Zadejte hledaný výraz...

WhatsApp prodloužil lhůtu na souhlas s novými pravidly

WhatsApp vyvolal u svých uživatelů velkou vlnu nespokojenosti poté, co po nich začal požadovat souhlas s novými pravidly. Uživatelé tak museli souhlasit s tím, že služba bude sdílet více informací o nich se svou mateřskou společností Facebook. V reakci na kritiku a odliv uživatelů tak WhatsApp prodloužil lhůtu, do kdy tato pravidla musí odsouhlasit. Z původního 8. února tak dává čas do 15. května.

WhatsApp vzbudil nevoli uživatelů poté, co jim zaslal informaci o tom, že pokud chtějí využívat jeho služeb i nadále, musí souhlasit s tím, že bude sdílet více informací s Facebookem. Díky těmto datům by pak mohl lépe cílit reklamy.

Nové podmínky měly vstoupit v platnost začátkem února, nyní se lhůta posouvá o tři měsíce do 15. května. I nadále však platí, že pokud uživatel nová pravidla neodsouhlasí, nebude už moci WhatsApp používat.

WhatsApp obhajuje nová pravidla tím, že zprávy jednotlivých uživatelů jsou šifrované a zůstanou soukromé. Uvedl, že do budoucna nechce posilovat sdílení některých uživatelských dat. Svůj záměr hodlá do poloviny května lépe vysvětlovat.

WhatsApp je vůbec nejúspěšnější chatovací službou, používají ji více než dvě miliardy lidí. Mnozí ji ale po oznámení nových pravidel o ochraně osobních údajů začali opouštět a otevírali účty u konkurenčních služeb Telegram, Signal nebo Threema.

Na nová pravidla upozornil i šéf společnosti Tesla a SpaceX Elon Musk, který svým fanouškům poradil, aby používali místo WhatsAppu konkurenční aplikaci Signal. Ještě předním to samé učinil také Edward Snowden, který sám Signal používá každý den. K bojkotu WhatsAppu se připojil nicméně také šéf Twitteru Jack Dorsey.


Dále čtěte:

Lidé z WhatsAppu hromadně přecházejí na jiné platformy

Xiaomi je na černé listině USA

Zdroj: DPA


Vydáno
17. 1. 2021
Tagy