Zadejte hledaný výraz...
Jakub Glos
Webtrh.cz
Vývoj webových stránek na WordPressu a proklientský přístup pro freelancery
Třídenní infromacemi nabitý prezenční + online kurz v Praze od Webtrhu pouze za 2 871 Kč
Více informací

Tesla vypustí na cesty testovací verzi kompletního autopilota

Elon Musk, spoluzakladatel a ředitel společnosti Tesla, zveřejnil zprávu, že společnost představí příští úterý novou verzi svého Autopilota. Ten by měl bez problémů absolvovat cestu kamkoliv s jakoukoli dopravní situací a bez zásahu řidiče.

Šéf Tesly prozradil, že již příští týden vydají plnohodnotného Autopilota, který dostal název Full Self-Driving Beta. Musk se sám zapojil do rozsáhlého testování a prohlásil, že automobil ho nyní dokáže dovézt do práce a zpět domů bez jeho zásahu.

Automobily Tesla se v základní verzi zvládnou udržet v základní verzi v pruzích a přiměřeně reagovat na ostatní účastníky dopravního provozu včetně chodců. Po příplatku 200 tisíc korun pak mají ještě funkci zastavení na semaforu a následné rozjetí.

Po otestování Autopilota v beta verzi bude jeho cena daleko vyšší. Podle předběžných zpráv by měl dosahovat v přepočtu až 2,5 milionu korun. S touto funkcí by neměl být problém zvládat jakoukoli dopravní situaci. V mnoha zemích je však autonomní režim zakázán nebo je vyžadováno, aby byl řidič přítomen. V případě nehody je to pak řidič, který měl být v pozoru.

Nová funkce bude spolupracovat se všemi senzory a kamerami, které jsou okolo celého automobilu. Díky nim je vytvořen 4D obraz. Ze začátku dostanou tuto beta verzi nové funkce jen někteří majitelé, beta testeři a vybraní řidiči. Tito testeři budou podávat zprávu o své zkušenosti přímo vývojovému týmu Tesly.

Dále čtěte:

Musk naznačil, že Tesla příští rok vstoupí do Indie

Audi bude vyrábět elektromobily v Číně

Zdroj: Engadget


Vydáno
14. 10. 2020
Tagy