Zadejte hledaný výraz...

Ryanair kvůli pandemii ruší další lety

Irská letecká společnost Ryanair kvůli novým protikoronavirovým opatřením v Británii a v Irsku zhoršila výhled počtu přepravených cestujících v nejbližších měsících. Protiepidemická opatření vlád označila za drakonická a neúčinná, hospodaření podniku to však už celkově neovlivní. Finanční rok totiž končí v březnu a většina letů, které Ryanair zruší, byla ztrátová.

Nízkonákladová letecký dopravce od 21. ledna změní letový řád. V důsledku opatření proti koronaviru bude do Irska a Británie létat pouze minimum letadel. Zákazníci, který se rušení letů dotkne, budou mít možnost let přeložit na jiný termín nebo požádat o vrácení peněz.

Ryanair už dříve snížil odhad počtu přepravených cestujících v aktuálním finančním roce na méně než 35 milionů. Kvůli dalším koronavirovým opatření však očekává, že celkový počet přepravených cestujících za celý rok do konce března bude ještě menší, tedy 26 – 30 milionů.

„Ryanair očekává, že toto další snížení počtu letů a omezení přepravy už nijak zásadně neovlivní čistou ztrátu za rok do 31. března. Mnoho těchto letů by bylo i tak ztrátových,“ uvedl Ryanair v prohlášení.

Kvůli omezením by se počet přepravených cestujících mohl v únoru snížit na 500 000 měsíčně, za leden firma očekává 1,25 milionu cestujících.

Vlády v Londýně i Dublinu uvedly, že nové zpřísnění opatření bylo nutné vzhledem k šíření nové mutace koronaviru.


Dále čtěte:

Koncern Fiat Chrysler chce vyrábět elektromobily v Polsku

Prodej aut skupiny Hyundai-Kia byl v loňském roce nejslabší od roku 2010

Zdroj: Reuters


Vydáno
7. 1. 2021
Tagy