprůsvitného obalu který uvnitř udrží sterilní prostředí.
Imho MRE není dehydrované, to by se nedalo jen ohřát a jíst, ale musela by se do něj přidávat voda. MRE je taky jen konzervovaná hotovka pro změnu do plastu.
Jo, jinak díky za odkaz, je tam i kontaktní formulář tak z nich zkusím vypáčit nějaké informace.
2. 8. 2012 07:10:22
https://webtrh.cz/diskuse/prodej-skladovani-trvanlivych-potravin/#reply791594
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit