Zadejte hledaný výraz...

Investuji 500.000 Kč do zajímavého projektu

unlucky
verified
rating uzivatele
(16 hodnocení)
27. 8. 2012 19:19:05
Napsal Aleš Jiříček;837091
pricemz scenar uvedeny unluckym byva absolutne ojedinely, scenar uvadeny oliverem naopak velmi casty :) stejne jako lidi co se obji prodat nejaky vetsi podil spolecnmosti hodne schopnemu investorovi co krome penez dokaze prinest i spousty dalsiho a misto toho aby mel 51% z milionoveho businessu ma radis 100% z desetisicoveho... ale tak ja tomu rikam prirozena selekce
U vaseho prikladu clovekuz spolecnost ma, tedy kdyz proda, ma zarucene penize. Tady nema nikdo zarucene nic.
A, Reknu mu napad, ukradne mi ho a zrealizuje.
B, Ma sice hezky business plan, ale v pulce zjisti, ze je zapotrebi vic penez nebo proste se mu uz nechce nadale delat = ztrata penez.
27. 8. 2012 19:19:05
https://webtrh.cz/diskuse/investuji-500-000-kc-do-zajimaveho-projektu/strana/2#reply801136
pes502
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
28. 8. 2012 06:08:08
Tedy nechci se stavět na ničí stranu, ale pokud mám 500 000,- a jak pan oliver.es řekl nápadů spousty, tak kde je sakra problém?? :D Mám nápad, najmu lidi co jej zrealizují, zaplatím je a nápad je okamžitě realita. Navíc pokud má k dispozici peníze, nemusí nikomu dávat žádný podíl, ale jede sám na sebe. A že nemám manažery? To nějak nechápu ... tak mám prachy, mám nápad, ale uskutečňovat to nebudu, protože není kdo by to řídil? Tak snad si to budu řídit já a nebo - opět - najmu lidi ne?
28. 8. 2012 06:08:08
https://webtrh.cz/diskuse/investuji-500-000-kc-do-zajimaveho-projektu/strana/2#reply801135
trhnapadu.cz
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
28. 8. 2012 09:47:19
Napsal pes502;837268
Tedy nechci se stavět na ničí stranu, ale pokud mám 500 000,- a jak pan oliver.es řekl nápadů spousty, tak kde je sakra problém?? :D Mám nápad, najmu lidi co jej zrealizují, zaplatím je a nápad je okamžitě realita. Navíc pokud má k dispozici peníze, nemusí nikomu dávat žádný podíl, ale jede sám na sebe. A že nemám manažery? To nějak nechápu ... tak mám prachy, mám nápad, ale uskutečňovat to nebudu, protože není kdo by to řídil? Tak snad si to budu řídit já a nebo - opět - najmu lidi ne?
podle mě nechápeš základní myšlenku seed/risk/startup(atd.) kapitálu či investování.
Není to o tom, vymyslet si vlastní nápad, sehnat si lidi a celý si to zařídit sám - tomu se totiž říká podnikání.
Na druhou stranu výše zmíněný investování je o tom, že najdeš někoho, kdo sám je nositelem ekonomicky realistické myšlenky, které sám věří a bude jejím tahounem. Tento člověk se může (jako většina) potýkat s nedostatkem financí(popř. jiných aktiv) a v tu chvíli přichází investor, který sám ale nechce být v tomto případě podnikatelem(většinou má svých starostí dost, nebo prostě už nechce fulltime zápřah), ale pouze "přispěvatelem" optimálně financí + nějakého toho mentoringu, konzultací či jiných činností.
28. 8. 2012 09:47:19
https://webtrh.cz/diskuse/investuji-500-000-kc-do-zajimaveho-projektu/strana/2#reply801134
oliver.es
verified
rating uzivatele
28. 8. 2012 10:54:51
Děkuji trhnapadu.cz za naprosto přesné vysvětlení. Nenapsal bych to lépe. Ušetřili jste mi 2 minuty času.
Obrovským problémem lidí je to, že když nemají peníze a vidí někoho kdo je má tak si říkají, tyjo já mít tyhle prachy, tak bych udělal to a to a ještě to. Jenže když ty peníze máte, tak se sakra bojíte je do čekohokiv investovat. Protože to špatné rozhodnutí uděláte jenom jednou. A pak nemáte nic.
---------- Příspěvek doplněn 28.08.2012 v 10:59 ----------
Ještě doplním. Pokud jste někdy sledovali pořad den D, nebo se účastnili podobných setkání, či je jen sledovali tady na internetu, případně četli nějaké články, tak jste si tam mohli všimnout jedné věci. Investoři hledají nápad i s teamem a často to ani není o tom nápadu, jako o tom teamu, jeho zápalu pro věc a tahu na branku. Takových lidí, kteří měli dobré nápady, přišli, odvyprávěli prezentaci, ale ve finále z nich vypadlo, že to ani vlastně dělat nechtějí, jen chtějí z toho nápadu něco mít, je opravdu spousta.
28. 8. 2012 10:54:51
https://webtrh.cz/diskuse/investuji-500-000-kc-do-zajimaveho-projektu/strana/2#reply801133
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit