Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Wallester a možnosti platebních karet

Co je Wallester

Wallester je estonská fintechová společnost, založená v roce 2018. Specializuje se na vydávání bílých VISA karet pro firmy a jejich zaměstnance a nabízí komplexní platformu, která pomáhá firmám v průběhu celého finančního cyklu. To zahrnuje platbu účtů, sledování výdajů a optimalizaci účetnictví. Je vhodný pro firmy všech typů a velikostí, které potřebují platební řešení pro své týmy, ať už jde o cestování, služby nebo dodávky. Wallester Business je také užitečným řešením pro firmy, které spolupracují s reklamními platformami a chtějí efektivně spravovat platby za reklamní kampaně.

Wallester také nabízí možnost bílého štítku pro karty. Hlavní výhodou je, že nepotřebujete bankovní nebo platební licenci ani starost o potřebnou infrastrukturu, protože poskytovatel bílých štítků se o vše postará. Navíc jsou bílé štítky flexibilní a škálovatelné: můžete přizpůsobit karty podle svých potřeb a branding a libovolně upravovat počet vydaných karet podle svých potřeb.

Jak funguje Wallester

Wallester funguje jako alternativní firemní účet, který umožňuje manažerům centralizovat výdaje pro všechny zaměstnance. Otevření účtu je rychlé a jednoduché a obvykle trvá méně než 24 hodin po schválení. Účet je veden v eurech, ale platby mohou být prováděny v jakékoli měně. Konverze probíhá automaticky na základě aktuálního směnného kurzu platebního systému.

Jakmile je účet otevřen, musí být zůstatek na účtu doplněn bankovním převodem bez poplatků, a to ve výši rovnající se nebo vyšší než váš rozpočet, který pokryje všechny firemní výdaje, včetně nákupu kancelářského vybavení, marketingových nákladů nebo softwarových produktů.

Poté, co je účet financován, lze okamžitě a bezplatně vydat virtuální a fyzické karty a doručit je zaměstnancům, kteří je potřebují. Wallester kartu lze používat okamžitě, aniž by bylo nutné čekat na doručení fyzické karty.

Aplikace Wallester nabízí celou řadu funkcí: můžete do ní přidat peníze na cestách, provádět online nákupy a propojit svoji kartu s platforem jako Apple Pay, Google Pay a Samsung Pay pro bezkontaktní platby. Zaměstnanci mohou jednoduše sledovat svůj rozpočet přes aplikaci, skenovat a nahrávat účtenky a faktury. Výdaje zaměstnanců jsou aktualizovány v reálném čase a faktury jsou uloženy na jednom místě, což zjednodušuje pracovní postup pro dokumentaci a usnadňuje finanční účetnictví.

Inovativní API umožňuje snadnou integraci platformy Wallester Business do jakékoli účetní nebo finanční platformy a umožňuje rychlý export dat.

Jak otevřít účet Wallester Business

Následující kroky vám pomohou nastavit firemní program pro karty na platformě Wallester:

Zaregistrujte se zadáním své e-mailové adresy.

Přidejte více informací o vaší společnosti a ověřte svůj účet zadáním informací o vaší firmě a obchodních dokladech.

Poskytněte informace o alespoň jednom členovi představenstva a konečných skutečných vlastnících, kteří vlastní maximální podíl ve firmě, a uveďte telefonní čísla těchto osob.

Přijměte smlouvu obsahující podmínky poskytovaných služeb.

Wallester: Náklady, Plány a Poplatky

Existují čtyři cenové plány:

  • Bezplatný – zdarma.
  • Prémiový – za 199 eur měsíčně.
  • Platinum – s poplatkem 999 eur měsíčně, který nabízí kartu VISA Platinum.
  • Enterprise Suite – personalizovaný a přizpůsobený potřebám a typu společnosti, která si jej vyžádá.

Plán Bezplatný zahrnuje až 300 virtuálních karet a neomezený počet fyzických karet. Navzdory tomu, že je zdarma a nejjednodušší v nabídce, má mnoho funkcí společných s placenými plány. Podporuje neomezený počet uživatelů, hlavní peněženky pro platby prostřednictvím chytrého telefonu, správu výplat pomocí aplikace a neomezený počet sekundárních účtů. Bezplatní uživatelé mají také k dispozici chat a podporu zákazníků v reálném čase, ale nemají věnovaného účetního manažera. Pokud jde o integrace, plán Bezplatný také zahrnuje export dat (Excel, CSV), otevřené vývojářské API a integraci s účetními systémy. Podporuje více karet na účet, automatizované nákladové hlášení a chytré připojení faktur.

Nicméně, ve srovnání s plány Prémiový a Platinum, plán Bezplatný neumožňuje bezplatné platby mezi účty, neposkytuje podrobnou analýzu výdajů ani upozornění e-mailem na chybějící dokumenty.

Vytvoření účtu je vždy zdarma na Wallester, bez ohledu na plán, který si vyberete. Každý plán také zahrnuje určitý počet bezplatných virtuálních karet a neomezený počet fyzických karet. Vydávání platebních karet a top-up účtu prostřednictvím bankovního převodu je také zdarma. Další virtuální karta však má poplatek, který se pohybuje od 0,10 eura měsíčně pro plán Platinum, přes 0,20 eura měsíčně pro plán Prémiový až po 0,35 eura měsíčně pro plán Bezplatný. Dodání fyzické karty stojí 5 eur, zatímco expresní dodání stojí 20 eur.

Co se týče dalších nákladů, výběry z bankomatů v Evropě a zbytek světa mají poplatek 2 % (minimálně 2 eura). Transakce v cizí měně podléhají směnnému kurzu VISA + 2 %.

Přejít na Wallester

Kategorie