Zadejte hledaný výraz...

100% Zahranicni Prijmy ze Zahranicnich Affiliate Programu a Offshore Spolecnost

Andriko
verified
rating uzivatele
5. 5. 2014 11:56:45
Ahoj lidi kto mate zkusenosti nebo podobne premyslite, budu vdecnej za kazdej nazor... Zajimalo by me jak by se zdanila FO (freelancer/affiliate marketer) se 100% zahranicni prijmem ve forme provizi ze zahranicnich Affiliate programu pokud by si zalozila Offshore spolecnost a vsechny provize by se nechali vyplacet na ucet offshore spolecnosti ktera sidli ve statu, ktery nema slouvu o dvojim zdaneni s CR? Klasifikoval by se pak prijem FO z teto spolecnosti jako podil na zisku nebo dividenda a tedy prijem z kapitalovych vynosu a byl by zdanen pouze srazkovou dani 15% ze vsech vynosu s tym, ze toto je konecne zdaneni a odpada povinnost platit v CR veskere odvody? Vychazi mi to propastne min komplikovane na papirovani a min financne narocne na provoz v nekterych juristdikcich ve srovnani s OSVC v CR. Dekuju za vase nazory!
5. 5. 2014 11:56:45
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020873
Zdeněk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
5. 5. 2014 14:28:16
O jakou castku rocne se jedna ?
5. 5. 2014 14:28:16
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020872
Andriko
verified
rating uzivatele
6. 5. 2014 00:45:54
Jedna se o predpokladanou castku $50k+ rocne s tym ze provize prichazi v EUR a USD z EU, Izraelu a USA a proto ze mi jevi reseni pres offshore spolecnost pro tenhle typ podnikani vicemene idealni. Pokud by jste umel poradit urcite bych mel zajem o konzultaci. Jsem z Prahy, dekuju!
6. 5. 2014 00:45:54
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020870
Andriko
verified
rating uzivatele
6. 5. 2014 00:46:09
Jedna se o predpokladanou castku $50k+ rocne s tym ze provize prichazi v EUR a USD z EU, Izraelu a USA a proto ze mi jevi reseni pres offshore spolecnost pro tenhle typ podnikani vicemene idealni. Pokud by jste umel poradit urcite bych mel zajem o konzultaci. Jsem z Prahy, dekuju!
6. 5. 2014 00:46:09
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020871
Andriko
verified
rating uzivatele
6. 5. 2014 00:47:26
Jedna se o castku $50k+ rocne s tym, ze provize by prichazeli v EUR a USD z EU, Izraelu,USA atd. tedy 100% zahranicni prijem s provozovnou v CR. Dekuju za odpoved!
6. 5. 2014 00:47:26
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020869
Zdeněk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
6. 5. 2014 09:05:12
Podle me kdyz budete podnikat jako osvc s pausalem tak vase danove zatizene bude do 15 procent vcetne pojistneho. Pokud budete mit spolecnost v zahranici a tam to dokazete nezdanit tak stejne budete zdanovan min. 15 procenty.
Tudiz bych to neresil a podnikal z cr, offshore na prijmy v mil. Kc.
Pokud zalozite offshore spolecnost a tady budete mit provozovnu zdanite zisk 19 procenty a potom dividendy 15 procenty ( pokud to bude ve spravne jurisdikci) tudit zdanite uplne stejne jako ceske s.r.o.
Pokud nebudete mit v cr provozovnu zdanite teoreticky prijem 0 a potom dividendy 15 procenty. Tento zpusob nedoporucuji, protoze lze lehce dokazat ze tu spolecnost ridite z cr a tudiz prijem z affilate je prijem z cr a tudiz by Zde mela byt organizacni slozka.
Ps: holt nejsem priznivcem zakladani spolecnosti v zahranici jen za ucelem danove optimalizace. Protoze ve vetsine pripadu to po zapocteni nakladu, rizik, ... Nevyjde levneji.
