Zadejte hledaný výraz...

Hosting Wedos – první zkušenosti?

Jirka
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
27. 10. 2014 00:19:23
A ted se dostavame k jadru poodla. Jsme v Cesku a tak je normalni chovani "pusteme k temu ja temu rozumym". V zahranici se s timhle fenomenem nesetkavam. Pracuji napriklad pro cloveka, ktery vyrabi krby a dodava je do pulky EU, vetsina kseftu mu jde pres web, stejne jako DaseB a vypadky toho cloveka hodne boli. Ten clovek by si nikdy netroufnul rozhodnout o tom, co je pro nej dobre, kdyz tomu dobre nerozumi. Ten clovek si plati nekoho z agentury zabyvajici se internetovymi technologiemi. Az tato agentura, po zhodnoceni potreb zakaznika a na zaklade znalosti trhu, vybere sluzbu a pripadne spravce serveru. A takhle to tam proste funguje normalne u vice lidi, kterym pomaham.
27. 10. 2014 00:19:23
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563508
tomve
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
27. 10. 2014 00:54:45
Napsal majkro;1135367
A ted se dostavame k jadru poodla. Jsme v Cesku a tak je normalni chovani "pusteme k temu ja temu rozumym". V zahranici se s timhle fenomenem nesetkavam. Pracuji napriklad pro cloveka, ktery vyrabi krby a dodava je do pulky EU, vetsina kseftu mu jde pres web, stejne jako DaseB a vypadky toho cloveka hodne boli. Ten clovek by si nikdy netroufnul rozhodnout o tom, co je pro nej dobre, kdyz tomu dobre nerozumi. Ten clovek si plati nekoho z agentury zabyvajici se internetovymi technologiemi. Az tato agentura, po zhodnoceni potreb zakaznika a na zaklade znalosti trhu, vybere sluzbu a pripadne spravce serveru. A takhle to tam proste funguje normalne u vice lidi, kterym pomaham.
někdo prostě nemá problém platit někoho ... osobně dělam něco podobného, skoro stejného (od vyběru hostingu / sledování hostingu až po programování), jenže proč by v čr cvakali - wp si nahodí samí, řvat taky můžou, platit kvůli "blbostem" nebudou a vůbec, zisk / příjem je jen jejich
a dopadá to nějak takhle
27. 10. 2014 00:54:45
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563507
saja
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
27. 10. 2014 07:57:08
Ve většině případů s DasaB nesouhlasím, ale zde se jí ale musím zastat. Vy neustále řešíte, že za 30 Kč/měs. nelze očekávat zázraky. A mě by zajímalo proč? Wedos nikdy netvrdil, ze nemůže zaručit funčknost, dostupnost atp., protože jsou levní. Naopak, snažil se náš přesvědčit, že i za 30 kč/měsíc lze mít "hodně muziky". Nikdo je nenutil takto podrazit ceny. Jaký by byl rozdíl, kdyby platila 50, 150, 500 nebo 1000 Kč? Je to nabídka ze strany Wedosu, kdo chce, přijme, kdo nechce odchází. Ale nelze (jakože oni to nedělají, ale někteří zastánci zde ano) tvrdit, že kdo si zaplatí málo, tak si nemůže stěžovat, že něco nefunguje. Pokud nemohou zaručit kvalitní službu, ať ji za takové peníze nenabízí.
A když už jsme u toho, za předpokladu, že nejste z oboru, vy všichni byste skutečně platili - za stejnou službu - více, než je třeba? Jen tak čistě z plezíru?
27. 10. 2014 07:57:08
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563506
kowi
verified
rating uzivatele
27. 10. 2014 08:25:37
saja: Ako dlho bol wedos bez výpadku? Koľko minút spolu mal wedos výpadky za tie cca. 4 roky? A myslíš, že by niektorý iný SK/CZ hosting ustál DDoS o takej sile/dobe trvania bez výpadku?
27. 10. 2014 08:25:37
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563505
Já už to pochopila zcela přesně dle příspěvků pár lidí tady. Wedos je ok, jen já jsem blbá, protože jsem nepředpokládala nějaký problém a nemám v záloze zakoupené nejlépe ke každé doméně ještě tři další hostingy od různých společností, kde bych pak mohla spolehlivě migrovat. Navíc jsem mohla předpokládat že propadne certifikát a měla bych mít v záloze na stránkách emailový kontakt například i na free službě, nebo udělat přesměrování. No a by se dalo říct že je to má chyba, protože si neplatím nějakého "spolehlivého odborníka" Nejlépe tady z webtrhu, kterému bych do chřtánu valila měsíčně peníze za to že celý den sedí a komentuje tady webtrh, všechno a každého. No jinak je vše v pohodě....wedos je boží, zákazník hlupák protože nepředpokládá a když není odborník má platit za své chyby. Jdu udělat pokání, že jsem si dovolila chtít funkční služby jako před léty kdy mi to zcela vyhovovalo. Tím má diskuze v tomhle vlákně končí a slibuji, že migrací si za ty miliony co vydělám zakoupím pro jistotu ještě zálohy jinde...Vždyť co kdyby nebyl jen wedos problémový :-D
27. 10. 2014 08:50:55
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563504
African
verified
rating uzivatele
27. 10. 2014 08:53:17
Saja
¨
Dle mého se jí zastáváš neoprávněně. To, co tady některé osoby vůči Wedosu předvádí je otřesné a Dasa je jednou z nich. Opravdu na to stačí rozum dítěte z první třídy a máte jasno. Proti Wedosu tady trvale až psychopaticky vystupuje pár lidí, kteří tam už ani hosting nemají. Pak se s nimi pár lidí sveze a rádo si kopne a pak jsou tady lidé nemocní, kteří zakládají ublíženecká témata, která posléze zamykají. To je jedna věc k zamyšlení. Uvědomit si, kdo a proč tady nejvíc proti Wedosu vystupuje. Daseb to podle jejich řečí několik let jelo a jen teď má problémy. Takže je dobré se sám sebe zeptat, pokud by měla hosting jinde, neměla by za tu dobu třeba problémy ještě větší? Je to velmi pravděpodobné. Takže milá daso, uz si tady cca rok nestěžuj (už jsem tady na fóru viděl 2x, že chceš přecházet a pořád seš u toho "hrozného Wedosu", co tě připravuje o desetitisíce) a dej si weby jinam. Určitě tě všichni hosteři přivítají s otevřenou náručí.
Druhá věc k zamyšlení mozkem prvňáčka je to jaké služby za x let mně společnost X poskytla, kolikrát to nefungovalo, zhodnotit si reálně, kolikrát by to nejelo u konkurence (dá se bez větších problémů vystopovat) a nakonec můžeme klidně dát i to, kolik to stálo peněz.
Tady nebudu brát jako příklad Dasu, protože by se mohla s její povahou urazit a vezmu naše hostingy, co u Wedosu máme. Máme tam pouhé 4 weby už 4 roky. Za 3 a půl roku nebyl nikdy s ničím ani minimální problém. Pak jsme letos objevili, že měl Wedos 2x větší problémy, které mohly způsobit výpadek (už si nevzpomínám přesně - cca 20-30 minut). My měli asi 20min. výpadek. Zpomalování webu, jak o tom tady kdosi psal, nepociťujeme vůbec. Tedy se nás ddos asi nedotkl. Tím netvrdím, že nebyl.
Teď když se podívám zpětně, že za 4 roky jsme měli max. 30 minut výpadek. Tak jsme velice spokojení a když k tomu připočítám cenu, která je asi 5x nižší, než jsme předtím platili u konkurence, která za 4 roky měla nasčítaných výpadků o hodinu víc, tak jsme velice spokojení nejmíň 2x. Výpadky mají naprosto všichni. Jen u Wedosu jsou mnohem víc vidět.
Další zajímavostí je, že stížnosti na Wedos se objevují jen na pár fórech, kde je předpoklad, že je zakládají stejní lidé (před pár dny jsem tomu věnoval pár hodin, protože po nalezení stížností na Wedos o ddosu o spekulacích s tím, že Wedos to balí apod. jsem chtěl vědět víc, abychom nepřišli o weby, tak jako chudáci u Hexageeku). Jiná fóra o problémech Wedosu nic moc neříkají. Nebude také možná pravda to, co tvrdí Wedos, že se problémy dotkly jen určité skupiny zákazníků? Je teda pravda to, že 99,99% zákazníků Wedosu nemá nebo ani nepocítilo problémy? Pokud ano, je to naopak důkaz velice kvalitních služeb, při tom počtu zákazníků a při počtu stížností. Minimum problémů o Wedosu popsaných na ostatních fórech to potvrzuje.
Takže když to přeženu, tak Wedos má několik desítek tisíc hostingů a stěžuje si pár (doslova pár) zákazníků a pár psychicky narušených lidí, kteří asi z Wedosu mají opravdu velice špatné spaní + kvákající konkurence.
Konkurence místo aby se snažila Wedos porazit ve službách, které nabízí - tedy v hostingu, tak je zbabělá, křivácká a snižuje se k ddos útokům. Tím je pro mě jednoznačné, že Wedos někomu velmi silně šlápl ne na malíček, ale na obě nohy, a konkurence je tak zoufalá (neumí porazit Wedos lepšíma službama), že jediné co se jí v "mozku vylíhlo" jsou ubohé ddos útoky.
27. 10. 2014 08:53:17
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563503
tomve
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
27. 10. 2014 09:18:28
Napsal dasaB;1135397
.... No a by se dalo říct že je to má chyba, protože si neplatím nějakého "spolehlivého odborníka" Nejlépe tady z webtrhu, kterému bych do chřtánu valila měsíčně peníze za to že celý den sedí a komentuje tady webtrh, všechno a každého. No jinak je vše v pohodě....wedos je boží, zákazník hlupák protože nepředpokládá a když není odborník má platit za své chyby. Jdu udělat pokání, že jsem si dovolila chtít funkční služby jako před léty kdy mi to zcela vyhovovalo. Tím má diskuze v tomhle vlákně končí a slibuji, že migrací si za ty miliony co vydělám zakoupím pro jistotu ještě zálohy jinde...Vždyť co kdyby nebyl jen wedos problémový :-D
Tvoje chyba to není jen tím tvrdím, že má cenu.
Kdysi jak šel AH dokopru, tak jsem jednomu řekl, že to jde dokopru - pomalu se přeemigrovali 2 vps jinam a bez výpadků ... za měsíc dva, AH lehl kompletně a jeho to nebolelo ani minutu
Bohužel lidi jako ty nikdy neocení IT lidí, protože za vše vidí trochu práce a platit jim nebudou - i když je to sen.
Už pár let mám na wedos jiný názor, pořád se mi tu předházuje, že jsem mimo. Tak se na to podívej - neprodloužená systémová doména, neprodloužený certifikát pro mail server, neschopnost zajistit funkční generátor (http://www.zive.cz/bleskovky/wedos-mel-v-patek-a-sobotu-velke-vypadky-problemy-zpusobilo-napajeni/sc-4-a-173850/default.aspx), krizová komunikace nic moc. Tohle si může dovolit one man show nebo firma zpočátku. Ne nej firma, která je 4 roky! na trhu.
DDOS neřeším to nikdo neovlivní.
Takový webhosting je fajn pro blogísky a weby, které nemají vydělávat, jinak je nepoužitelný.
No a teď si vem, co by se stalo, kdyby mě někdo poslechl a odešel z wedosu.
27. 10. 2014 09:18:28
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563502
enzo
verified
rating uzivatele
(61 hodnocení)
27. 10. 2014 09:36:03
Naprosto souhlasim s Africanem.
Máme u wedosu několik webu, nejsou to weby kde by chodilo desítky tisic lidi denne ale ani blogisky a ani weby ktere nevydelavaji jak piše tomve výše a za 4roky jsme nepocitili aspon my ani jeden problem.
Tak samo jsou na tom i moji znami kteří na hostingu od nich maji eshopy, firemní stránky, realitni kancelář aj. a kterym jsem wedos doporučil jak spolehlivý hosting po tom co jinde po nich chtěli za roční hosting i 2500kč a za doménu 500-1500kč. Jsou spokojeni, web jim funguje na 100% a platí o stovky procent ročně(doména + webhosting) méně než předtím.
Mam rád v it dvě firmy a to je subreg a wedos, něco máme tam něco tam, je to tak 50% na 50%, i ostatní firmy budou jistě velice kvalitní např.tele3 ktery využíva i tady webtrh savana i jiné firmy, my jsme u těch u kterých nám vše zatím vyhovuje(spolehlivost, ceny, komunikace)
27. 10. 2014 09:36:03
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563501
Jirka
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
27. 10. 2014 09:58:29
Napsal saja;1135387
Jaký by byl rozdíl, kdyby platila 50, 150, 500 nebo 1000 Kč?
V technologiich a podpore.
Ja za hosting pro jeden web meho klienta platim mesicne 1800, ale to se uz opakuju.
27. 10. 2014 09:58:29
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563500
PetrNovak1
verified
rating uzivatele
27. 10. 2014 10:04:02
---------- Příspěvek doplněn 27.10.2014 v 10:04 ----------
majkro: možná i v garancích a penále co by pak "platili":-)
27. 10. 2014 10:04:02
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563499
Jirka
verified
rating uzivatele
(6 hodnocení)
27. 10. 2014 10:21:14
Napsal PetrNovak1;1135418
---------- Příspěvek doplněn 27.10.2014 v 10:04 ----------
majkro: možná i v garancích a penále co by pak "platili":-)
To uz je tady moc slozite tema, nemyslis? :D
27. 10. 2014 10:21:14
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563498
itman
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
27. 10. 2014 11:36:29
Vážení IT odborníci, IT nadšenci a IT uživatelé,
během mé více než 20ti leté praxe v oblati IT se mi osvědčilo používat pro popis služby IT přirovnání, která jsou srozumitelnější širším vrstvám. Dovolím si ho použít i nyní. Jako příklad použiji provoz osobního automobilu, čemuž asi rozumí všichni.
Chci si koupit nové auto. Jako většina neznalých, kteří vědí v horším případě jen to, že to má 4 kola, volant a otvor na palivo, začnu prověřovat možnosti trhu. Zleva, zprava samá reklama, jak je daný typ daného výrobce ten nejlepší, co všechno mi k němu dají zdarma a jak super mi nabízejí záruku (jak co do obsahu, tak co do délky). Pokud ve svém okolí nemám někoho znalého, kdo je schopen mi opravdu odborně poradit, tak většinou sednu na tu nejlákavější vábničku.
Auto mi bude spolehlivě jezdit 1,2,3,4 roky a pak najednou začne auto zlobit. V servise mi řeknou, že je to moje chyba, že se na dané vady záruka nevztahuje. Obchodník který mi to úžasné auto před pár lety s těmi nej referencemi se bude tvářit že mě nezná. A všichni mi budou říkat, že sice jsem si sice koupil 7mi letou záruku, ale ta se vztahuje jen na to či ono. A nejlepší rada které se mi dostane bude ta, že pokud se mi něco nelíbí, můžu jít a koupit si něco nového.
Po komunikaci s někým znalým nakonec pochopím, že pokoušet se jet rychlostí 130km/hod po rozkopané dálnici se prosttě nedá a stěžovat si na to, že mi auto touto rychlostí po dálnici nejezdí je nesmysl. To mi nezagarantuje žádný výrobce, pokud si nekoupím namísto osobního auta třeba tank ;-)
Stejné je to s WEDOSem. Argumentovat tu, že něco běželo několik let bez problémů, není relevantní k tomu, jaké mají posledního půl roku problémy. Na druhou stranu tvrdit, že záruka od 5tého roku byla jen bonus a vlastně jsme ho ani tak nemysleli, taky není v pořádku. Chyba je na obou stranách a teď jen záleží, jak se s tím kdo popere. Upřímně, kdo z Vás, který si v posledních několika letech vzal jakoukoliv půjčku si detailně přečetl přiložené obchodní podmínky psané malým písmem na několika stranách a opravdu pochopil, k čemu se jedna i druhá srana zavazuje?!
Pro všechny ty, co mě tu následně začnou tahat blátem, jsem stále zákazník WEDOSu, i když jsem některé své aktivity již dříve přesunul jinam (nebo je provozuji jod začátku inde). Najsem a ani nemám žádný aktivní vztah k jakékoliv WEDOS konkurenci (kromě toho, že u některých využívám jejich služby). A moje reakce jsou pouze o tom, že se snažím popsat co je a co není špatně, co by mělo být jinak apod.
27. 10. 2014 11:36:29
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563497
rpet
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
27. 10. 2014 14:14:17
mám takovej pocit, že majkro by měl znovu zdůraznit ten post o Felicii a 300 000 km za rok... snad by pak i znalcům automobilové techniky došlo, že dokud jim nebude někdo držet bouchačku u spánku, mají právo si vybrat, v čem pojedou - a v tom je pravděpodobně zakopanej pes. když si někdo vybral Feldu a chce vyhrát Le Mans, bude na tom asi o dost hůř, než ten, kdo chce to samý a proto si k tomuto účelu koupil nadupaný Porsche...
ale taky je dost možný, že tu problematiku chápu blbě, a za zákazníkův výběr hostingu Wedos opravdu může jen Wedos...
27. 10. 2014 14:14:17
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563496
itman
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
27. 10. 2014 15:11:09
Napsal rpet;1135498
mám takovej pocit, že majkro by měl znovu zdůraznit ten post o Felicii a 300 000 km za rok... snad by pak i znalcům automobilové techniky došlo, že dokud jim nebude někdo držet bouchačku u spánku, mají právo si vybrat, v čem pojedou - a v tom je pravděpodobně zakopanej pes. když si někdo vybral Feldu a chce vyhrát Le Mans, bude na tom asi o dost hůř, než ten, kdo chce to samý a proto si k tomuto účelu koupil nadupaný Porsche...
ale taky je dost možný, že tu problematiku chápu blbě, a za zákazníkův výběr hostingu Wedos opravdu může jen Wedos...
za to, že hodně nadšenců nebo uživatelů si pořídilo právě WEDOS může mimo jiné jejich agresivní reklama, neustálé tvrzení, že oni jsou ti největší a nejlepší a oni mají nejlepší ceny, což podporují neustálými slevovými akcemi. Je jedno zda to budeme přirovnávat k autům, oblečení, potravinám, důsledek je stále stejný. Když tomu nerozumím, tak se pak nestačím divit.
jak tu psali např. majkro nebo Tomve, prostě v určitém okamžiku už to IT není o tom dělat si to sám na koleni, ale minimálně o tom nechat si poradit od někoho, kdo ví o čem to je, co a jak.
27. 10. 2014 15:11:09
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563495
Kovboj
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
27. 10. 2014 15:21:25
Napsal rpet;1135498
mám takovej pocit, že majkro by měl znovu zdůraznit ten post o Felicii a 300 000 km za rok...
Tak nevím, ale neodpovídá historicky styl prezentace Wedosu spíš tomu že je jde o nadupané Porsche za super cenu a ne žádná levná Felicie? ;-)
27. 10. 2014 15:21:25
https://webtrh.cz/diskuse/hosting-wedos-prvni-zkusenosti/strana/108#reply563494
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit