Zadejte hledaný výraz...

Rusko přijalo opatření vůči Twitteru kvůli šíření nevhodného obsahu

Rusko ve středu oznámilo, že plánuje na svém území zpomalit služby sociální sítě Twitter pro jejich uživatele z důvodu nerespektování požadavku na odstranění nevhodného obsahu.

Federální služba pro dozor v oblasti telekomunikací (Roskomnadzor) podle svých vyjádření toto opatření přijala s cílem chránit ruské občany a přinutit Twitter dodržovat zákony platné na území Ruska.

Podle oznámení vstoupí opatření v platnost v průběhu středy. V první řadě zahrnují zpomalení služeb Twitteru pro všechny uživatele využívajících mobilní zařízení a 50 procent uživatelů na počítačích.

Twitter v období do 10. března podle Roskomnadzoru neodstranil 3168 příspěvků obsahujících materiál spojený se sebevraždami, pornografií či drogami.

Roskomnadzor může podle vlastních vyjádření Twitter na území Ruska úplně zablokovat v případě, že společnost nebude dodržovat požadavky vyplývající z ruské legislativy.

V Rusku od února začal platit zákon, který ukládá sociálním sítím povinnost monitorovat a blokovat informace, které jsou v rozporu s ruskými zákony. Tato povinnost platí pro sítě, které mají denně více než 500 000 uživatelů z Ruska.


Dále čtěte:

Britské úřady vyšetřují Apple kvůli podezření z dominantního postavení

Facebook naváže spolupráci s německými médii

Zdroj: The Wall Street Journal


Vydáno
10. 3. 2021
Tagy