6. 5. 2014 09:05:12
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020868
Andriko
verified
rating uzivatele
6. 5. 2014 12:25:28
Dobry den,
dekuju Vam za informace. V podstate me se ani tak nejedna primarne o danovou optimalizaci jako spis o zjednoduseni celeho podnikani online v zahranici a kdyz uz je moznost i legalni optimalizace tak proc ne... V podstate i zahranicni partneri jsou offshore a vystupovani pod OSVC v urcitem druhu online podnikani mi prijde tak trosku retro. V zahranici se da nezdanit pres napr. Ltd. v Belize, za kterou se pouze plati licenecni poplatek vlade ve visi $100/rok do $50k zakladniho kapitalu, pote $1000/rok ale silne o tom pochybuju ze by to nekdo hlidal kdyz neni zapotrebi ani vest ucetnictvi => obrovska uspora penez a casu. V podstate nevidim zadne jine naklady na provoz offshore Ltd. v specificke destinaci nez licencni poplatek, poplatek za sidlo/virtual office a secretary co se vejde do nekolika set dolaru rocne. K tomu k offshore spolecnosti pro online podnikani tohodle typu nepotrebujete zadne drahe offshore bankovni konta protoze mate k dispozici zdarma online konta napr. u PayPal, PayZa, Neteller, Paxum, Redpass, Payoneer atd. na ktere se vyplaci bez poplatku za transakce vsechny provize a ze kterych se delaj bezplatne taky transakce k dosazeni zisku. Teoreticky jen tak bokem, kdyby jste z techto systemu neposilal ani dolar do banky v CR tak nevim jestli je vubec mozne prijit na to ze vubec mate neakej prijem ... Kdyz to vsechno sectu tak naklady na provoz online offshore jsou nesrovnatelne nizsi ve srovnani s OSVC s odvodama, DPH, ucetnictvim a vsemi komplikacemi ktere s tim prijdou nemluvne o tom ze prijmy jsou ve valutach a je zapotrebi konverzi v vypoctum pres kurz ktery muze byt za pulroku uplne nekde jinde ...
Co se tyce zdaneni dividend tak to mate pravdu. Bohuzel obaval jsem se prave presne toho co jste mi napsal a pokud chapu dobre tak kdybych se chtel uplne zbavit dani tak bych musel zalozit offshore spolecnost napr. se sidlem v Belize, s virtualni kancelari napr. v Hong-Kongu a musel bych se prestehovat do Dubaje odkud bych to ridil...
PS: Taky nejsem priznivcem zakladani offshore pokud clovek podnika kamenne v CR a ma ceske klienty ale zahranicni affiliate marketing je uplne neco jinyho.
6. 5. 2014 12:25:28
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020867
shar
verified
rating uzivatele
(16 hodnocení)
6. 5. 2014 12:37:36
Napsal Andriko;1085331
Dobry den,
dekuju Vam za informace. V podstate me se ani tak nejedna primarne o danovou optimalizaci jako spis o zjednoduseni celeho podnikani online v zahranici a kdyz uz je moznost i legalni optimalizace tak proc ne... V podstate i zahranicni partneri jsou offshore a vystupovani pod OSVC v urcitem druhu online podnikani mi prijde tak trosku retro. V zahranici se da nezdanit pres napr. Ltd. v Belize, za kterou se pouze plati licenecni poplatek vlade ve visi $100/rok do $50k zakladniho kapitalu, pote $1000/rok ale silne o tom pochybuju ze by to nekdo hlidal kdyz neni zapotrebi ani vest ucetnictvi => obrovska uspora penez a casu. V podstate nevidim zadne jine naklady na provoz offshore Ltd. v specificke destinaci nez licencni poplatek, poplatek za sidlo/virtual office a secretary co se vejde do nekolika set dolaru rocne. K tomu k offshore spolecnosti pro online podnikani tohodle typu nepotrebujete zadne drahe offshore bankovni konta protoze mate k dispozici zdarma online konta napr. u PayPal, PayZa, Neteller, Paxum, Redpass, Payoneer atd. na ktere se vyplaci bez poplatku za transakce vsechny provize a ze kterych se delaj bezplatne taky transakce k dosazeni zisku. Teoreticky jen tak bokem, kdyby jste z techto systemu neposilal ani dolar do banky v CR tak nevim jestli je vubec mozne prijit na to ze vubec mate neakej prijem ... Kdyz to vsechno sectu tak naklady na provoz online offshore jsou nesrovnatelne nizsi ve srovnani s OSVC s odvodama, DPH, ucetnictvim a vsemi komplikacemi ktere s tim prijdou nemluvne o tom ze prijmy jsou ve valutach a je zapotrebi konverzi v vypoctum pres kurz ktery muze byt za pulroku uplne nekde jinde ...
Co se tyce zdaneni dividend tak to mate pravdu. Bohuzel obaval jsem se prave presne toho co jste mi napsal a pokud chapu dobre tak kdybych se chtel uplne zbavit dani tak bych musel zalozit offshore spolecnost napr. se sidlem v Belize, s virtualni kancelari napr. v Hong-Kongu a musel bych se prestehovat do Dubaje odkud bych to ridil...
PS: Taky nejsem priznivcem zakladani offshore pokud clovek podnika kamenne v CR a ma ceske klienty ale zahranicni affiliate marketing je uplne neco jinyho.
A co kdyz si zalozis ucet na Belize? a napojis to na paypal a dalsi systemy, ucet bude veden na Belizskou firmu, a pokud podnikas jenom online, nemas shop nebo neco "kameneho"
Tak si myslim ze je to bezpecne..
Penize si muzes vybirat kartou jako "turista" ne? :)
6. 5. 2014 12:37:36
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020866
Zdeněk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
6. 5. 2014 15:20:25
Ono to ma jeden hacek, postupem casu vsichni potrebuji vydelane penize utracet v cr - jidlo, byt, .... a do 2 let vsichni budou vystavene faktury hlasit do centralni databaze takze fu bude presne vedet kdo a kde vydelava. Takze stejne vsichni budou muset pravidelne zisky zdanovat 15 procenty. Takze pokud bych mel prijmy do 2 mil. Rocne , tak bych jel na pausal, kde zdaneni je zatim cca 15 procent . Evidoval bych tudiz jen prijmy. Takze naklady na ucto min. A jako bonus bych se stal platcem dph. ( sice musim podavat priznani, ale zas bych u nekterych nakladu mel narok na odpocet.
Podle me u zisku do 3 mil. Nema smysl podnikat ze zahranici. Duvodu je vice.
Nemusim platit samostatne zdravotni
Nemusim platit offshore podnikani ( taky to neco stoji)
Eu stejne bude stezovat podnikani offshoru
........
6. 5. 2014 15:20:25
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020865
Andriko
verified
rating uzivatele
6. 5. 2014 22:16:11
Napsal shar;1085337
A co kdyz si zalozis ucet na Belize? a napojis to na paypal a dalsi systemy, ucet bude veden na Belizskou firmu, a pokud podnikas jenom online, nemas shop nebo neco "kameneho"
Tak si myslim ze je to bezpecne..
Penize si muzes vybirat kartou jako "turista" ne? :)
---------- Příspěvek doplněn 06.05.2014 v 22:52 ----------
Napsal Z.Jurak;1085401
Ono to ma jeden hacek, postupem casu vsichni potrebuji vydelane penize utracet v cr - jidlo, byt, .... a do 2 let vsichni budou vystavene faktury hlasit do centralni databaze takze fu bude presne vedet kdo a kde vydelava. Takze stejne vsichni budou muset pravidelne zisky zdanovat 15 procenty. Takze pokud bych mel prijmy do 2 mil. Rocne , tak bych jel na pausal, kde zdaneni je zatim cca 15 procent . Evidoval bych tudiz jen prijmy. Takze naklady na ucto min. A jako bonus bych se stal platcem dph. ( sice musim podavat priznani, ale zas bych u nekterych nakladu mel narok na odpocet.
Podle me u zisku do 3 mil. Nema smysl podnikat ze zahranici. Duvodu je vice.
Nemusim platit samostatne zdravotni
Nemusim platit offshore podnikani ( taky to neco stoji)
Eu stejne bude stezovat podnikani offshoru
........
Pokud bych mel zdanovat jenom 15% bez odvodu atd a jenom 1x rocne s tym, ze me celej rok nebude nikto otravovat, nebudu muset skladovat papiry a na konci to proste odectu tak to beru ... Prave ja bych se nerad stal platcem DPH protoze to jeste prida vic na papirovani
Jak to myslite nemusim platit samostatne zdravotni? Kdyz platite samostatne jako samoplatce je to levnejsi nebo?
To mate pravdu ze EU bude stezovat podnikani ale EU Vam nezabrani z EU odejit, mate predse svobodu pohybu nebo se mylim? ...
6. 5. 2014 22:16:11
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020864
Zdeněk
verified
rating uzivatele
(4 hodnocení)
7. 5. 2014 09:58:29
Trosku sčítáte hrušky s jabkama.
Já jen tvrdím, že ten kdo tržby 1 mil. zaplatí při 60% paušálu plus minus 130 000 daní včetně pojistného, tudíž zakládání offshore společnosti na tak malé příjmy je nesmysl.
Důvody:
a) argument že to je moc papírování neuznávám - kdo chce podnikat musí počítat s papírováním
b) pokud budu zisk dostávat do ČR přes dividendy zdaním 15% tedy cca stejně jako při osvc
c) pokud budu zisk načerno dostávat do ČR hrozí mi postih
d) obchody stejně řídíte z ČR, tudíž příjem by měl být zdaněn ČR a tudíž v reálu dopouštíte trestného činu krácení daně resp hranice kdybyse to mělo zdanit v CR (vznik organizační složky) je nahraně.
7. 5. 2014 09:58:29
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020863
isally
verified
rating uzivatele
(13 hodnocení)
7. 5. 2014 12:23:17
To Andriko : "Pokud bych mel zdanovat jenom 15% bez odvodu atd a jenom 1x rocne s tym, ze me celej rok nebude nikto otravovat, nebudu muset skladovat papiry a na konci to proste odectu tak to beru " - toto myslim nebude fungovat...
To Z.Jurak : "a) argument že to je moc papírování neuznávám - kdo chce podnikat musí počítat s papírováním " - tohle v CR naopak funguje skvele;)
7. 5. 2014 12:23:17
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020862
Andriko
verified
rating uzivatele
7. 5. 2014 15:31:16
Napsal Z.Jurak;1085619
Já jen tvrdím, že ten kdo tržby 1 mil. zaplatí při 60% paušálu plus minus 130 000 daní včetně pojistného, tudíž zakládání offshore společnosti na tak malé příjmy je nesmysl.
Důvody:
a) argument že to je moc papírování neuznávám - kdo chce podnikat musí počítat s papírováním
b) pokud budu zisk dostávat do ČR přes dividendy zdaním 15% tedy cca stejně jako při osvc
d) obchody stejně řídíte z ČR, tudíž příjem by měl být zdaněn ČR a tudíž v reálu dopouštíte trestného činu krácení daně resp hranice kdybyse to mělo zdanit v CR (vznik organizační složky) je nahraně.
Dobry den, omlouvam se psal jsem to opravdu rychle ..
-Ten 1 mil. je velice hrubej odhad a muze to by o hodne vic. Tezko ted rict je to teprve v zacatcich ...
-Upresnil bych to - kto chce podnikat v CR/SR tak musi pocitat s papirovanim
Hodne cestuju tudis dnes to ridim v CR, zitra z Holandska, o mesic z Kanarskych ostrovu ... Neni problem vydokladovat.
-Nacerno rozhodne dostavat do CR penize nechci. Kdyz uz bych chtel opravdu nezdanit tak
bych to resil podobne jako zahranicni kolegove - odstehovanim se na par let z EU do Emiratu a
a za tech 130.000 se da uz pronajmout na rok i slusnej apartman s vyhledem na more odkud muzu ridit v klidu bez papirovani a dani svoji offshore ...
---------- Příspěvek doplněn 07.05.2014 v 15:50 ----------
Napsal isally;1085678
To Andriko : "Pokud bych mel zdanovat jenom 15% bez odvodu atd a jenom 1x rocne s tym, ze me celej rok nebude nikto otravovat, nebudu muset skladovat papiry a na konci to proste odectu tak to beru " - toto myslim nebude fungovat...
To Z.Jurak : "a) argument že to je moc papírování neuznávám - kdo chce podnikat musí počítat s papírováním " - tohle v CR naopak funguje skvele;)
7. 5. 2014 15:31:16
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020861
Andriko
verified
rating uzivatele
7. 5. 2014 15:52:12
Napsal Z.Jurak;1085619
Důvody:
Dobry den, omlouvam se psal jsem to opravdu rychle ..
-Ten 1 mil. je velice hrubej odhad a muze to by o hodne vic a nebo i min.. Tezko presne rict protoze je to teprve ve statiu studia, testu a odhadu z testu ..
-Upresnil bych to spis - kto chce podnikat v CR/SR tak musi pocitat s papirovanim a verim ze v takovych UAE by to po Vas nikto nechtel..
Kazdopadne hodne a rad cestuju tudiz dnes to muzu ridit z CR, zitra z Holandska, o mesic z Kanarskych ostrovu, je to svobodna volba ...
-Nacerno rozhodne dostavat do CR penize nechci a taky se neplanuju v CR usadit... Kdyz uz bych chtel udelat zasadni krok optimalizace tak legalne
bych to resil odstehovanim se do Emiratu co vyhovuje protoze uz na zacatku jsem zduraznoval ze se mi primarne jedna o zjednoduseni celeho online podnikani a tak moznosti cestovat...
Napsal isally;1085678
To mi je jasny ;)
7. 5. 2014 15:52:12
https://webtrh.cz/diskuse/100-zahranicni-prijmy-ze-zahranicnich-affiliate-programu-a-offshore-spolecnost/#reply1020860
Pro odpověď se přihlašte.
Přihlásit