Zadejte hledaný výraz...

Co budete mít na štědrovečerní večeři?

Tomáš Schwarz
verified
rating uzivatele
(9 hodnocení)
13. 12. 2013 17:42:48
U nás se sejde vždy celá rodina, tak se snažíme vždycky vyhovět všem..
Začínáme rybí polévkou, pár lidí k ní má vždy výhrady, tak pro ně je připravená hrachová. Druhé jídlo je klasicky kapr, ale jelikož jsou opět stížnosti, tak se podává ještě losos a dětem většinou dáváme kuřecí řízky. Necháváme to na nich, kdo má na co chuť. Příloh je většinou taktéž více, jelikož né každý u nás jí bramborový salát.
Většinou při podávání pokrmů se kuchyň mění na bitevní pole a jen se těšíme, až všichni budou plní a spokojení a nastane ta pravá vánoční pohoda.
13. 12. 2013 17:42:48
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976281
Lerak89
verified
rating uzivatele
13. 12. 2013 17:42:58
Nějakou rybu, ale kapra bahňáka ne. Spíš pstruh, losos, pražma... K tomu brambory american way :D
13. 12. 2013 17:42:58
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976280
David Musil
verified
rating uzivatele
(69 hodnocení)
13. 12. 2013 17:44:09
Jelikoz bydlim jeste s rodici a nemam vlastni rodinu (jsem jeste maldej! :))), tak si vzdy davame kaprika a k tomu klasicky bramborovy salat. Ja si ovsem davam jeden kus kaprika a jeden kureci rizecek. K piti pak s mamkou kazdy jednu vychlazenou Plznicku a tatka kolu :)
Nakonec si pak dam jeste druhyho kapra, zapiju to dalsi Plzni a na rozbalovani darku se kutalim :D
13. 12. 2013 17:44:09
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976279
Ja340
verified
rating uzivatele
13. 12. 2013 17:44:24
Napsal Esofin;1033218
U nás kombinovaná klasika:-), syn není vepřové řízky,takže k salátu se musí udělat: Kuřecí řízky, vepřové řízky, kapr, klobásky:-) Polévka se u nás nedělá ( rybí) nikdo ji nejí.
jojo rybí polévka se taky u nás nikdy nedělala ( prý ji dělala jen babička z otcovy strany a tam jsme radši na vánoce nejezdili). Poprve jsem si ji dal v restauraci ase ve 25letech. No bylo to jako bych se napil kalné vody z rybníka kde plavala leklá ryba .... Takže také mě nenadchla:-)
13. 12. 2013 17:44:24
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976278
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
13. 12. 2013 17:46:15
Napsal 108;1033220
To je jedno jaký. Ani čerstvý není dobrý, není tak pěkně tučňoučkého kapříka.
Nechci váš názor nějak shazovat, ale fakt si myslím, že nevíte co říkáte. Když koupíte čerstvého lososa (teda alespoň v Ocean48 v Brně), tak to maso je opravdu velmi mastné. Když vezmete ten 2kg filet tak máte ruce jak kdyby jste je strčil do sádla.
13. 12. 2013 17:46:15
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976277
Ja340
verified
rating uzivatele
13. 12. 2013 17:46:20
Napsal Lerak89;1033222
Nějakou rybu, ale kapra bahňáka ne. Spíš pstruh, losos, pražma... K tomu brambory american way :D
Včera jsem koupil chlazeného pstruha v lidlu a byl nějakej jinej. Měl úplně růžové maso a byl takový tučnější. Naprosto vynikající na pečení
13. 12. 2013 17:46:20
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976276
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
13. 12. 2013 17:47:15
Napsal Já;1033226
Včera jsem koupil chlazeného pstruha v lidlu a byl nějakej jinej. Měl úplně růžové maso a byl takový tučnější. Naprosto vynikající na pečení
Pstruh je lososovitá ryba, proto ten nádech do růžova.
13. 12. 2013 17:47:15
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976275
David Musil
verified
rating uzivatele
(69 hodnocení)
13. 12. 2013 17:47:59
Napsal smitka;1033192
My jsem se letos rozhodli, že budeme "barbaři" a budeme dělat hovězí wellington, protože řízky a salát budeme jíst další týden při návštěvách rodičů a prarodičů. A k němu si dáme bílé (přestože k hovězímu by mělo být červené) z našeho oblíbeného vinařství (drobná reklama: http://www.vinomanak.cz/).
Hezká prezentace, akorát je škoda, že vcelku hezká fotografie na pozadí mi nezaplní celý monitor a mám šedivé okraje vcelku široké. (monitor 24")
13. 12. 2013 17:47:59
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976274
Vrkala
verified
rating uzivatele
13. 12. 2013 17:50:08
U nás se taky nikdy rybí polívka nedělala, ale tchýně umí úžasnou, žádná kalná voda. Jsem pitvač, trochu mě irituje, že nemám úplně pod kontrolou, co tam plave :o), ale ona chutná tak dobře, že jí zbaštím kontrola nekontrola... už se těším! Takže rybí polévka, smažený kapr v trojobalu + bramborový salát.
13. 12. 2013 17:50:08
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976273
psena
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 12. 2013 17:52:09
Kapr mě chutná, ale už méně mě baví obírání, proto čersvej losos bez obalu na prudko a bramborový salát.
13. 12. 2013 17:52:09
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976272
Ja340
verified
rating uzivatele
13. 12. 2013 17:53:39
At se přiblížíme tomu mimibazaru ještě kousek blíž . jak deláte salát? tchýně do něj dává i tvrdý sýt a šunku, babička zase dělá bez majonezy...
13. 12. 2013 17:53:39
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976271
Petr Zachrdla
verified
rating uzivatele
(1 hodnocení)
13. 12. 2013 18:01:47
Brambory vařené (musí zchladnout, jinak to bude kaše), mrkev povařená - lehce křupavá, hrášek - zavařený, jemně nakrájená cibule, vejce vařené natvrdo, okurky zavařované - vlastní (recept po babičce, paradoxně dia, ale všichni se ptají na recept). Dresing z majonézy Hellmann's + trochu vody + ocet - běžný český (balsamiko ne) + česká plnotučná hořčice + cukr. Výsledek musí být sladkokyselý. Víc do sladka je lépe.
13. 12. 2013 18:01:47
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976270
Roman
verified
rating uzivatele
(11 hodnocení)
13. 12. 2013 18:06:32
dietu :-)
13. 12. 2013 18:06:32
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976269
Ja340
verified
rating uzivatele
13. 12. 2013 18:07:56
Napsal Bedříšek;1033234
Brambory vařené (musí zchladnout, jinak to bude kaše), mrkev povařená - lehce křupavá, hrášek - zavařený, jemně nakrájená cibule, vejce vařené natvrdo, okurky zavařované - vlastní (recept po babičce, paradoxně dia, ale všichni se ptají na recept). Dresing z majonézy Hellmann's + trochu vody + ocet - běžný český (balsamiko ne) + česká plnotučná hořčice + cukr. Výsledek musí být sladkokyselý. Víc do sladka je lépe.
jojo tak to děláme skoro stejně a děti to stejně nejí.
13. 12. 2013 18:07:56
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976268
108
verified
rating uzivatele
(2 hodnocení)
13. 12. 2013 18:09:00
Napsal Bedříšek;1033225
Nechci váš názor nějak shazovat, ale fakt si myslím, že nevíte co říkáte. Když koupíte čerstvého lososa (teda alespoň v Ocean48 v Brně), tak to maso je opravdu velmi mastné. Když vezmete ten 2kg filet tak máte ruce jak kdyby jste je strčil do sádla.
Jistě, samozřejmě, je to pravda. V Ocean48.
13. 12. 2013 18:09:00
https://webtrh.cz/diskuse/co-budete-mit-na-stedrovecerni-veceri/strana/2#reply976267
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit