Zadejte hledaný výraz...

Podnikatelský záměr

Spawn
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
22. 10. 2013 11:35:58
Zdravím,
chtěl bych si rozjet rozvoz jídel, kde by se rozvážely především masové pokrmy(hlavně zvěřina).
Jelikož mám možnost dostávat zvěřinu téměř zdarma(jen si ji musím sám zpracovat), chtěl bych přijít na trh se zvěřinovými specialitami za cenu nižší než nabízí konkurence.
Nechci rozjíždět restauraci, jen třeba nějaký stánek + rozvoz až do domu.
Jaký je podle vás nápad rozjíždět něco takového?
Jaké by byly asi počáteční náklady?
Díky
22. 10. 2013 11:35:58
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958076
Luděk Novák
verified
rating uzivatele
22. 10. 2013 11:43:25
No na stálo nevím.. na dovážku bych si to asi jako zákazník neobjednával, rozhodně ne trvale. Možná jednou dvakrát na vyzkoušení, párkrát do roka max. Jednak se zvěřina celkem přejí, ne každý (z kanclu atp) si to dá. Navíc by tu byla jistá latentní nedůvěra ;-)
Úspěch bych viděl se stánkem na akcích - v konkurenci nesmrtelných langošů a kuřecích špízů by zvěřinový guláš na veletrhu/leteckém dnu/... určitě bodnul.
22. 10. 2013 11:43:25
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958075
David Hampl
verified
rating uzivatele
(86 hodnocení)
22. 10. 2013 11:47:09
Tak 500 Kč zahradní altán, 1 000 Kč plynový vařič, pár stovek plynová bomba a 3 000 Kč jízdní kolo z obchoďáku.
A pokud to chceš myslet skutečně vážně, tak si pronajmeš nebo zřídíš reálnou kuchyň, která bude odpovídat hygieně, opatříš auto, kuchaře, zaměstnance na rozvoz, obaly na jídlo, tepelné boxy, účetní, a hlavně faktury od dodavatelů. Že ti dá myslivec srnu nebo divočáka je sice pěkné, ale ty k tomu potřebuješ doklad. A tuším, že maso ještě musí projít nějakou veterinární kontrolou, ale to si nejsem jistý.
22. 10. 2013 11:47:09
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958074
James.pond
verified
rating uzivatele
(15 hodnocení)
22. 10. 2013 11:48:09
Spawn - jestli to myslíš vážně, doporučuji si to spočítat a projít sám. Nikdo za tebe přece nebude podnikat :).
22. 10. 2013 11:48:09
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958073
mifex
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
22. 10. 2013 11:54:51
Napsal hampl.david;1012665
Tak 500 Kč zahradní altán, 1 000 Kč plynový vařič, pár stovek plynová bomba a 3 000 Kč jízdní kolo z obchoďáku.
A pokud to chceš myslet skutečně vážně, tak si pronajmeš nebo zřídíš reálnou kuchyň, která bude odpovídat hygieně, opatříš auto, kuchaře, zaměstnance na rozvoz, obaly na jídlo, tepelné boxy, účetní, a hlavně faktury od dodavatelů. Že ti dá myslivec srnu nebo divočáka je sice pěkné, ale ty k tomu potřebuješ doklad. A tuším, že maso ještě musí projít nějakou veterinární kontrolou, ale to si nejsem jistý.
Tak nějak jsem to chtěl napsat,protože máme svou "komerční" kuchyň.
Jinak mimo jiné při přípravě jídla se musí měřit a zapisovat teploty.
Stanovená povinná teplota teplého jídla před výdejem,atd.atd.atd
Takže vařit to doma a rozvážet,asi není to pravé ořechové,protože nastoupí hygiena a spousta povolení,které budeš muset prokázat.
22. 10. 2013 11:54:51
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958072
Spawn
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
22. 10. 2013 12:22:46
Díky váš názor mě zajímá ;)
22. 10. 2013 12:22:46
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958071
mifex
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
22. 10. 2013 12:29:26
A samozřejmě to začíná původem potravin a jejich zdravotní nezávadností ;-)
22. 10. 2013 12:29:26
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958070
radek.liberec
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
22. 10. 2013 13:13:38
ja bych pochyboval o puvodu toho mas ............
22. 10. 2013 13:13:38
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958069
Martin Hajna
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
22. 10. 2013 13:16:18
Napsal Spawn;1012653
za cenu nižší než nabízí konkurence.
Já mám problém se vůbec někde najíst. Za poslední půl rok jsem byl v desítkách restaurací a platit za fritované polotovary fakt nemám zájem. Mnohem lépe než ve většině restaurací je si schopen uvařit naprostý laik doma a to je smutné.
Já osobně jsem ochoten zaplatit cokoliv za dobré jídlo, ale nejsem ho schopen nikde koupit.
To jen, abych přinesl pohled na to co si myslím o nízké ceně jako konkurenční výhodě.
22. 10. 2013 13:16:18
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958068
Luděk Novák
verified
rating uzivatele
22. 10. 2013 13:23:16
Tak tady je otázka, co je konkurence - hospody čtyřky a tuplem ne fastfoody zvěřinu nabízejí málo a málokdy. Takže jestli relevantní jsou dvojky max trojky, tak ano, specialista může mít cenu jako konkurenční výhodu. Ale jak jsem psal nejenom já - je to "haf haf sortiment", pochybnosti o původu a skladování tady vždycky budou a pro spoustu lidí asi zásadní. To i v případě, že by to bylo plně legální.
22. 10. 2013 13:23:16
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958067
Martin Hajna
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
22. 10. 2013 13:29:11
Nevím co myslíte dvojkami nebo trojkami, ale od Liberce k Hradci Králové se ve většině restaurací vaří z hnusů od Nowaco. Nedokážu to rozlišit. UHO na základu tuku z friťáku dostanu skoro všude, pokud nejím kolem náměstí 100 000 města.
22. 10. 2013 13:29:11
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958066
Luděk Novák
verified
rating uzivatele
22. 10. 2013 13:39:42
Měl jsem na mysli zvěřinu, ne smažáky. Trojkami myslím trochu slušnější hospody s jídlem začínajícím na stovce, dvojkami řekněme od dvou stovek výš, celkem jedno kde v čr.
S těmi polotovary je to tak, bohužel. Prapůvodem všeho je lenost - lenost vařit, lenost plánovat, lenost nakupovat, lenost experimentovat. Dojala mě tuhle ženská v kantýně, když jsme si libovali, že bramborová kaše je výjimečně z brambor - prý "hm, já mám radši z prášku, tohle se nedá nandavat, podívejte, jak se to lepí".
22. 10. 2013 13:39:42
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958065
MACOMEDIA
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
22. 10. 2013 19:12:06
Napsal Spawn;1012653
Zdravím,
chtěl bych si rozjet rozvoz jídel, kde by se rozvážely především masové pokrmy(hlavně zvěřina).
Jelikož mám možnost dostávat zvěřinu téměř zdarma(jen si ji musím sám zpracovat), chtěl bych přijít na trh se zvěřinovými specialitami za cenu nižší než nabízí konkurence.
Nechci rozjíždět restauraci, jen třeba nějaký stánek + rozvoz až do domu.
Jaký je podle vás nápad rozjíždět něco takového?
Jaké by byly asi počáteční náklady?
Díky
Zvěřina je luxusní materiál...ovšem především na specialitky typu minutka....jak mně dovezeš minutku tak aby byla poživatelná! Steak po půl hodině si můžeš dát za klobouk....Radši bych koupil grill a objel přes léto pár akcí kde ti budou rvát ruce...
22. 10. 2013 19:12:06
https://webtrh.cz/diskuse/podnikatelsky-zamer-3/#reply958064
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit