Zadejte hledaný výraz...

Čajovna – zkušenosti s provozem

6dn
verified
rating uzivatele
18. 2. 2012 13:45:26
zdravim,
má tady někdo zkušenosti s provozovaním čajoven? mám na mysli čajovnu s vodníma dýmkama.
Našel jsem jedno místo, kde si myslím, že by se našlo dost zájemců protože v okolí defacto nic podobného není a lidí v tom správném věku by se tam našlo dost
Díky za info
18. 2. 2012 13:45:26
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732178
Marek Lenárd
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
18. 2. 2012 14:03:47
Nemáš náhodou na mysli Jičín? Protože tam taky nic takového není. Jinak doporučuji prostudovat systém Dobrých čajoven založených na frenčízingu, pokud nemáš v plánu stavět něco úplně od píky. Vlastní zkušenost s tím ale nemám.
18. 2. 2012 14:03:47
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732177
Jiri Bednar
verified
rating uzivatele
(60 hodnocení)
18. 2. 2012 14:04:25
No nejsem majitel, ale majitele znám. O co jde? Co potřebuješ vědět? Pokud v okolí nic podobného není, máš solidní lokalitu, uděláš pěkné prostředí uvnitř čajovny, lidi mají zájem a budeš mít přijatelné ceny vzhledem k lokalitě, není důvod do toho nejít.
18. 2. 2012 14:04:25
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732176
Jaké konkrétní otázky k provozu máte?
18. 2. 2012 15:57:52
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732175
Nalož s toudle radou jak budeš chtít, ale ze zkušeností "čajovna jako taková se nevyplatí" .
Necháš v tom nehoráznej balík peněz. A pokud vodní dýmku neumíš připravit nebo si nezajistíš personál, máš problém.
18. 2. 2012 16:01:59
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732174
6dn
verified
rating uzivatele
18. 2. 2012 17:15:07
Dik za odpovedi
ten frencizing me docela zaujal - podminky davaji individualne dle lokality nebo jsou pevne stasnoveny? pokud by o tom vedel nekdo vice tak to uvitam, na jejich webu o tom nic neni. nasel sem sice na netu rozhovor s majiteli, ale je to asi 4 roky stare a mluvi tam o tom, ze po te,co majitele splati vybaveni ,ktere ji bylo poskytnuto, tak uz to pak patri majiteli a je to cele v jeho rezii, coz napr. u McDon. to chodi uplne jinak.
Fokky: jak to myslis ze se cajovna nevyplati? nerikej mi ze cajovny ,ktere jsou porad plne lidi nevydelavaji penize, rekl bych ze vydelavaji a ne zrovna zanedbatelnou castku.Jinak provozovat čajovnu bez umění přípravy čaje a dymky je trochu postavene na hlavu ne? :) (ano chapu jak to myslis)
Vicemene by me tedy zajimal vas nazor - jaka je lepsi moznost - frenciza od dobre cajovny a nebo si udelat svou vlastni?Penize na start by byli v tom problem neni, na druhou stranu dobra cajovna je znacka a mohla by tak pritahovat stale zakazniky i v pripade pozdejsi mozne konkurence
Diky
18. 2. 2012 17:15:07
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732173
hm
verified
rating uzivatele
(20 hodnocení)
18. 2. 2012 17:19:14
Napsal 6dn;760415
Jinak provozovat čajovnu bez umění přípravy čaje a dymky je trochu postavene na hlavu ne? :) (ano chapu jak to myslis)
postavene na hlavu to mozna je, ale divil by ses kolik lidi si otvira nejaoku retauraci, cukrarnu, kavarnu, cajovnu aniz by meli sebemensi poneti o tom jak ma chutnat a byt priraveno to co tam prodavaji... a urcite pro tebe nebude zadnym prekvapenim ze vetsina takovych lidi samozrejme pak spatne dopada :) takze ta pripominka asi an miste byla, nicmene pokud si myslis ze o tom vis co o tom vedet jde, pak je to v poradku
18. 2. 2012 17:19:14
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732172
Jiri Bednar
verified
rating uzivatele
(60 hodnocení)
18. 2. 2012 17:22:54
Samozřejmě, že se čajovny vyplatí. Fokkyho reakci opravdu nechápu, když máš zákazníky, tak vyděláváš. Pokud máš možnost rozjet čajovnu v místě, kde chybí a jsou tam potenciální klienti, jen do toho. Když to budeš vést dobře, budeš výdělečný. Jinak souhlasím - mít v čajovně někoho, kdo neumí udělat dobrou dýmku je sebevražda :)
18. 2. 2012 17:22:54
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732171
6dn
verified
rating uzivatele
18. 2. 2012 18:55:07
Napsal Aleš Jiříček;760417
postavene na hlavu to mozna je, ale divil by ses kolik lidi si otvira nejaoku retauraci, cukrarnu, kavarnu, cajovnu aniz by meli sebemensi poneti o tom jak ma chutnat a byt priraveno to co tam prodavaji... a urcite pro tebe nebude zadnym prekvapenim ze vetsina takovych lidi samozrejme pak spatne dopada :) takze ta pripominka asi an miste byla, nicmene pokud si myslis ze o tom vis co o tom vedet jde, pak je to v poradku
ano tak to sme vsichni videli treba v ano sefe a taky to vidime ,kdyz do tech hospod prijdeme .. Jinak rozhodne netvrdim, ze to umim, ale pokud bych neco takoveho sel delat tak bud sezenu lidi ,kteri to umi a nebo se to naucim sam
kazdopadne to uz jdeme trochu OT, rad bych zustal u otazky zda jit cestou dobra cajovna - tedy frenciza a nebo si zalozit cajovnu ryze svoji
18. 2. 2012 18:55:07
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732170
Marek Lenárd
verified
rating uzivatele
(3 hodnocení)
18. 2. 2012 19:10:05
Jak založit kavárnu: http://www.podnikatel.cz/clanky/jak-zalozit-kavarnu/
18. 2. 2012 19:10:05
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732169
Nevyplatí se ti to v tom smyslu, že by si na tom rejžoval nějaký balík. Představujš si to jako hurvínek válku. Pokud se stále budeme opírat o "Když máš zákazníky" tak možná, ale pokud čajovna nebude kvalitní a neoslovíš někoho z dané lokality, budeš mít prázdno. Znám dost čajoven i vedoucí osobně a věř mi že vím o čem mluvím :)
19. 2. 2012 12:03:24
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732168
David Hampl
verified
rating uzivatele
(86 hodnocení)
19. 2. 2012 12:23:18
Napsal 6dn;760442
pokud bych neco takoveho sel delat tak bud sezenu lidi ,kteri to umi a nebo se to naucim sam
A to není nic jednoduchého. Rozhodně to není tak, že zadáš inzerát a na něj se ti někdo kvalitní ozve.
19. 2. 2012 12:23:18
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732167
Jiri Bednar
verified
rating uzivatele
(60 hodnocení)
19. 2. 2012 12:38:46
Napsal Fokky;760798
Nevyplatí se ti to v tom smyslu, že by si na tom rejžoval nějaký balík. Představujš si to jako hurvínek válku. Pokud se stále budeme opírat o "Když máš zákazníky" tak možná, ale pokud čajovna nebude kvalitní a neoslovíš někoho z dané lokality, budeš mít prázdno. Znám dost čajoven i vedoucí osobně a věř mi že vím o čem mluvím :)
Mám zkušenosti v tomhle, znám docela dobře dva majitele čajoven, takže vím o čem mluvíš. Kavárna ani čajovna nikdy nebude "miliónový nápad", to nejsou ani bary na Stodolní. Znám dva majitele, kteří se ve stejné čajovně vystřídali. První to neuměl a lidem se nelíbilo, druhý umí dělat bysnyz a nemáže si stěžovat. Denně ho to stojí 30 minut času, má zaměstnance a nemusí skoro nic řešit, kromě zásobování a běžných problémků. Čajovna není věc, díky které budeš rejžovat balík, ale když umíš trochu dělat obchod, tak si zajistíš částečně solidní pasivní příjem. Pěkné prostředí, dobré dýmky, výběr z čajů, příjemná obsluha, dostupná lokalita = úspěšná čajovna, kam se lidi rádi vracejí.
19. 2. 2012 12:38:46
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732166
6dn
verified
rating uzivatele
19. 2. 2012 16:39:40
diky moc za odpovedi
jenom nevim kde jsem napsal ze na tom chci rejzovat? kdybych chtel rejzovat tezky prachy,tak se nebudu zajimat o vareni caje a koureni dymek, sorry
Me zajimaji zkusenosti z provozem a vse okolo, vydelek me zase az tolik nezajima,proste je to jedna z mych oblibenych veci a tak me to zajima protoze se rad zivim nebo prizivuji vecma ktere me bavi
19. 2. 2012 16:39:40
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732165
Narazil jsem nedávno na jeden článek z podobné oblasti - provozování kavárny.
Bitter Brew
I opened a charming neighborhood coffee shop. Then it destroyed my life.
The failure of a small cafe is not a question of competence. It is a sad given. The logistics of a food establishment that seats between 20 and 25 people (which roughly corresponds to the definition of "cozy") are such that the place will stay afloat—barely—as long as its owners spend all of their time on the job.
19. 2. 2012 16:45:05
https://webtrh.cz/diskuse/cajovna-zkusenosti-s-provozem/#reply732164
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit