Zadejte hledaný výraz...

TikTok plánuje zažalovat Trumpovu administrativu

Populární síť TikTok v sobotu 22. srpna potvrdila, že plánuje zažalovat administrativu amerického prezidenta Donalda Trumpa za nařízení, ve kterém žádá oddělení sítě od čínské mateřské společnosti ByteDance.

„Naším cílem je zabezpečit, aby se s naší společností a našimi uživateli zacházelo poctivě. Nezbývá nám tak jiná možnost než napadnout nařízení prostřednictvím soudního systému.“ uvedl mluvčí TikToku. Podle něj se žaloba plánuje následující týden.

Podle agentury DPA se ByteDance bude nejspíše snažit o vydání soudního příkazu, který by zrušil platnost lhůty uvedené v Trumpově nařízení. V případě úspěchu by tím firma získala více času a tím i výhodnější pozici pro prodej svých operací ve Spojených státech.

Trump vydal nařízení, podle kterého se ByteDance musí do 90 dní zbavit TikToku. Podle prezidenta může tato společnost poskytnout data svých uživatelů čínské komunistické straně a získat tak přístup k soukromým informacím Američanů. To však společnost dlouhodobě odmítá.

O převzetí aktivit TikToku ve Spojených státech a dalších zemích jedná s ByteDance softwarová firma Microsoft. Podle informací vede čínská firma jednání také se společnostmi Twitter a Oracle.

TikTok umožňuje uživatelům vytvářet krátká videa, často s určitými efekty a hudbou. Platforma je čím dál více populárnější, hlavně mezi mladými lidmi. Ve Spojených státech má 100 milionů uživatelů.

Dále čtěte:

Takeda prodá svou spotřebitelskou divizi Blackstonu

Co byste dnes měli vědět o koronaviru

Zdroj: Reuters


Vydáno
24. 8. 2020
Tagy