Zadejte hledaný výraz...

Distribuce kávy do kaváren,restaurací atd.

Martin Hampl
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
18. 12. 2012 22:25:08
Kamarád dováží kvalitní kávu z Thajska a řeší jak dostat produkt do kaváren a restaurací. Má výborné ohlasy na kvalitu a chuť, ale majitelé těchto zařízení jsou často dost arogantní a neradi mění zaběhlé zvyky atd. Cena je průměrná a kávu rozhodně nekoupíte nikde na tržnici. Na veletrích má úspěch ale dostat to do podniků je velice obtížné.
Máte nějaký tip jak by jste takový nebo podobný produkt prezentovali Majitelům restaurací, barů, kaváren? Nějaký komunikační postup?
Ono totiž většina podniků bohužel hledí jen na cenu a je jim jedno, že lidem lejou sr...ky a to i podniky, které se tváří, že jsou na superúrovni.
Děkuji za Vaše rady a tipy, hezký večer.
18. 12. 2012 22:25:08
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843763
Roman
verified
rating uzivatele
(15 hodnocení)
18. 12. 2012 22:28:04
velká podpora prodeje (stojánky, reklamy, atd.), předměty s logem (šálky, podšálky, sklenice), kvalitní kafe-mašinu (za nějakou extra cenu nebo zdarma při dodržování odběrů) dárky s logem, atd. Sice to leze do peněz, ale když k produktu nedáš nic dalšího, tak málokdy ukecáš provozovatele, aby ho kupovali, protože jinde je podpora lepší.
18. 12. 2012 22:28:04
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843762
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
18. 12. 2012 22:50:42
Napsal martin hampl;884125
Kamarád dováží kvalitní kávu z Thajska a řeší jak dostat produkt do kaváren a restaurací. Má výborné ohlasy na kvalitu a chuť, ale majitelé těchto zařízení jsou často dost arogantní a neradi mění zaběhlé zvyky atd. Cena je průměrná a kávu rozhodně nekoupíte nikde na tržnici. Na veletrích má úspěch ale dostat to do podniků je velice obtížné.
Máte nějaký tip jak by jste takový nebo podobný produkt prezentovali Majitelům restaurací, barů, kaváren? Nějaký komunikační postup?
Ono totiž většina podniků bohužel hledí jen na cenu a je jim jedno, že lidem lejou sr...ky a to i podniky, které se tváří, že jsou na superúrovni.
Děkuji za Vaše rady a tipy, hezký večer.
Ten problém je komplikovaný.
Obvyklý průmyslový postup by byl dovést pro celou Evropu a najít distributory pro jednotlivé země, které už si najdou velkoobchody, které to dodají do barů a kaváren.
Národní způsob může být dovést to jen do ČR a oslovit velkoobchody, které dodávají barů a kaváren.
Cesta dovážet to po malém množství do kaváren nebude fungovat pokud do toho nenasypeš obrovské peníze do propagace, vybavení restaruací, školení, protože:
-oni nemají záruku, že to budeš prodávat ještě příští měsíc (není za tebou žádná stabilita)
-na jejich straně je riziko, že budou propagovat tvůj produkt, změní provozovnu na vlastní náklady (vzhled, vybavení) a tebe to přestane za půl roku bavit. oni jsou pak na tom stejně jako v bodu jedna.
-drtivá většina lidí nepozná kvalitní kávu. před 5 lety jsem viděl výsledky průzkumu trhu, kde zjišťovali jestli lidi poznají kvalitní kávu a většina volila tu Béčkovou
-kvalitní obchodní systémy nejsou postaveny na nejkvalitnějším zboží, ale na nejstabilnějším zbožím, standardech a továrních výrobních postupech. proto jde mcdonald stále nahoru. oni neumí lepší hamburger, ale lidem vyhovuje, že když si to jídlo koupí kdekoliv na planetě, tak bude chutnat všude stejně (hrozně). Proto si zvyknou na nějakou propagovanou "lepší" kávu a pak všem říkají, že pijou jen Segafredo.
18. 12. 2012 22:50:42
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843761
ora
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
18. 12. 2012 22:51:20
Bohužel v českém restauračním businessu vůbec nejde o kvalitu, ale v 99% o cenu. Bez toho aniž byste dodávali zdarma ke kávě (k určitému odběru) mašinu, hrnečky, vývěsní štíty atd. nebudete mít vůbec šanci. Majitele ke změně přesvědčíte snadno - stačí jim nabídnout určitý finanční obnos. Žádnou jinou komunikací je nepřesvědčíte. Pak budete muset dobře hlídat, zda Vám tam majitel nebo personál nesype místo Vaší kávy nějakou směs z Makra a strachovat zda se při případném krachu dostanete k tomu co jste restauraci zapůjčil.
Lepší je si pořídit mašinu a objíždět s ní různé trhy , akce , večírky a kávu prodávat přes eshop přímo spotřebitelům. Popř. si otevřít vlastní kavárnu (kavárny).
to Bedříšek: asi by ses divil, ale při mých cestách jsem zjistil, že se nabídka a chutě McDonalds dost liší. Stejně tak i káva. Tajemství úspěchu McDonalds není v hamburgeru, ale v realitách - je to jeden z největších vlastníků nemovitostí na světě a polovina tržeb jim pramení z pronájmu.
18. 12. 2012 22:51:20
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843760
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
18. 12. 2012 22:54:08
@ora: taky bych šel tou poslední cestou. nejprve jedna vlastní kavárna a pak další atd.
EDIT: McDonaldovi nepatří reality související s jejich businessem (možná některé jo, ale né většina). Možná si slyšel nebo četl o tom jak Croc obchoduje s realitama, ale McDonald je frančíza. A nejde o to, aby to chutnalo na na chlup stejně a ze stejných surovin, ale jde o vyvolání dojmu stejné kvality. Ten předpoklad, že to bude chutnat stejně je první dojem, jako že to chutná stejně. A pak ten jejich tovární systém v prostředí restaurace.
EDIT2: i když se teď dívám, že v ČR to asi bude více polovina nemovitostí, takže částečně beru zpět.
18. 12. 2012 22:54:08
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843759
Martin Hampl
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
19. 12. 2012 02:45:08
Je mi dost špatně už z tohodle státu. V USA je to jiné? někdo zkušenost?
19. 12. 2012 02:45:08
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843758
Ondřej Zetek
verified
rating uzivatele
19. 12. 2012 07:04:22
Já se pohybuji na trhu s kávou cca od roku 2003. Také jsem dovážel z Itálie značku kávy a měl jsem podobné plány. Mám tedy jednu stručnou, ale zásadní radu - zapomeňte rychle na to! Pokud nedisponujete obrovským kapitálem, v této době je to nerealizovatelný úkol. V dnešní konkurenci - ať je kvalita jakákoliv - nemáte šanci uspět.
Tak to jenom velice stručně, ale věřte mi, vím, o čem mluvím :-)
19. 12. 2012 07:04:22
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843757
Být vámi, tak to zkusím ne napřímo u majitelů, ale přes firmy, které zavážejí restaurace (Dios, Pogr ...) mají sítě obchoďáků, kteří by to mohli protlačit a vyjde to asi levněji než uplácet hospody.
19. 12. 2012 07:46:11
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843756
Martin Hampl
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
19. 12. 2012 13:38:09
Máte zkušenosti s nějakými velkoobchody?
19. 12. 2012 13:38:09
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843755
sms-gsm.sk
verified
rating uzivatele
19. 12. 2012 13:38:18
Kamarád na Slovensku začínal s El Cibao, tak kolem 2004 a taky to bylo těžké se prosadit, ani nevím, jak fungují, akorát že jeden parťák vyštípal druhého z byznysu, mám doma od nich balení této bio kávy a měli k tomu různé hrníčky, cukr, boxíky s obrouskama, knížkové prospekty s DVD a oni se snažili prosadit formou prezentací.
Každopádně si umím představit, že to není jednoduché, přesvědčit hospodskýho, že to jeho kafe co už léta prodává, je šunt a navíc ho ti jeho číšnící dělají a nabízejí zcela špatně atd. Takže bych to taky viděl buď na vlastní prezentační podnik a na podchycení nově vznikajících kaváren, které se chtějí odlišit. Ale mít ty prachy, které je na tenhle byznys potřeba, tak nemusím podnikat :-). Opravdový podnikatel by měl zaletět do oblasti, kde se ta káva vyrábí, aby nabral atmosféru a víru v produkt. Lidi jsou dneska extra hloupí, ta masa, neví, jak má chutnat dobré kafe, když je tam hodně cukru, smetany a pěny, tak vypijí všechno. Zažíváme tu boj řetězců, kde vám nalejou škopek za 70 kaček a kafe to ani nevidělo. Jak skončil teď Gloria Jean's Coffees, když to frančízuje firma, která to neumí, tak vám nepomůže žádné dobré jméno. A to jsem jim dva roky zpátky fotil fotky na web :-)
http://m2.aimg.sk/forig/f_434072597_5c5cebf20b541f826fb6de6d39252415.jpg
19. 12. 2012 13:38:18
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843754
ora
verified
rating uzivatele
(14 hodnocení)
19. 12. 2012 14:12:00
Velkoobchody prodávají věci po kterých je poptávka, určitě Vám nebudou pomáhat s průnikem Vašeho výrobku na trh. Tj. nejdřív musíte vyvolat poptávku (reklamou atd) a pak se velkoobchody rádi ujmou distribuce. Krom toho velkoobchody nakupují přímo od výrobců, popř. od toho kdo má výhradní zastoupení.
Dá se uspět pokud budete mít např. vlastní malou pražírnu kávy spojenou kavárnou a prodejem kávy. Kdo si dá skvělou kávu v kavárně si pak rád koupí balíček domů.
Grindripper: souhlasím.
19. 12. 2012 14:12:00
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843753
meloun
verified
rating uzivatele
(5 hodnocení)
20. 12. 2012 21:48:19
Napsal bych Vám tu několik stránek, proč do toho nejít, ale myslím, že vzhledem k podobným odpovědím všech ostatních je to celkem jasné... Můžete dodávat skvělou kávu za skvělou cenu, nasypat šílené peníze do kvalitních kávovarů, provozům se věnovat, školit, podporovat, ale když Vám někdo nedodrží smluvený odběr a Vy budete muset vyúčtovat sankce, aby Vás to nezruinovalo, budete v očích všech za největší svini... A ano, pak to může být velmi výdělečné a zajímavé, ale mě osobně to po pár letech přestalo bavit - chci dělat něco, kde budou zákazníci spokojení a ne kde se s nimi budu muset soudit, abych nezkrachoval...
Velkoobchod je asi také OT, většina provozů má smlouvy s dodavateli kávy na zapůjčení kávovaru. A když vidím, kolik nových dovozců neznámých značek jen za poslední rok v Čechách přibylo... U takových nových káv je dle mého názoru nejlepší cestou oslovit přímo maloobchodní prodejce, kteří se specializují na zajímavé kávy...
20. 12. 2012 21:48:19
https://webtrh.cz/diskuse/distribuce-kavy-do-kavarenrestauraci-atd/#reply843752
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit