Zadejte hledaný výraz...

Společnost Airbnb v prvním čtvrtletí výrazně snížila ztráty

Americká společnost Airbnb zaznamenala za první čtvrtletí výrazné snížení ztráty. Z více než 330 milionů dolarů ji snížila pod 60 milionů dolarů. Za prudkým snížením stálo zejména snížení nákladů. Společnost zároveň vykázala dobré výsledky i v oblasti tržeb, které se zvýšily a překonaly očekávání trhů.

Ztráta ubytovací platformy Airbnb před úroky, daní a odpisy upravená o jednorázové položky dosáhla 59 milionů dolarů. Pro srovnání, v prvním čtvrtletí minulého roku představovala 334 milionů dolarů.

Tržby za první tři měsíce tohoto roku dosáhly 886,9 milionu dolarů. V meziročním srovnání tak vzrostly o 5,4 procenta. Společnost tak překonala očekávání analytiků oslovených agenturou Reuters, kteří počítali s tržbami na úrovni 714,4 milionu dolarů.

Airbnb překonala odhady analytiků i v oblasti rezervací. Hrubé rezervace se v prvním čtvrtletí zvýšily o 52 procent na 10,29 miliardy dolarů. Analytici přitom očekávali jejich hodnotu na 6,93 miliardy dolarů. Výsledky podpořilo rychlé tempo vakcinace a uvolňování restrikcí v jednotlivých zemích, které zvýšilo poptávku po letních dovolených.

„Co se týkalo hostů nad 60 let v USA, kteří patří mezi první očkované, jejich působení v naší platformě v období letních měsíců vzrostlo v únoru a v březnu o více než 60 procent,“ informovala Airbnb.

Optimismus do budoucna

Společnost nyní očekává, že tržby za druhé čtvrtletí dosáhnou přibližně stejné úrovně jako před pandemií. I co se týče dalších měsíců, je společnost optimistická. Poté, co britská vláda v únoru představila plán postupného uvolňování protipandemických opatření, zaznamenala Airbnb výrazný růst rezervací. Stejný vývoj zaznamenala začátkem května i ve Francii po zmírnění opatření.

Společnost zvládla nejhorší období pandemie lépe než mnozí její konkurenti. V období rozsáhlých restrikcí totiž dokázala nabídnout větší prostory na ubytování, nebo ubytování v oblastech mimo větší města.

Dále čtěte:

Tržby ve službách pokračují v poklesu

Vyšší náklady na opravu aut kvůli složitější technice

Zdroj: CNBC; Reuters; investors.com


Vydáno
14. 5. 2021
Tagy