Zadejte hledaný výraz...

EET a velmi dobrá nálada.

korwin
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
5. 12. 2016 08:42:38
Napsal beraniste;1343898
Proto je tak složité se překlopit z režimu one-man show či two man show do normální firmy. Protože když člověk, např. eshopista je zvyklý fungovat v 1 nebo 2 lidech a aby rostl, potřebuje vzít jednoho blbýho člověk navíc např. na reklamu, nebo product managera, najednou mu vzrostou náklady takovým způsobem, že to není únosné. Jenže zjistí, že díky tomu jednomu člověku, který mu např. svou prací vytvořil větší tržby, potřebuje ze dne na den dalšího baliče, protože nezvládají balit a tu začnou hořet vratky a reklamace. Jenže ten živnostník nemá čas na to, aby seděl půl dne nad průšvihama, tak co vzít účetní na stálo a nahrnout na ni i tuhle práci, a najednou se nestíhá odpovídat na maily, zvedat telefony a ono by to chtělo ještě někoho a dalšího. Jenže obrat a zisky meziročně vzrostly o pouhých 20-30 procent, tak není možné ufinancovat pět krát víc lidí, navíc za těch podmínek, které nám stát nastavil. No nic, pomůžeme si půjčkou, což jsme nikdy nechtěli udělat a už jsme v tom až po uši ...
Tak je neměj jako zaměstnance, ale jako spolupracovníky na IČ - externě.
5. 12. 2016 08:42:38
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241164
tomve
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
5. 12. 2016 12:31:58
Napsal korwin;1343905
Tak je neměj jako zaměstnance, ale jako spolupracovníky na IČ - externě.
To je zase schwarz systém nebo jak se to píše.
5. 12. 2016 12:31:58
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241163
Napsal Tomve;1343953
To je zase schwarz systém nebo jak se to píše.
Švarcsystém. Podle pana Miroslava Švarce, který s tím u nás začal.
5. 12. 2016 12:54:31
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241162
Napsal Mike92;1343956
Švarcsystém. Podle pana Miroslava Švarce, který s tím u nás začal.
To jsem netušil, ale máš pravdu: http://ekonom.ihned.cz/c1-52306170-ten-ktery-rozjel-svarcsystem-a-skoncil-na-dlazbe
5. 12. 2016 13:16:54
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241161
korwin
verified
rating uzivatele
(25 hodnocení)
5. 12. 2016 19:10:52
Tak pokud ty lidí nesedí u něho v kanclu 8 hodin denně a nedělají danou práci jako jedinou, tak pak to není švarcsystém. Pokud dělám ze svého domu/kanclu na IČ a mám těch zakázek více (více než 2 přesně řečeno), nemůže se pak jednat o švarcsystém. Např. prý nemůže fungovat vztah nadřízení/podřízený, ale pokud po mě někdo chce něco naprogramovat, tak vlastně jako můj šéf vystupuje, protože mi říká co chce udělat, do kdy atd.
V jeho případě by možná šlo mít účetní jako externí na IČ. Balič může být na dohodu o provedení práce nebo tak něco a markeťák taky na IČ.
5. 12. 2016 19:10:52
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241160
cargopro
verified
rating uzivatele
5. 12. 2016 22:24:20
Napsal Whispere;1343962
To jsem netušil, ale máš pravdu: http://ekonom.ihned.cz/c1-52306170-ten-ktery-rozjel-svarcsystem-a-skoncil-na-dlazbe
to je přesně ono co našim politikům odjakživa vadí, že by nemohli přerozdělovat, že by si lidi nějak poradili i bez nich. Ovšem že velké zahraniční firmy u nás zaměstnávají dělníky na fakturu, to nějak neřeší, protože do stranických pokladen jde určitě tučné výpalné tzv sponzorské dary.
5. 12. 2016 22:24:20
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241159
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
6. 12. 2016 05:39:53
Napsal cargopro;1344103
to je přesně ono co našim politikům odjakživa vadí, že by nemohli přerozdělovat, že by si lidi nějak poradili i bez nich. Ovšem že velké zahraniční firmy u nás zaměstnávají dělníky na fakturu, to nějak neřeší, protože do stranických pokladen jde určitě tučné výpalné tzv sponzorské dary.
To by mě zajímalo jaké firmy a jaké dělníky!
Co já vím, tak drtivá většina dělníků na fakturu jsou programátoři, jiné jsem nepotkal.....:)
6. 12. 2016 05:39:53
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241158
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
6. 12. 2016 08:06:38
"U meníček na oběd v ceně 70,- nebo 80,- Kč třeba říkala, že pokud by podnikatelé odváděli vše poctivě, na takovou nízkou cenu se prostě nemůžou dostat." - me by docela zajimalo, jak presne se tohle pocita, protoze kdyz si koupim "menicko" v krabici (do mikrovlnky), tak za nej zaplatim jeste min a nemyslim si, ze samoska na nem vydelava pet korun. Jinak receno, obcas jsem premyslel jake jsou vlastne naklady na jedno takove to hotove jidlo a jak moc se to lisi od nakladu na plus/minus tutez porci v restauraci. Nevite nekdo?
6. 12. 2016 08:06:38
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241157
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
6. 12. 2016 08:17:05
Napsal _Nightmare_;1344142
"U meníček na oběd v ceně 70,- nebo 80,- Kč třeba říkala, že pokud by podnikatelé odváděli vše poctivě, na takovou nízkou cenu se prostě nemůžou dostat." - me by docela zajimalo, jak presne se tohle pocita, protoze kdyz si koupim "menicko" v krabici (do mikrovlnky), tak za nej zaplatim jeste min a nemyslim si, ze samoska na nem vydelava pet korun. Jinak receno, obcas jsem premyslel jake jsou vlastne naklady na jedno takove to hotove jidlo a jak moc se to lisi od nakladu na plus/minus tutez porci v restauraci. Nevite nekdo?
Naprosto nesrovnatelné provozní náklady, to je základ.
6. 12. 2016 08:17:05
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241156
enzo
verified
rating uzivatele
(61 hodnocení)
6. 12. 2016 08:21:14
V samosce to mas jidlo typu hotovky cz kde tyto firmy jich delaji kvanta, za den udelaj treba 5tis.porci, mozna maji pri tom mnozstvi i jine nakupni ceny surovin nez restaurace kde tech hotovek prodaji denne jen 200 nebo více. Jine naklady na provoz, neplati servirku atd.atd. proto maji hotovky v samoskach levneji i pres to ze prodej jde jeste pres prostrednika(samosku)
6. 12. 2016 08:21:14
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241155
Napsal _Nightmare_;1344142
"U meníček na oběd v ceně 70,- nebo 80,- Kč třeba říkala, že pokud by podnikatelé odváděli vše poctivě, na takovou nízkou cenu se prostě nemůžou dostat." - me by docela zajimalo, jak presne se tohle pocita, protoze kdyz si koupim "menicko" v krabici (do mikrovlnky), tak za nej zaplatim jeste min a nemyslim si, ze samoska na nem vydelava pet korun. Jinak receno, obcas jsem premyslel jake jsou vlastne naklady na jedno takove to hotove jidlo a jak moc se to lisi od nakladu na plus/minus tutez porci v restauraci. Nevite nekdo?
Musíš brát v potaz to, že ve velkovýrobě těch balených hotovek se těch jídel udělají tisíce, ne-li víc. Porce je to i menší, než v restauraci. Proto si tam můžou dovolit nalepit 50 korun s rezervou pro obchody a jejich přirážky.
6. 12. 2016 08:23:14
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241154
_Nightmare_
verified
rating uzivatele
(22 hodnocení)
6. 12. 2016 09:08:03
Tak v restauracich kam obvykle chodim ja se davaji do menicek tytez jidla, ktera jsou v jidelnim listku za normalni ceny - jediny rozdil je v tom, ze jde o mensi porce. Za techto okolnosti si nemyslim, ze to muze nejak vyrazne zvysovat celkove provozni naklady te restaurace.
Proste mi pripada, ze podle toho citovaneho tvrzeni vsechny podniky, ktere jsou zamerene primarne na "menicka", musely az doted podvadet a nejsem si jisty, do jake miry to odpovida realite. Uz peknych par let chodivam do mistni Pagody a kolem poledne se pravidelne fronty tahnou az k nejblizsi krizovatce. Za "malou porci" zaplatite pod 60 Kc. Kdyz to vidim (nekdy to vypada, ze tam chodi na gyros cele skoly a to neni ta provozovna v zadnem OC), tak si myslim, ze musi mit velmi slusne zisky. Ano, je to rodinny podnik, ale rodinnou prece muzu mit i restauraci, kdyz na to prijde (kdo rika, ze treba servirku musim najimat?).
Klasicka vetsi restaurace jiste bude mit vyssi provozni naklady (a o neco vyssi ceny menicek), ale zase by ji to mely kompenzovat prave zisky z "normalnich" jidel. Nebo na to mam zkresleny pohled a vsichni vazne podvadeji. :)
6. 12. 2016 09:08:03
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241153
Oleg
verified
rating uzivatele
(53 hodnocení)
6. 12. 2016 09:20:03
Me vzdy bavi jak nekdo mluvi o byznysu, ktery vubec nikdy nedelal. Na WT je nekolik provozovatelu restauraci/hospod. Oni se uz k tomuto vsemu vyjadrili, ale lidi, kteri to vidi jen v teorii tak porad budou rozvadet sahodlouhe debaty. Nechcete toho uz nechat a mluvit o jinych zamerenich, vam blizsich? Napriklad jak to EET pociti eshopy, maloobchodnici a ostatni (v roce 2018)?. Vzdyt restauratesrtvi je v pomeru k maloobchodu sotva polovicni, takze problem ve skutecnosti muze teprve nastavat na jare 2017.
EET je u nas takova mala kapka, ve srovnani s tim jak ve Svedsku planuji zrusit platby v hotovosti teda zavest vyhradne bezhotovostni platby :) jen doufam, ze toto nepostihne zbytek statu stareho kontinentu: https://www.zet.cz/tema/svedsko-je-na-ceste-stat-se-bezhotovostni-spolecnosti-10607
6. 12. 2016 09:20:03
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241152
hnidopich
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
6. 12. 2016 09:28:35
Napsal Oleg;1344159
Me vzdy bavi jak nekdo mluvi o byznysu, ktery vubec nikdy nedelal. Na WT je nekolik provozovatelu restauraci/hospod. Oni se uz k tomuto vsemu vyjadrili, ale lidi, kteri to vidi jen v teorii tak porad budou rozvadet sahodlouhe debaty. Nechcete toho uz nechat a mluvit o jinych zamerenich, vam blizsich? Napriklad jak to EET pociti eshopy, maloobchodnici a ostatni (v roce 2018)?. Vzdyt restauratesrtvi je v pomeru k maloobchodu sotva polovicni, takze problem ve skutecnosti muze teprve nastavat na jare 2017.
EET je u nas takova mala kapka, ve srovnani s tim jak ve Svedsku planuji zrusit platby v hotovosti teda zavest vyhradne bezhotovostni platby :) jen doufam, ze toto nepostihne zbytek statu stareho kontinentu: https://www.zet.cz/tema/svedsko-je-na-ceste-stat-se-bezhotovostni-spolecnosti-10607
to nás krásně bankovní korporace nutí, dát jim vydělat na poplatcích
6. 12. 2016 09:28:35
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241151
beraniste
verified
rating uzivatele
(29 hodnocení)
6. 12. 2016 09:37:11
Napsal Oleg;1344159
Me vzdy bavi jak nekdo mluvi o byznysu, ktery vubec nikdy nedelal. Na WT je nekolik provozovatelu restauraci/hospod. Oni se uz k tomuto vsemu vyjadrili, ale lidi, kteri to vidi jen v teorii tak porad budou rozvadet sahodlouhe debaty. Nechcete toho uz nechat a mluvit o jinych zamerenich, vam blizsich? Napriklad jak to EET pociti eshopy, maloobchodnici a ostatni (v roce 2018)?. Vzdyt restauratesrtvi je v pomeru k maloobchodu sotva polovicni, takze problem ve skutecnosti muze teprve nastavat na jare 2017.
EET je u nas takova mala kapka, ve srovnani s tim jak ve Svedsku planuji zrusit platby v hotovosti teda zavest vyhradne bezhotovostni platby :) jen doufam, ze toto nepostihne zbytek statu stareho kontinentu: https://www.zet.cz/tema/svedsko-je-na-ceste-stat-se-bezhotovostni-spolecnosti-10607
My to nepocítíme. Osobní rozvozy, které dělají 0,2% všech objednávek dáme s platbou převodem a hotovo - EET se nás netýká. Výdejní místo nemáme. Mám to potvrzené přímo od Babiše, odpovídal mi za něj jeden z finančních úřadů. Dnes mi došlo potvrzení.
6. 12. 2016 09:37:11
https://webtrh.cz/diskuse/eet-a-velmi-dobra-nalada/strana/5#reply1241150
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit