Zadejte hledaný výraz...

TAKHLE FUNGUJÍ HASHTAGY NA TIKTOKU

Přemýšlíte nad tím, jak začít propagovat sami sebe potažmo svojí firmu na TikToku? Nejlepší organickou cestou jsou zajisté hashtagy. Jak jeden takový hashtag vypadá, jak přesně funguje a kde jej nejlépe vytipovat? Dnešní návod poodhalí nejen to, jak si podmanit Tiktok.

Rozhodně není sporu, že Tiktok patří mezi nejrychleji rostoucí sociální sítě vůbec. Ba co víc, říkají to i čísla – Tiktok měsíčně používá na půl miliardy uživatelů. O to víc se v tomto ohledu nevyplatí zaspat na vavřínech. Potenciál skrytý za konceptem krátkých videí lze kreativně využít k propagaci nejen osobní značky. Navíc oproti zmatenému Youtube má tiktok mnohem přehlednější algoritmus. Váš obsah tak může nabrat zajímavý dosah, stačí jen něco málo vědět…

FUNKCE? STEJNĚ JAKO VŠUDE JINDE…

Pídíte-li se za významem hashtagů na Tiktoku, pak není nic jednoduššího, než říci, že fungují jako všude jinde. Hashtagy jsou pro sociální sítě významné asi stejně tak jako dobrá optimalizace pro webové stránky. Pomáhají uživatelům vyhledávat a konzumovat přesně ten obsah, který chtějí. Zároveň právě tímto “zviditelněním” v obrovském oceánu uživatelských účtů vyzvedávají jednotlivce nebo větší skupiny, které díky nim rostou. Pohledem marketéra je hashtag jakýmsi spojníkem mezi cílovou skupinou a projektem.

Z FUNKCE TAGŮ NA TIKTOKU PLYNOU NÁSLEDUJÍCÍ BENEFITY:

  1. Zvýšení dosahu – začnete-li používat hashtagy, pravděpodobně váš profil začne růst. Uživatelé totiž mají možnost hashtagy sledovat a děje se tak hlavně v případě, když jde o jejich zájmy. Pokud takovýto hashtag přidáte ke svému videu, zobrazí se právě uživatelům, kteří jej sledují, potažmo s ním byli v blízké minulosti v kontaktu.
  2. Sledování konkurence – sledování hashtagů rozhodně využijete i vy. Můžete totiž tímto způsobem sledovat konkurenční profily. Najdete tak spoustu inspirace například pro svá budoucí videa.
  3. Získávání followerů – třetím benefitem a pravděpodobně i tím nejdůležitějším jsou i followeři. Otevřete-li svůj profil hashtagy Tiktok světu, s největší pravděpodobností se to projeví i na tomto čísle. Nezapomeňte pak jen dodávat stále kvalitní obsah nejlépe propojený s podobnými tagy.

VYHLAŠTE PÁTRÁNÍ! POTŘEBUJEME HASHTAGY!

Proč jsou pro vás hashtagy důležité, již víte. Otočíme tedy list a naučíme se je vyhledávat. Správná funkce se totiž odvíjí primárně od toho, zda jsme volili dobře.

ANALYZUJ, ANALYZUJ NEBO TO NEVYJDE…

Upřímně tento způsob je časově nejnáročnější a dá zabrat i zkušeným marketérům. Pokud ovšem s Tiktokem teprve začínáte a síť jako takovou příliš neznáte, pak to bude pravděpodobně nejlépe investovaný čas ve vztahu k úspěchu. Spočívá to jednoduše v tom, že se začnete brouzdat vlnami sociální sítě. Narazíte tak na spoustu obsahu možná i na míle vzdáleného tomu, co chcete tvořit vy sami. Souběžně s tím ale také poznáte trendy, zjistíte, co a jak funguje a v konečném důsledku skončíte se seznamem nejlepších hashtagů pro váš byznys. Zdlouhavé avšak velice produktivní!

KRAĎTE JAKO UMĚLCI.

Prošli jste si prvním krokem a stále nic extra? Nahlédněte potají přes rameno ke konkurenci. Zjistěte, jaké tagy používají oni sami a případně, jak které fungují. Důležité je v tomto ohledu zmínit i fakt, že přílišné opisování se dlouhodobě nevyplácí. Inspirujte se a nestavte tento zdroj mezi své primární.

VYUŽIJTE NÁSTROJŮ…

V neposlední řadě existuje spousta nástrojů, které za vás tagy vyberou spolehlivě sami. Většinou jde o jednoduché aplikace, kam napíšete jednoduše popis videa a systém vám vyplivne nejsledovanější hashtagy z tohoto oboru. Rychlé, jednoduché, ale pokud míříte primárně na český trh, zkuste ještě jednou krok první. Valná většina těchto aplikací totiž nepodporuje české tagy.

CHCETE BÝT ORIGINÁLNÍ? PRIJDĚTE Z VLASTNÍM.

Není žádným tajemstvím, že spousta firem spoléhá i na hashtagy vlastní. Šíří se tak nejen jejich profil, ale například i jméno jejich značky. I do tohoto se můžete se svým projektem pustit. Vymyslete tag, dejte mu poslání a nechte ho nejprve vyrůst svými příspěvky. Následně o sdílení poproste i své fanoušky a dostaňte jej do onoho oceánu uživatelských účtů. Takto dosahy ještě trošku přifouknete…

Jaké hashtagy používáte v rámci TikToku? Inspirujme se navzájem.


Vydáno
12. 4. 2020
Tagy