Zadejte hledaný výraz...

Jak přitáhnout víc lidí do hospody?

Pavel.Mahler
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
18. 6. 2019 14:18:01
Jsem pouze konzument, přesto se pokusím problém analyzovat ze svého pohledu. Emoce popíšu expresívně, aby byl jasný bod zlomu, neberte to prosím tedy osobně. Dle webu bych skutečně večer na jídlo nepřišel. Popíšu cestu z pohledu uživatele, snad to pomůže:
Jdu na web, protože chci zjistit jak můžu tuto hospodu použít. Mám několik typů podniků:
1. Výjimečná příležitost. Jednou-dvakrát ročně se něco fakt povede, máme co slavit. Chci "to nejlepší" a za dva utratím něco mezi 3-8tis. V Brně třeba Koishi, v Praze Pohlreichův Imperial nebo Myiabi.
2. Chci pozvat klienta na véču, protože u mě utrácí spoustu peněz a přicestoval do města. Má to být něco slušné, ale ne extrémně drahé. Hlavně se nesmí stát faux-pas s jídlem. Pokud dostane klient něco připálené nebo vlas v jídle, propadnu se studem pod zem a kuchaře vlastnoručně uškrtím.
3. Vemu ženu a jdeme na něco dobrého, typicky v sobotu. Odměna, že jsme ve zdraví přežili týden. Jdu si pochutnat, ale za dobrou cenu. Většinou jdeme do podniku, který se na něco specializuje. Jdeme na nejlepší burg v okolí, na nejlepší sushi v okolí, do korejské restaurace http://themori.cz/, někdy do macdonaldu když dostaneme chuť.
4. Občas jdeme s kamošema prostě na pivo. Je mi v podstatě jedno kde to je, ale typicky si dám 1-2 piva. Snažím se žít zdravě /sport, zeleina, moc se netresovat/, a když mají jen blbé smaženiny, nic nejím. O žlučníkový záchvat nestojím a na rakovinu taky nechci zhebnout.
5. S kolegy máme praktickou potřebu večer něco sníst, protože jsem na služebce. Většinou mám za sebou pracovní den, jsem unavený chci relax a aby jídlo byla lehká moderní kuchyně. Nechci hluk, smrad, optimálně ani běžící telku. Typicky si dám špagety Carbonara a skelnku bílého v rodinné Italské pizzerii. V Mnichově je tohle nejrozšířenější typ podniku: rodiný, příjemný, klidný, vétšina hostí jsou kolegové z práce nebo rodiny, třeba i s dětma. Pro slušnou střední třídu.
6. Občas mám na návštěvě rodinu, chceme si v klidu popovídat a něco pojíst. Ne moc daleko a ne moc draho. Ale trochu slušně.
Teď tedy čtu web. Od pohledu nic moc dojem (v duchu okamžitě škrtám 1,2), ale ani nejhorší. Zkouším skrolovat dolů z té fotky baráku v naději že zjistím kdo jste. Snažím se zjistit co vaříte, ale nic nenacházím. V duchu kurvuji, a pochopil jsem, že nic nenajdu a musím vyskrolovat nahoru a hledat jídelák v meníčku. Hledám a nic. Aha, až u druhého pohledu tam máte položku "naše nabídka". Potíž je v tom, že černá střecha baráku na fotce koliduje s černým textem, tudíž jsem to minul. Přemýšlím u toho, který kretén dělal tento web a začínám tušit, že to nebude s touto restaurací nebude slavné. V menu je "menu dnes".
Pak musím vybrat z podnabídky. Furt nevidím co kurva vaříte a za kolik. Už jsem nasraný a normálné bych web prostě zavřel. Ale ok, pokračujme. Co si mám vybrat? Neroumím jak si mám vybrat: Menu dnes je jenom polední, nebo celý den? Takže asi minutky. I když popravdě já tomu slovu nerozumím, to je nějaká restaurační slang. Co je minutka???? Jakože se na jídlo čeká minutu? Nebo co? Vím že v restauracích tak něčemu říkají, ale skutečně tomu nerozumím. Takže jsem klikl na "Minutky".
První je buřt a chléb, nakládaný hermoš. Já jsem ale chtěl vědět co vaříte, proč mi cpete nějaké blbosti????? Skroluji níže, tam jsou "SPECIALITY NA OBJEDNÁVKU". Teď jsem vážně zmaten. Jak na objednávku? Jakože přijdu a vy to nebudete mít? Jako den dopředu nebo jak? Proč prostě nenapíšete co můžu žrát když dolezu? Takže na objednávku nechci, skroluji níže, tam jsou miutky. Smaženiny pro chudé lidi, rakovina, žlučník v prdeli. Pak jsou přílohy. Prostě z toho kouká hospoda z devadesátek, kde nikdo nevaří nic slušné. Mít tatarku a kečup na jideláku? WTF? Skroluji ještě na ty na objednávku, o kterách nevím jestli tedy jsou nebo ne, a všchno je tam se slaninou neu uherákem. Jeno nezajímavé nudličkované kuře. Jo a nějaká polévka? Nic?
Shrnuto, k jídlu máte řízek. Všechno ostatní buď nevím jesli máte, nebo to nechci žrát.
Tudíž:
1. Absolutně NE
2. Už vůbec ne
3. Jediné co máte je řízek. Ale dle jídeláku bude hnusný.
4. Možná, ale nebuu nic jíst. Prostě devadesátky, ať si na rakovinu tlustého zdechne někdo jiný.
5. Naprosto ne, nic slušného k jídlu nemáte.
6. Nejspíš ne, jenom v největší nouzi.
Není tam důvod jít. Neberte to prosím osobně, snažil jsem se popsat a pomoct.
18. 6. 2019 14:18:01
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405785
MarvinDela
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
18. 6. 2019 14:22:21
Takže asi minutky. I když popravdě já tomu slovu nerozumím, to je nějaká restaurační slang. Co je minutka???? Jakože se na jídlo čeká minutu? Nebo co? Vím že v restauracích tak něčemu říkají, ale skutečně tomu nerozumím. //// minutky - jídlo co neni hotový ale kuchtík ti to vymrskne, obvykle se podává po celý den.
hotovky- hotová jídla , to jsou ty jako guláš, rajská atd a většina hospod je nabízí cca od 11-14.00 a ano je to slang :)
18. 6. 2019 14:22:21
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405784
rooibosman
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 14:29:40
a taky první co bych zrušil jsou ty kkot "samovýčepy"..odkud toto přišlo, z juesej?
18. 6. 2019 14:29:40
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405783
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
18. 6. 2019 14:44:59
od @xunil je jedna postatna a dobra vetaz cele diskuse:
Podívejte se na nejbližší konkurenci kde mají plno a co tam vaří. Tohle vypada na vesnici a unaveneho kuchaře, bez nápadu.
A dale, proc ksakru rozvazite pouze obedove menu, To neumite rozvezt minutky? A jaka je cena rozvozu, na webu to neni, nebo jsem slepy? Prijimejte treba objednaky pres Whatsapp nebo FB Messenger - vecer jsou lid lini varit tak treba kapne neco z toho :)
Dal nevim co poradit.
18. 6. 2019 14:44:59
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405782
lada1979
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 15:00:08
Napsal Petra H.;1532321
Zdravím všechny přítomné. Mám prosbu - provozujeme už několik let menší hospodu s kuchyní (35 míst hospoda, 25 salonek, 16 zahrádka), máme funkční dobrou českou kuchyň, podle mínění veřejnosti vynikající pivo (Plzen, Gambrinus, Excelent, Kozel + obmněnujeme prémiová piva), příjemnou a společenskou obsluhu, čisté prostředí, k vidění na www.hotylek.net. Přesto posledních pár let pozvolna klientela ubývá. Často se opakuje stejný scénář - přes obědy plno, od dvou hodin sem tam někdo, od 17.00 do 20.00 jeden stůl skalních štamgastů a po 20. hod ani noha. A to i o víkendy. Poradil by mi někdo, jak tento problém řešit? Zkoušeli jsme hudbu, taneční večery, grilování na zahrádce, vše bez valného úspěchu. Předem děkuji za každý nápad. Petra.
Myslím, že už jste měli bát dávno v pořadu Ano, šéfe. Jinak nezdá se mi, že by ten hotel fungoval a pokud tam je ještě skutečně ubytovna dělníků ze zony jak jsem našel na internetu, tak se nedivte, že se tam nikomu večer nechce. Proč tu restauraci nezaplní ubytovaní. Takže si zbývá položit otázku proč bych měl jít do restaurace 100m od průmyslové zony s jídelním lístkem z minulého století. Navíc nevím kdy končí v zoně odpolední směna, pokud v 22,00, tak zavíráte ve 23,00 a to mi taky nestojí si tam zajít na jedno. V principu si myslím, že tam nemáte na co lidi nalákat, takže se spíše zamýšlet, proč to provozovat jelikož ani nepíšete jak vlastně "špatně" na jste a to že klesá klientela je naprosto běžné ve více oborech.
18. 6. 2019 15:00:08
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405781
Pavel.Mahler
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
18. 6. 2019 15:32:24
Napsal MarvinDela;1532430
Takže asi minutky. I když popravdě já tomu slovu nerozumím, to je nějaká restaurační slang. Co je minutka???? Jakože se na jídlo čeká minutu? Nebo co? Vím že v restauracích tak něčemu říkají, ale skutečně tomu nerozumím. //// minutky - jídlo co neni hotový ale kuchtík ti to vymrskne, obvykle se podává po celý den.
hotovky- hotová jídla , to jsou ty jako guláš, rajská atd a většina hospod je nabízí cca od 11-14.00 a ano je to slang :)
Dekuji :) Schvalne jsem to napsal tak, aby tazatele napadlo zvazit, nakolik je vhodne hosty svym slangem obtezovat. Navic, slovo "minutka" tusim vzniklo tak, ze v Makru zacali pod tim nazvem prodavat ty zamrazene blbosti ktere se jenom mrsknou do fritaku a kuchar vlastne vubec nemusi varit. To slovo je symbol devadesatek, proste uz i generace mych rodicu se k tomu stavi kriticky (a ze jim to trvalo).
18. 6. 2019 15:32:24
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405780
MarvinDela
verified
rating uzivatele
(7 hodnocení)
18. 6. 2019 15:38:36
Napsal Pavel.Mahler;1532445
Dekuji :) Schvalne jsem to napsal tak, aby tazatele napadlo zvazit, nakolik je vhodne hosty svym slangem obtezovat. Navic, slovo "minutka" tusim vzniklo tak, ze v Makru zacali pod tim nazvem prodavat ty zamrazene blbosti ktere se jenom mrsknou do fritaku a kuchar vlastne vubec nemusi varit. To slovo je symbol devadesatek, proste uz i generace mych rodicu se k tomu stavi kriticky (a ze jim to trvalo).
Já ho slyšel už v 80s je to klasika no .)
18. 6. 2019 15:38:36
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405779
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
18. 6. 2019 15:39:45
Minutka je naprosto regulérní, spisovný a v gastronomii hojně užívaný slovo. Je sice pravda, že většina lepších restaurací se mu vyhýbá, protože je spousty lepších alternativ. Ale symbol devadesátek to fakt není...
18. 6. 2019 15:39:45
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405778
Pavel.Mahler
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
18. 6. 2019 15:45:52
Jako host nechci v jídelním lístku vidět jako nadpis slovo, kterému nerozumím. Obtěžuje mě to. Bez ohledu na to, zda se to v gastronomii používá nebo ne. V kuchyni ať si říkají třeba hodinka, nebo týdníček.
18. 6. 2019 15:45:52
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405777
David Hampl
verified
rating uzivatele
(86 hodnocení)
18. 6. 2019 17:01:51
Nevychází náhodou minutka z pojmu à la minute?
18. 6. 2019 17:01:51
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405776
vikin
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 17:17:30
Napsal hampl.david;1532462
Nevychází náhodou minutka z pojmu à la minute?
ne mají je na heurce
Minutky - Heureka.cz
18. 6. 2019 17:17:30
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405775
kolousek
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 17:48:00
To je klasickej lístek z 90tek. Koukněte na pár videí Ano šéfe na prima.cz. Do chrome si hoďte uBlock origin a máte to bez reklam.
18. 6. 2019 17:48:00
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405774
Petra H.
verified
rating uzivatele
18. 6. 2019 23:57:01
Moc Vám všem děkuji za Vaše názory a rady. Prošla jsem je všechny a musím konstatovat, že většina z nich se shoduje s mými odhady. Určitě vše dobře zvážím a podniknu kroky k nápravě. Mám konkrétní představy o řešení téměř všech bodů, ovšem TÉMA, které by podnik potřeboval - nad tím tápu už dlouho a bezvýsledně. Stejně jako se marně snažím sehnat všestranného KUCHAŘE. Máme dva výborné "hotovkáře", ale všichni se asi shodneme, že to chce něco víc. Víte někdo, kde rostou? :-) Ještě jednou všem moc děkuji a přeji hezký zbytek večera. Petra.
---------- Příspěvek doplněn 19.06.2019 v 00:11 ----------
Napsal láďa1979;1532439
Myslím, že už jste měli bát dávno v pořadu Ano, šéfe. Jinak nezdá se mi, že by ten hotel fungoval a pokud tam je ještě skutečně ubytovna dělníků ze zony jak jsem našel na internetu, tak se nedivte, že se tam nikomu večer nechce. Proč tu restauraci nezaplní ubytovaní. Takže si zbývá položit otázku proč bych měl jít do restaurace 100m od průmyslové zony s jídelním lístkem z minulého století. Navíc nevím kdy končí v zoně odpolední směna, pokud v 22,00, tak zavíráte ve 23,00 a to mi taky nestojí si tam zajít na jedno. V principu si myslím, že tam nemáte na co lidi nalákat, takže se spíše zamýšlet, proč to provozovat jelikož ani nepíšete jak vlastně "špatně" na jste a to že klesá klientela je naprosto běžné ve více oborech.
Ubytovna s námi nemá nic společného, má vchod z druhé strany a dělí nás od ní i jedno poschodí soukromých bytů. Ani nevím, kdo tam bydlí, pochybuji, že chodí k nám. Vím jen, že má velice omezenou kapacitu. Kromě toho nechci zaplnit podnik za každou cenu, proto ne každému nalijeme. Asi si myslíte, že si hosty nemůžu moc vybírat, ale to vám vyvrátím. Přeze všechny mé výhrady a má přání nejsem zoufalec, rozvážíme denně okolo 400 obědů a hospoda je v době oběda plná, v podstatě máme ve 14.00 "vyděláno", ale trápí mě nevyužité večery a víkendy. Chci zlepšit, co se dá, aby se lidem u nás líbilo v kteroukoli dobu, ta hospoda si to zaslouží. Mimochodem- zavíračka je pouze orientační, pokud někdo přijde na pivo po šichtě, nevadí mi zavřít později a pokud je větší společnost... nejednou jsem šla domů ráno...mě to totiž baví a mám tu práci moc ráda. Díky a hezký večer, Petra.
---------- Příspěvek doplněn 19.06.2019 v 00:20 ----------
Napsal Oleg;1532435
od @xunil je jedna postatna a dobra vetaz cele diskuse:
A dale, proc ksakru rozvazite pouze obedove menu, To neumite rozvezt minutky? A jaka je cena rozvozu, na webu to neni, nebo jsem slepy? Prijimejte treba objednaky pres Whatsapp nebo FB Messenger - vecer jsou lid lini varit tak treba kapne neco z toho :)
Dal nevim co poradit.
Rozvoz je zdarma, protože se rozváží předem objednaná jídla - obědy. Je to zavedený fungující systém, poptávka roste. Mírně, ale roste. Až budem mít kuchaře, co zvládne Minutky s velkým M, možná zvážíme celodenní rozvoz, ale to teď opravdu není schůdné. Nehledě na to, že v našem okolí je trh v tomto směru přecpaný. Ale přesto díky :-)
18. 6. 2019 23:57:01
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405773
xunil
verified
rating uzivatele
19. 6. 2019 12:12:55
Napsal Petra H.;1532536
Stejně jako se marně snažím sehnat všestranného KUCHAŘE.
Všestraný dělník, kuchař doktor,... je Vám k ničemu. Musíte se prosadil v jednom. Ten který říká že umí vše, tak možná ano, ale na 30%. Vyberte si koncept a jakou kuchyni vlastně budete vařit. Prostudujte si konkurenci, jak po stránce jídelníčku, kvality jídla, personálu i prostředí. Zaměřte se na ty, kde při odchodu si jako zákazník řeknete, sem se ještě vrátím vyzkoušet xyz,..
19. 6. 2019 12:12:55
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405772
kojot6
verified
rating uzivatele
19. 6. 2019 13:31:33
Tak asi záleží, koho chcete přitáhnout. Nicméně mě v nabídce chybí Cola Light (pije hodně lidí), vůbec nealkoholický nápoják je enormě chabý, a taky mi tam třeba chybí Cider, ... Ale asi jde fakt o klientelu, mě byste neoslovili, ani tím jídlem a vaší hospodě bych se vyhnul.
19. 6. 2019 13:31:33
https://webtrh.cz/diskuse/jak-pritahnout-vic-lidi-do-hospody/strana/2#reply1405771
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit