Zadejte hledaný výraz...

Použil jsem fotky od velkoobchodu a po ukončení spolupráce po mě chtějí 50 000Kč

Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
4. 2. 2014 13:47:38
A jsou to vlastně skutečně "jejich" fotky a nebo fotky, které nechal vyrobit přímo zahraniční výrobce? Pokud to druhé tak by ho možná zajímalo, jakým způsobem jeho české zastoupení přistupuje ke svým prodejcům...
4. 2. 2014 13:47:38
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992778
Napsal darksir;1052803
Zpoplatnovat xml feedy, nebo fotky produktu je podle mne ubohost a jasny signal o tom, ze firma nevi, co vlastne chce. Tak bud chci, aby nekdo moje produkty prodaval a poskytnu mu veskery servis ZDARMA a s radosti, nebo mne nekdo oslovi, ze by chtel moje produkty prodavat a stahnout si me fotky, ale ja si to nepreju, tak ho poslu do haje. To, co tady zaznelo nema podle mne s obchodem co delat a spise to pripomina jednani podvodnych firem, ktere pozaduji ruzne vstupni poplatky, apod. Takze ja bych se formulaci rozpor s dobrymi mravy vubec nepodivoval a byt dotcenym, pridal bych i nazev firmy, ktera jedna takhle uboze. Ta fakturace honem rychle, pri rozvazani smlouvy taky svedci o tom, co jsou zac.
edit : mimochodem, rozumim tomu, ze ty fotky nejsou zadarmo a je spousta odberatelu, kteri maji plnou hubu kecu, ale ve finale nedelaji zadny obrat a jenom ostudu. To ovsem neni problem smluvne osetrit a po ukonceni vztahu se dozadovat stazeni fotek z jejich webu, apod. Zde bych potom chapal nejakou fakturu za neopravnene uzivani fotek, pokud by odberatel neprodlouzil smlouvu, ale fotky nadale uzival - prezentoval. Ale to, co popisuje tazatel (pokud je vse po pravde) je obycejna vych-anost dodavatele.
Mimochodem, docela by mne zajimalo, jak ted, po peti letech prokazou, jaka castka byla uvedena v tech podminkach, ktere nejsou soucasti smlouvy? Ja bych nedelal nic a cekal na soud, kde bych tvrdil, ze v podminkach, ktere mi predlozili stalo, ze registrovani partneri maji fotky zdarma. Vzhledem k te fakturaci najednou po peti letech si nemyslim, ze by s tim oni vubec sli k soudu.
Jeste samozrejme fakturu vlozit do dopisu a zaslat zpet s tim, ze ji neprijimam.
U nas stal XML feed 10 000 Kc. Byl to datovy feed s produkty, cenami. U casti produktu popis a fotky. Stalo to 10tis. proto, ze po zkusenostech, kdy byl zdarma, tak o spoupraci mel zajem kde kdo. Napojeni kazdeho odberatele tvorilo naklady, ktere se v v drtive vetsine pripadu nevratily, protoze kde kdo mel velke reci o tom, jak to rozjede a skutek utek. Tak jsme to zpoplatili a bylo to. Odfiltrovalo to ty velke recniky.
Nevidim na tom, ze to takto udelame nic, co by melo podobu s jednanim podvodnych firem, nebo ze by to bylo v rozporu s dobrymi mravy.
Takze si umim lehce predstavit, ze nekdo si zpoplatni fotky, proc taky ne. Ono dodat data nekomu, aby mohl prodavat a nemit ani jistotu, ze nebude brat i jinde a ja mu pomuzu delat byznys, se mi proste nelibi. Samozrejme je treba mit tu cenu jasne deklarovanou ve smlouve nebo jinde, aby to bylo jasne. A pokud se mi takove podminky nelibi, nemusim to prece prijimat. Pokud je prijmu, tak i s tou platbou.
Spise mi pripada v rozporu s dobrymi mravy neco podepsat, pak to vyuzivat a pak se divit, ze mi z toho plyne nejake plneni.
4. 2. 2014 13:54:43
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992777
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2014 14:08:34
Radek O. pisete, ze stal... uz nestoji, nebo uz dalsi partnery neberete?
"Ono dodat data nekomu, aby mohl prodavat a nemit ani jistotu, ze nebude brat i jinde a ja mu pomuzu delat byznys, se mi proste nelibi." Me se zase jako potencialnimu odberateli nelibi, ze byste chtel poplatky za neco, co je normalni poskytovat zdarma. Potom zalezi na tom, jestli vy chcete, aby nekdo Vase produkty prodaval, nebo ja chci prodavat Vase produkty.
Vim, ze mate svuj obchod - maloobchod a proto ja byt ve vasi pozici, tak bych o zadne preprodejce a kazice cen ani nestal - proc taky? Jakou hodnotu Vam prinese dalsi prodejce na internetu? Radeji bych bral affiliate partnery.
Ale tady se mluvilo o velkoobchodu, ktery jaksi neprodava koncovym, nebo k tomu nema predpoklady a proto jsou jeho odberatele jeho zdrojem obzivy. Pripomina mi to ten zcestny poplatek za vstup do obchodu. Chces nakupovat? no jo, ale ja tady musim platit prodavacku, co kdyz nic nenakoupis? Tak zaplat u dveri stovku a muzes dovnitr... asi tak.
4. 2. 2014 14:08:34
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992776
Napsal darksir;1052819
zrusili jsme provizni prodeje, vo apod. proto uz nestoji.
---------- Příspěvek doplněn 04.02.2014 v 14:17 ----------
Napsal darksir;1052819
"Ono dodat data nekomu, aby mohl prodavat a nemit ani jistotu, ze nebude brat i jinde a ja mu pomuzu delat byznys, se mi proste nelibi." Me se zase jako potencialnimu odberateli nelibi, ze byste chtel poplatky za neco, co je normalni poskytovat zdarma. Potom zalezi na tom, jestli vy chcete, aby nekdo Vase produkty prodaval, nebo ja chci prodavat Vase produkty.
Vim, ze mate svuj obchod - maloobchod a proto ja byt ve vasi pozici, tak bych o zadne preprodejce a kazice cen ani nestal - proc taky? Jakou hodnotu Vam prinese dalsi prodejce na internetu? Radeji bych bral affiliate partnery.
Ale tady se mluvilo o velkoobchodu, ktery jaksi neprodava koncovym, nebo k tomu nema predpoklady a proto jsou jeho odberatele jeho zdrojem obzivy. Pripomina mi to ten zcestny poplatek za vstup do obchodu. Chces nakupovat? no jo, ale ja tady musim platit prodavacku, co kdyz nic nenakoupis? Tak zaplat u dveri stovku a muzes dovnitr... asi tak.
co to je "normalni poskytovat zdarma"? Ja se pobyhuji v oboru, kde ot naopak samozrejme vubec neni. A i kdyby bylo toto normalni a my byli vyjimkou tak cemu to vadi? Je to nas byznys, nase pravidla. Ja vas nenutim je prijimat. Kdyz je ale prijmete, tak proste se vsim i s tou cenou. My ani s temito pravidly nemeli problem s poctem partneru, vyhodou bylo, ze jsme delali vetsinou s temi, ktere 10tis. v pocatku nepolozilo a ono to taky pak tak vypadalo. 50 tech co to meli zdarma neudelali to, co jeden, co zaplati 10k.
Takze kdyz by se vam to nelibilo, muzete jit jinam. Muzete si nafotit 15tis. produktu, napsat k nimi popisy, je to vase volba.
4. 2. 2014 14:11:01
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992775
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2014 14:19:45
A je to lepsi, ze ? Podle mne cely tenhle model dodavatele a desitek kazicu cen, co se podhazuji o deset korun je k nicemu... Taky jsem resil stejny problem, z pozice vyrobce... Kazdy sliboval odbery, kazdy mel v kapsach miliony. Nakonec odemne bere jedna velka firma, ktera prodava vsem malym. Ja nemam starosti s balenim, podporou, kamennym prodejem a mam cas na vyvoj a ostatni veci. A ted mi spousta lidi pise - jakto, ze on ma cenu, na kterou ja nedosahnu? Vzdyt chci vzit tri kusy... ???? lidi, kteri slibovali odber stovek kusu rocne :-)
S lidma je to proste drina, ale vzdycky je dobre, mit transparentni podminky pro vsechny. Ona nakonec vetsina tech, co za neco stali, tak nekecali, ale poslali poradnou objednavku :-)
Napsal Radek O.;1052820
zrusili jsme provizni prodeje, vo apod. proto uz nestoji.
4. 2. 2014 14:19:45
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992774
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
4. 2. 2014 14:23:11
Napsal Radek O.;1052812
U nas stal XML feed 10 000 Kc. Byl to datovy feed s produkty, cenami.
Jednorázová platba, jasná oběma stranám hned od začátku. Na tom není nic špatného. Zde jde podle mě o něco trošku jiného. Nicméně souhlasím že pokud smlouva byla podepsána, tak pokud se strany nedohodou o ukončení spolupráce nějak jinak tak je potřeba jí dodržet a zaplatit.
Ostatně velkoobchody jsou různé, zažil jsem jeden který měl jako pomínku VO spolupráce nejdříve odebrat zboží za cca 50 tisíc (jednotková cena zboží v řádu stokorun) za běžné koncové ceny a až potom by nám dali velkoobchodní ceny. Také podmínka jasná od začátku, i když tak nesmyslná že ze spolupráce nakonec nic nebylo ;-)
4. 2. 2014 14:23:11
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992773
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2014 14:34:15
Radek O. ja se nechci hadat a vim, ze mate svate pravo, urcit si podminky jake chcete - to pravo ma i ten velkoobchod v nadpise, ale take by to mel udelat transparentne a upozornit na tu castku uz ve smlouve, protoze pokud je vse tak, jak tazatel pise, vypada to, ze ten velkoobchod neco nekam zasil a ted se na tom chce napakovat. Neresime tady pravni podstatu problemu - ta dostala na frak tim, ze cena je uvedena neprokazatelne, ale moralni, etickou, kdy ja proste obhajuju fakt, ze NENI NORMALNI a eticke, aby velkoobchod chtel proplacet fotky a popisky ke zbozi.
Nechci zabredat do dlouhych diskuzi, uz ted tady sedim dele, nez jsem chtel, ale musel jsem sdelit svuj nazor na to, ze Vam prijde normalni, aby si byznys partneri platili i za podani ruky.
Takovym pristupem se podnikani vyhubi samo, nebude k tomu potrebovat ani zadne restrikce vlady. A nakonec bude cinan ten, kdo se bude smat. Protoze po nikom zadne poplatky chtit nebude, bude nabizet prehledne podminky, zadne podrazy a ve finale i dobrou kvalitu. Je docela smutne, kdyz clovek veri obchodnimu partnerovi na druhem konci sveta vice, nez cloveku, mluvicimu stejnym jazykem, ktery ma firmu za rohem. A je to prave o te moralce, etice a tom, co je JESTE NORMALNI. Az budou vsichni podnikat jenom s hvezdickama ve smlouvach a profitovat jenom z podvodu a pravnich klicek, pak se nam tu bude krasne zit :-)
---------- Příspěvek doplněn 04.02.2014 v 14:38 ----------
Jenomze clove, kteremu sortiment te firmy chybel a vedel, ze ho proda, s tim nemel problem. Je to opet ferova nabidka, jasna od zacatku. Ale nechat si proplacet fotky a zaplacat to nekam do podminek, to je podle mne jasna snaha o podvod. Prectete si tu formulaci. Neni tam ani, ze uziti fotek je zpoplatneno dle... treba ceniku, ale ze uziti fotek je mozne dle podminek. Ktere nejsou prilohou. Za mne proste tady ten rozpor s dobrymi mravy vidim, nic vice jsem nechtel rici.
Napsal Kovboj;1052827
Ostatně velkoobchody jsou různé, zažil jsem jeden který měl jako pomínku VO spolupráce nejdříve odebrat zboží za cca 50 tisíc (jednotková cena zboží v řádu stokorun) za běžné koncové ceny a až potom by nám dali velkoobchodní ceny. Také podmínka jasná od začátku, i když tak nesmyslná že ze spolupráce nakonec nic nebylo ;-)
4. 2. 2014 14:34:15
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992772
darksir: problem te normalnosti je pouze v tom, ze ten pohled na normalnost je u kazdeho jiny. Vy mluvite o nenormalnosti tam, kde ja to vidim normalni. A kdo ma pak pravdu?
4. 2. 2014 14:41:58
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992771
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2014 14:57:42
Radek O. no vidite a to je mozna ten problem, ze se nam nejak vytratilo to povedomi, co je jeste normalni. Dnes je proste normalni uplne vsechno. A proto jsme tam, kde jsme.
4. 2. 2014 14:57:42
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992770
problem povedomi o normalnosti je dan tim, ze proste nekteri maji snahu svuj pohled stavet jako normu (normalnost) a snazi se porad najit jasne definovane jak to ma byt, aby vznikla normalnost a meli se od ceho odrazit. Proc ale? Bezne se za normalnost bere vetsinovy pohled/nazor. Nicmene ja ty snahy resit co je normalni nemam a mit nebudu. Ja budu vzdy razit to, ze at si dela kdo chce co chce, jen at to dela ferove. A pak zadne normalnosti nepotrebuji.
4. 2. 2014 15:02:50
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992769
David Hampl
verified
rating uzivatele
(86 hodnocení)
4. 2. 2014 15:06:30
Napsal darksir;1052844
Radek O. no vidite a to je mozna ten problem, ze se nam nejak vytratilo to povedomi, co je jeste normalni. Dnes je proste normalni uplne vsechno. A proto jsme tam, kde jsme.
Je normální dát si k obědu krvavý hovězí steak? Zeptejte se na to mě a následně nějakého hinduisty... A kdo tedy tu "správnou" normálnost určí?
4. 2. 2014 15:06:30
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992768
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2014 15:07:26
Radek O. : to je ale chyba, pasivitou podkopavate svou vlastni budoucnost. Proto to nejmensi, co muzete pro sebe a sve deti udelat je, alespon poukazat na to, co se vam jako normalni nejevi. Pokud budete zticha, pak to totiz ta vetsina prijme za normalni, dle stareho hesla, ze mlceni prece znamena souhlas. Pokud jedete jen na sebe a mate v kapse letenku, OK, ale pokud tady mezi tema lidma chcete zit a mate deti, nemel byste zcela rezignovat.
---------- Příspěvek doplněn 04.02.2014 v 15:10 ----------
tady jsme se bavili o normalnosti ve vztahu k moralce, nikoliv o tom, jestli Vam prijdou normalni na fabii 17tky kola. je treba drzet se pri prirovnani urcitych mantinelu. Muzu poskytnout jiny nahled - je spousta lidi, kterym prijde normalni, dat Vam pres hubu, kdyz se jim nelibi, co rikate. V mnoha zemich je normalni dat pres hubu i zene. Presto mi to normalni neprijde a myslim, ze bysme se meli zasazovat o to, aby to jako normalni vninamne nebylo.
Kdysi se moralka vstepovala lidem od ditete. Dnes na to kazdej se-e , at si parchanti delaj co chteji, hlavne ze mam od nich pokoj. Ale tady jsme uz silne OT a asi je to diskuze, ktera patri spis nekam na plkarnu.
Napsal hampl.david;1052852
Je normální dát si k obědu krvavý hovězí steak? Zeptejte se na to mě a následně nějakého hinduisty... A kdo tedy tu "správnou" normálnost určí?
4. 2. 2014 15:07:26
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992767
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
4. 2. 2014 15:14:15
Napsal darksir;1052853
Radek O. : to je ale chyba, pasivitou podkopavate svou vlastni budoucnost. Proto to nejmensi, co muzete pro sebe a sve deti udelat je, alespon poukazat na to, co se vam jako normalni nejevi.
A nebylo by pro ty děti nejlepší je naučit něco ve smyslu: "Než něco podepíšete, tak si to důkladně přečtěte! A když se vám to nelíbí tak to nepodepisujte!"
Tady přece nejde o nějakou obecnou morálku. Dva samostatné subjekty se na něčem dohodly. Jeden z nich dal do smlouvy podivnou poznámku a platbě, druhý tu poznámku pro změnu přehlédnul nebo ignoroval a smlouvu podepsal. To je vše.
4. 2. 2014 15:14:15
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992766
Divejte normalni mi neprijde, ze nekomu chutna brokolice. Vubec nechapu, jak to nekdo muze jist a chutna mu to. Naopak je to pro mne naprosto nepochopitelne. Co s tim nenormalem mam delat? Nic, proste respektuji, ze jinemu to normalni pripada.
A muzeme jit kamoli jinam. Mimo nektere extremni veci, ala nasilne ciny, kradeze apod. mam vzdy v sobe to, ze proste jen proto, ze mi se to nelibi, ze mi to nechutna, ze ja bych to delal jinak nebudu toto pretvaret v normu, aby to takto delali i druzi. At si to delaji podle sebe.
U vas mi naopak pripada, ze byste to, co vy berete postavil do roviny normy a cokoli mimo to bral za nenormalni a za nejake spatne. Pritom se vas to nemusi ani vubec tykat, ale jde vam o princip toho. Proc ne. Z tohoto pohledu mate potrebu druhe omezovat daleko vice, nez ja.
4. 2. 2014 15:18:28
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992765
darksir
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
4. 2. 2014 15:20:47
To sice ano, prectete si, co jsem psal hned jako prvni prispevek - ze je chyba, ze si dotycny neprecetl, co podepisuje. Ovsem chce se Vam zit ve svete, kdy budete pred vstupem do hospody pul hodiny studovat jejich smluvni podminky, jestli se muzete zajit s prominutim vychc-t, aby po vas potom nechteli treba 500 Kc za pouziti toalety? No maji to prece v podminkach na webu, ne ?
Takze urcite deti ucit odpovednosti za sve konani, ale soucasne lidem ukazovat sve postoje a rikat, co se Vam nelibi a neprijde Vam jako normalni. On to totiz potom posuzje stejne i ten soud - jenom si myslim, ze spolecnost ala USA a jejich zavislost na soudnictvi neni zrovna prikladem spolecnosti, ve ktere by se kazdemu chtelo zit.
Napsal Kovboj;1052855
A nebylo by pro ty děti nejlepší je naučit něco ve smyslu: "Než něco podepíšete, tak si to důkladně přečtěte! A když se vám to nelíbí tak to nepodepisujte!"
---------- Příspěvek doplněn 04.02.2014 v 15:22 ----------
Ja se ale nespoutavam retezy, nevesim transparenty, ani nechodim stavkovat pred urad vlady, jenom vyjadruju svuj nazor na to, ze mi prijde nenormalni a zcestne, chtit po svych zakaznicich, aby mi platili za vstup / za prospekt / za fotky produktu.
Napsal Radek O.;1052858
U vas mi naopak pripada, ze byste to, co vy berete postavil do roviny normy a cokoli mimo to bral za nenormalni a za nejake spatne. Pritom se vas to nemusi ani vubec tykat, ale jde vam o princip toho. Proc ne. Z tohoto pohledu mate potrebu druhe omezovat daleko vice, nez ja.
4. 2. 2014 15:20:47
https://webtrh.cz/diskuse/pouzil-jsem-fotky-od-velkoobchodu-a-po-ukonceni-spoluprace-po-me-chteji-50-000kc/strana/3#reply992764
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit