Zadejte hledaný výraz...

Tržby Facebooku se zvýšily nad očekávání

Americké společnosti Facebook ve třetím čtvrtletí meziročně vzrostl čistý zisk o zhruba 29 procent na 7,85 miliardy dolarů. Tržby překonaly očekávání analytiků, protože nárůst využívání internetu v době pandemie podpořil příjmy z reklamy.

Celkové tržby společnosti, které z většiny tvoří právě příjmy z reklamy, se ve třetím čtvrtletí zvýšily na 21,47 miliardy dolarů ze 17,65 miliardy před rokem. Analytici odhadovali pouze na 19,82 miliardy dolarů.

Nárůstu tržeb nezabránil ani letní bojkot Facebooku. Skupiny bojující za lidská práva vyzvaly velké podniky, aby na platformách společnosti Facebook neinzerovaly, dokud firma nezakročí proti šíření nenávistných projevů a dezinformací. Do bojkotu se zapojila řada významných podniků, například největší výrobce nealkoholických nápojů Coca-Cola.

Počet denně aktivních uživatelů Facebooku vzrostl na 1,82 miliardy. V druhém letošním čtvrtletí dosáhl 1,785 miliardy a v loňském třetím čtvrtletí 1,623 miliardy.

Tržby přepočtené na jednoho uživatele se celosvětově zvýšily na 7,89 dolaru z 7,26 dolaru v loňském třetím kvartálu. V USA a Kanadě vzrostly na 39,63 dolaru z 34,55 dolaru. V USA celkově dosáhly 10,14 miliardy dolarů a v Evropě 5,1 miliardy dolarů.

Facebook provozuje kromě stejnojmenné sociální sítě také aplikace WhatsApp, Instagram a Messenger.

Dále čtěte:

10 nejbohatších lidí v USA přišlo za jediný den o 14 miliard dolarů

Automobilce Škoda Auto klesl za devět měsíců provozní zisk o 60 procent

Zdroj: Facebook; ČTK


Vydáno
30. 10. 2020
Tagy