Zadejte hledaný výraz...

Twitter přidává novou funkci, kterou kopíruje Snapchat a Instagram

Sociální síť Twitter přidává novou funkci Fleets ve stylu Stories (příběhů), která funguje na populárním Instagramu. Uživatelům tak umožní zveřejnit časově omezené příspěvky. Tato nová funkce bude uživatelům k dispozici v následujících dnech.

Novinka byla samozřejmě oznámena příspěvkem na Twitteru. Podobně jako na jiných platformách, vydrží tato obdoba „stories“ na síti po dobu 24 hodin a poté zmizí. Zobrazovat se budou v bublinách v horní části aplikace. Uživatelé budou moci tímto způsobem sdílet text, reakce na tweety, fotky či videa. Viditelnost pak bude záležet na nastavení profilu.

https://twitter.com/Twitter/status/1328684389388185600?s=20

Funkce byla testována v Brazílii, Indii či Jižní Koreji. Společnost zjistila, že si uživatelé tento způsob komunikace užívali. V prohlášení Twitteru se uvádí, že spousta uživatelů si dříve stěžovala, že je tweeting nepříjemný, protože je veřejný a natrvalo. Fleets tak uživatelům pomohou cítit se pohodlněji při sdílení osobních a neformálních myšlenek, názorů a pocitů.

S funkcí časově omezeného sdílení příspěvku přišel Snapchat, který na této funkci stavěl. Následně ji pak zkopíroval i Instagram a Facebook. Instagram navíc zahájil redesign své aplikace, ve kterém více popularizuje funkci Reels, která je konkurentem TikToku.

Dále čtěte:

WhatsApp spouští možnost automatického smazání zpráv po 7 dnech

Facebook spouští v Česku svou seznamku

Zdroj: The Verge; NY Post


Vydáno
18. 11. 2020
Tagy