Zadejte hledaný výraz...

Do čeho balit potraviny a jak určit jejich trvanlivost?

Jaroslav P.
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
11. 4. 2017 22:50:39
Ahoj,
pouštím se do potravinářské výroby. Můj produkt je rostlinného původu, dělaný na oleji a ochucen. V podstatě jako brambůrky. Chci ho balit a mým cílem je samozřejmě co nejdelší trvanlivost. Začínám a nemám možnosti si hned zaplatit kdejakou laboratoř (pokud to holt bude třeba, budu muset) a chci se zeptat zkušenějších na pár rad. Omlouvám se, že úplně nespecifikuji konkrétně produkt, myslím, že je to celkem díra na trhu a nechci to zatím úplně sdílet. Tedy v podstatě brambůrky.
Chci to balit do průhledných sáčků, cílem je uchování kvality a samozřejmě co nejdelší trvanlivosti. Člověk, co se pohybuje v tomto odvětví mi poradil, balit do sáčku, který co nejméně propustí vzduch. Jelikož sáčky jsou z mnoha druhů materiálů, má někdo konkrétní tip nebo radu? Případně kde kupujete? Zatím by šlo o desítky, stovky kusů...
Další dotaz. Jak určit trvanlivost u tohoto produktu? Pokud jej vyrobím, použiji rostlinný tuk, který není tak náchylný jako například máslo apod, díky kvalitnímu zabalení mohu trvanlivost dost natáhnout... Ale jak určit hranici, kdy se mi při skladování např. do 25 stupňů Celsia ve tmě produkt nezkazí? Přeci nevyrobím, nezabalím a nebudu pár měsíců čekat... :-) Nebo bude nejlepší se obrátit na laboratoř? Nějaký jiný nápad jak na to? Samozřejmě to ovlivňuje milion věcí, ale jakýkoliv tip se počítá. :-) Díky.
11. 4. 2017 22:50:39
https://webtrh.cz/diskuse/do-ceho-balit-potraviny-a-jak-urcit-jejich-trvanlivost/#reply1272955
na trvanlivost jsou lab. testy. Nejlepší moderní brambůrky má asi http://www.mclloyds.eu/vegee tak snad je porazíte. v průhledných obalech jsou snad jen hospodské brambůrky. Moc sexy to nevypadá.
11. 4. 2017 23:02:03
https://webtrh.cz/diskuse/do-ceho-balit-potraviny-a-jak-urcit-jejich-trvanlivost/#reply1272954
Jaroslav P.
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
11. 4. 2017 23:20:13
Nebudou to přímo brambůrky, jen snack v podobném duchu, rozhodně se nepouštím na trh s brambůrky. :-) Ale o to nejde. Spíš bych byl fakt rád za rady na obal a případně i tu trvanlivost. Každopádně díky za názor.
11. 4. 2017 23:20:13
https://webtrh.cz/diskuse/do-ceho-balit-potraviny-a-jak-urcit-jejich-trvanlivost/#reply1272953
node
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
12. 4. 2017 06:15:33
Bez laboratornych testov to ani nedostanes na trh, neviem co tu riesis. Si myslis ze datum spotreby je na vyrobkoch len tak od oka?
Co sa tyka balenia, samozrejme ze musi byt vzduchotesne, akoze o com? Co sa tyka zabezpecenia najdlhsej moznej trvanlivosti, v tvojom pripade to budes musiet balit v "ochrannej atmosfere", aka dusik. Tie chipsy nemaju take velke balenia len tak zo srandy. Nie len ze to chrani chipsy pri preprave ale je tam prave ten plyn ktory zabranuje oxidacii.
Samozrejme ak predavas niekde na jarmoku a datum spotreby je "ihned" ta to je ine.
12. 4. 2017 06:15:33
https://webtrh.cz/diskuse/do-ceho-balit-potraviny-a-jak-urcit-jejich-trvanlivost/#reply1272952
marat
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
12. 4. 2017 06:32:33
Jídlo bez přidaných antioxidantů a stabilizátorů je jenom k okamžité spotřebě, respektive do několika dnů. Na tyhle věci potřebuješ potravinovýho chemika. Když vemu, jaká alchymie je vyrobit třeba jogurt, tak tvůj přístup k problému je celkem naivní.
12. 4. 2017 06:32:33
https://webtrh.cz/diskuse/do-ceho-balit-potraviny-a-jak-urcit-jejich-trvanlivost/#reply1272951
Michal ZOBEC
verified
rating uzivatele
16. 4. 2017 03:03:01
pro to na co se ptáš se ti velmi hodí série videí od Koko o Koko food. možná se tě nebude týkat vše, ale minimálně se dozvíš o problematice malovýroby a také otázky laboratorních testů pokud chceš mít nějakou trvanlivost než pár dní ...
Internetová televize Stream
16. 4. 2017 03:03:01
https://webtrh.cz/diskuse/do-ceho-balit-potraviny-a-jak-urcit-jejich-trvanlivost/#reply1272950
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit